Sadece Bildiklerinizle Yetinmeyin – Kalıpların Dışında Düşünün

Ayakkabı Sektörü İçin KARL MAYER’in Tekstil İnovasyonları

KARL MAYER, yıllardan beri çözgü örme makinelerini kullanarak yenilikçi ayakkabı kumaşları geliştirmeye devam ediyor. Piyasadaki trend belirleyen çok çeşitli tekstil ürünleri, yüksek hızlı triko ve çift barlı raşel makineleri üzerinde üretilebiliyor. Son gelişmeler, üretim zincirindeki proses adımlarının sayısını belirli oranda azaltmayı amaçlıyor.

Ayakkabı yüzü, tek bir parçadan üretilen yeni bir şey değildir. Özellikle spor ayakkabısı sektöründe, tüm üst ayakkabılığın kelebek hatlarını yeniden oluşturan tekstil tasarımları oldukça heyecan uyandırıyor. KARL MAYER, entegre üretimi bir adım öteye götürüyor. Bu şirket, ayakkabının iç tabanını doğrudan tekstil ürününe dahil etmek için çift çubuklu raşel teknolojisini kullanıyor. Ayakkabının alt alanı için kaplama, RDJ 5/1 üzerindeki çözgü örme işlemi sırasında üretiliyor ve kenarlarına kelebek şeklinde birleştiriliyor. Kısa dikiş, direkt enjeksiyon eritme ile uygulanan tabanın ayakkabının şekline tamamıyla uyması için gerekmektedir. Üretim sürecindeki bu değişiklik, telafi maliyetlerinin üçte bir oranında azaltılmasını sağlıyor.

Ancak çift barlı raşel teknolojisinin potansiyeli de tasarım açısından çok çeşitlilik gösteriyor: Ayakkabıları kişiselleştirmek için farklı isimler, ayrıca farklı seri numaraları ve çok çeşitli desenler kullanılabiliyor.