Rökona Firması Brückner Teknolojisine Güveniyor

Rökona, yüksek kaliteli tekstil ürünlerinin terbiyesi için Brückner hatlarını tercih ediyor.

1. Dünya Savaşı’nın bitiminden kısa bir süre sonra Gerhard Rösch, 1949 yılında Almanya’nın güneyinde Tübingen’de tekstil şirketi Gerhard Rösch GmbH ile sadece bir örgü makinesi ile kurulmuştu. O zamanlar şirket, kadınlar ve erkekler için polo gömlekleri ve ayrıca ağırlıklı olarak pijama tekstili üretti. 1963 yılında RÖKONA GmbH & Co. KG’nin kurulmasıyla, şirket kendini giyim endüstrisinin ötesinde inovatif tekstil üreticisi olarak da kurmuş ve daha sonra da tanınmış otomotiv üreticilerine teknik tekstil çözümleri sağlamıştır.

Bugün RÖKONA, bina korumasından tıbbi tekstillere ve orman işçileri için kesilmeye karşı dirençli tekstillere kadar tüm mobilite sektörü ve endüstriyel uygulamalar için geniş bir yelpazede zorlu tekstil ürünleri geliştirmeye ve üretmeye devam ediyor.

40 yılı aşkın devam eden güven

Esneklik ve yüksek proses güvenliği, başarılı ve müşteri odaklı bir üretim için temel ön koşuldur. Aynı derecede bir diğer önemli faktör verimli bir makine parkıdır. 40 yılı aşkın bir süredir RÖKONA, yüksek kaliteli tekstil ürünlerinin terbiyesi için BRÜCKNER hatlarına güveniyor. Alman tekstil makine üreticisi Brückner, sadece tekstil terbiye için özel üretim hatlar sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda gerekli teknolojiyi de sağlıyor. Müşterisi ile dar işbirliği içinde BRÜCKNER herhangi bir uygulama ve herhangi bir işlem için mükemmel çözümü geliştiriyor.

Her iki aile şirketi de başarılı bir ortaklık geliştirdi ve son zamanlarda geniş bir ram sisteminin devreye alınmasıyla bu ortaklık doğrulandı. Müşterinin proje ekibi ile işbirliği içinde, RÖKONA’nın birçok farklı kumaş türünün düşük gerilimi ile terbiyesine izin vermek için hat içindeki çeşitli kumaş yolları planlanmıştır. Ramin önünde, yeni geliştirilmiş bir emprenye tamponuna sahip tamburlu bir çamaşır makinesi bulunmaktadır. Bu mümkün olduğunca fazla kalan likörü önlemeye çalışır.

Hassas kumaş akışı

Ramin girişinde akıllı tahrik sistemine sahip bir doğrultma ünitesi, yay ve diyagonal bozulmalar olmadan hassas bir kumaş akışını mümkün kılar. Ramun iç kısmındaki sıcaklık homojenliği, tüm kurutucu uzunluğu ve genişliği boyunca son derece yüksektir. Bu bir yandan her 1.5 m’de bir ısıtma kaynaklarının dönüşümlü düzenlenmesine, diğer yandan da BRÜCKNER stentinin sofistike hava sirkülasyon sistemine bağlıdır. Kesinlikle homojen ısı ayarı, mümkün olan en yüksek kumaş kalitesini garanti eder.

Yeni geliştirilen yağlama olmayan ram zinciri, müşteri için açıkça daha az bakım ve daha az maliyet sağlıyor. Prosesin gerektirdiği enerjiyi en aza indiren kurulu sensörler ve enerjisel olarak optimize edilmiş fan motorları ile daha fazla maliyet tasarrufu sağlanıyor. İzlenebilir bir yönetim ve üretim kontrolü için hat, bir veri arayüzü üzerinden müşterinin ERP sistemine bağlanıyor. Yeni 6 odacıklı hattın sonunda, son derece hassas bir dansçı kontrolü sayesinde kumaş, kiriş üzerinde gerginlik olmadan sarılır. Bu, Rökona firması için kumaşın tamamen homojen ve eşit bir şekilde boyanması için son derece önemlidir.

Tasarruf

RÖKONA ayrıca sürdürülebilirlik ve çevre koruma alanında da çok aktif. Yakın zamanda işletmeye alınan hat, diğer tüm stentlerle birlikte Tübingen belediyesinin bölgesel ısıtma sistemine entegre rejeneratif bir yanma sonrası sisteme bağlı. Ramin sıcak egzoz havası önce termal olarak temizlenir ve daha sonra doğrudan kamu hizmet şebekesine sağlanan suyun ısıtılması için kullanılır. Bu her yıl yaklaşık 350.000 l akaryakıt tasarruf sağlar.

Leonberg’de bulunan tekstil makineleri üreticisi BRÜCKNER’in sahibi Regina Brückner, Rökona ile Tübingen kamu hizmetleri arasındaki bu başarılı proje için özellikle mutlu olduğunu birdirdi. Regina Brückner, “Müşterilerimizin yeni bir çığır açtıklarını ve süreçlerini sürekli olarak optimize ettiklerini görmek güzel. Bugünün dünyasında başarılı olmak ve gelecekte giderek artan rekabete dayanabilmek için acilen sürdürülebilir bir iş politikasına ihtiyacımız var.” Dedi.