Santex Rimar Group SMIT GS980 Dokuma Tezgahını İlk Kez ITM‘de Gösterdi

Santex Rimar Group, başta GS900 serisinin yeni modeli SMIT GS980 olmak üzere birbirini tamamlayan birçok ürününü ITM İstanbul’da sundu.

Santex Rimar Group, teknik tekstiller, tekstil terbiye, dokuma, dokumasız, su arıtma ve kurutma işlemleri için yeşil teknolojiler alanında dünya çapında makine üreticileri arasında önde gelen firmalardan birisidir.

Şirket, Has Group ile birlikte katıldığı  bu fuar aracılığıyla piyasaya daha yeni sürülen en hızlı serbest uçuş şerit sistemiyle öne çıkan dokuma makinesi SMIT GS980’i tanıttı. Ziyaretçiler fuar sırasında SMIT GS980’i ilk kez görme fırsatı buldu.

Yeni SMIT GS980, piyasadaki en hızlı serbest hareketli rapierli dokuma tezgahıdır ve çok yönlülük, performans, üretim kalitesi, verimlilik ve sürdürülebilirlik özellikleri geliştirilmiştir. Serbest hareketli rapier sistemi, yıllardırı SMIT dokuma makinalarını benzerlerinden farklı kılmaktadır. İtalya’da tasarlanıp üretilen akıllı ve esnek yapısıyla SMIT GS980, değerini uzun süre koruyacak olan, çığır açan işlevsel çözümleriyle en güvenilir SMIT özellikllerinin çoğunu bir araya getirmektedir. Kıyafet kumaşları, ev tekstili, teknik uygulamalar ve özel iplik ve desenler SMIT GS980 ile günümüzde mükemmel bir kaliteyle dokunabilir.

SMIT GS980, İtalya’da 1938 yılında kurulan ve dokuma makinalarında lider bir üretici haline gelen SMIT’in 80. yılı temel alınarak adlandırılmıştır

SMIT CEO’su Simone Rancan, ITM Fuarı hakkında şu sözleri söyledi:

“SMIT GS980, müşterilerimize daha fazla değer kazandıracak ve verimlilik ile işletme maliyetleri arasındaki en iyi oranı sağlayacaktır. Standımızda 3 adet dokuma makinası sergiledik. Denim için dokuma makinası, perde için dokuma makinası ve herkes tarafından bilinen yüksek kaliteli havlu dokuma makinası ile standımızda yer aldık.

Makinalarımızla üretilen kumaşın kalitesi pazarda her zaman bir referans olmuştur ve yeni SMIT GS980 ile bu avantajımızı kesinlikle devam ettireceğiz. Halihazırda daha yüksek kaliteli kumaşlar üretmeye dair genel bir eğilim söz konusu ve bazı müşterilerimiz pazarda daha yüksek karlılık bulabildikleri bazı noktaları kullanmaktadır. Bu da yeni GS980’nin doğru teknolojik bir hareket sağlayacağı anlamına gelmektedir.”

Sentex Rimar Group’u birbirini tamamlayan tüm ürünlerinde, spesifik müşteri ihtiyaçlarını da gözeterek, kendini inovasyon ve makine gelişimine adıyor.

Santex Rimar Group ve Has Group, ITM İstanbul Fuarı’nda en çok satan diğer tekstil ürünlerini de tanıttı:

CSM6

Yepyeni teknolojilere sahip yeni nesil dikey Fırçalama Makinesi, Hareketli parçalar ve Serbest hareket özelliklerine sahip. Bu iki özellik sayesinde müşteriler kanat farkı problemini çözecek ve aynı kumaş üzerinde farklı fırça efektleri elde edebilecekler.

ISI GERİ KAZANIM SİSTEMİ

Fuarda sergilenen bir diğer ürün ise Elektrostatik Filtre ve Isı Geri Kazanım Sistemi. Ünite, kabin içindeki ortamı ısıtmak ve çok yüksek sıcaklıklarda çalışan Ram makinelerinin bacasından gelen sıcak havayı kullanarak enerji tasarrufu sağlamak için üretildi.

RAM-X

RAM-X serisi stenter çerçeveleri, tekstil ürünlerinin işlenmesi için minimum enerji tüketimi ile mümkün olan en iyi kalitede sonuçlar için maksimum çalışma verimliliği sunuyor. Yeni güçlendirilmiş zincir ve ray sistemi, örme, dokuma, dokumasız, denim ve teknik tekstil uygulamaları gibi ağır kumaşlar için bir ölçüt oluşturuyor. Modüler ve kompakt makine tasarımı sayesinde, RAM-X kolay nakliye ediliyor ve daha az bakım gerektiriyor.

RCM-D

Her türlü doğal ve sentetik dokuma ve örme kumaşlar için uygun olan RCM-D, esnekliği artırıyor. Tamburlar ve çalışan silindirler farklı dönme yönlerinde çalıştırılabiliyor ve ayrıca şardon silindirleri de bağımsız olarak ayarlanabilir hızda işlem görebiliyor. Çift tamburlu şardon makinesi alternatif olarak 24 ,28 veya 36 adet çalışma silindirinden oluşabilir.

STM-X

Yeni STM-X paslanmaz çelik, korozyon-oksidasyon direnci açısından iyileştirildi ve bu özellik makinenin ömrünü uzattı. Makineye daha az bakım gerekiyor. Patentli depolama zinciri, çubukların sayısını otomatik olarak azaltıyor ve ayarlanabilir çubuk mesafesi, özellikle dijital baskılı kumaşlar olmak üzere hassas kumaşlarda sürtünme sorununu çözüyor.