Rimtex Group COVID Sonrası Dönemde Değişim ve Güvenin Temellerine Odaklanıyor

Güçlü bir bağlılık duygusu ve yenilenmek için inovatif bir güçle hareket eden Rimtex Group, iplik üreticilerinin yarın daha iyi ve sağlıklı bir şekilde elyaflarını döndürmelerini sağlamaya çalışıyor.

Covid-19 salgınının dünyada yarattığı eşi benzeri görülmemiş durumu tüm insanlığı değişimin kesişme noktasına getirdi. Diğer birçok endüstri gibi, tüm tekstil değer zinciri de bir belirsizlik dalgası içinde ilerliyor. Rimtex yönetimi, şirketin üzerine kurduğu Güven ve Değişim’in temellerinin bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğuna inanıyor. Grup bu süreci, sorumlu bir kurumsal vatandaş olarak rollerini artırmak için bir fırsat olarak görüyor. Şirket koronavirüsün yaygınlaştığı bu günlerde şu faaliyetlerde bulunuyor.

  • Çalışanlarının ihtiyaçları ile ilgileniyor,
  • Halk sağlığı ve yardım çabalarına ekonomik katkılarda bulunuyor,
  • Paydaşlarıyla birlikte çalışmalara ve pandemik kaynaklı bu durumdan bir çıkış yolu bulunacağının sözünü veriyor,

Bu faaliyetlerin yanı sıra, tüm iplik üretim evreninin ilerlemesinden yararlanmak için Rimtex grubu, COVID sonrası senaryosunda İplik Sektörünün acil ve gelecekteki ihtiyaçlarına cevap vermek için stratejik ilkeler geliştiriyor. Rimtex şirketinin DNA’sını, varlığının son 25 yılında önemli ölçüde geliştirdiği inovasyonları oluşturdu. Bugün dünyanın daha inovatif düşünmeye ve özgün bir yaklaşıma ihtiyacı var; Rimtex, tüm dünyadaki iplikçilere bu olanakları sağlamak için yeni fikirler geliştiriyor. Bu fikirleri arasında:

  • Değişen talep modellerine uyum sağlamak,
  • Belirsizliği yönetmek,
  • Yeni üretim paradigmalarına uyum sağlamak,
  • Küresel pazarların gelişen ihtiyaçlarını karşılamak, yer alıyor.

Rimtex’te bu dönüşüm başladı. Şirket tüm sistemleri küresel pazarların değişen ihtiyaçlarını karşılamak için yeniden düzenlenliyor. Grup, COVID-19 sonrası dünyasındaki tüm tepkileri yönetebilmek ve yönlendirebilmek için dört ilke belirledi. Bu ilkeler şunlardır: Smart working, Augmented Solutions, Flexible Production, Empathy-driven process creation. Şirket buna kısaca S.A.F.E. diyor: Bu inovasyonlar sayesinde;

  • Akıllı süreçlerin entegrasyonunu hızlandırma,
  • Mevcut ürünlerin ve çözümlerin faydalarını artırmak için yeni çözümler geliştirmek,
  • Belirsiz koşullar altında, etkilenmeyen üretim, teslimat ve hizmeti sağlamak için alternatif planlar oluşturmak,
  • Çalışanların sağlığını ve refahını en yüksek öncelik olarak sağlayan sürdürülebilir sistemler oluşturmak,

Şirketin #SAFEwithRimtex Videosunu buradan izleyebilirsiniz..

Grup, kurumsal girişimleri aracılığıyla paydaşlarının sürdürülebilirliğini ve başarısını sağlama taahhüdünü ortaya koyuyor. Buna bağlı olarak şirket, iplik fabrikalarının çalışma şeklini tamamen değiştirecek ve iplikçiye olağanüstü yeni yetenekler kazandıracak olan Şerit Zekası kavramını tanıtmanın ileri aşamalarına geldiğini duyurdu. İplik Kutularında Artan Şerit Yükleme inovasyonu, İplikçilere kaynak stresi zamanlarında yardımcı olan şerit işleme kapasitesini artırıyor. İki marka İplik kutusu DUO & SUMO, iplikçilere verimlilik araçlarını kullanmalarına ve verimlerini daha düşük maliyetlerle iyileştirmelerine yardımcı oluyor.

Güçlü bir bağlılık duygusu ve yenilenmek için inovatif bir güçle hareket eden Rimtex Group, iplik üreticilerinin yarın daha iyi ve sağlıklı bir şekilde elyaflarını döndürmelerini sağlamaya çalışıyor.