Saurer’den İsviçre’nin Arbon Kasabası’na Yeni Teknoloji Merkezi

Saurer, İsviçre’nin Arbon Kasabası’na öncü kurucuların ayak izlerini takip eden yeni teknoloji merkezi kuracağını açıkladı.

Saurer tekstil grubunun araştırma ve geliştirme üzerine kurmayı planladığı bu merkez, firmanın sensör teknolojisi, otomasyon alanındaki lider uzmanlığı ve Endüstri 4.0’ın en son yenilikleri ile birleştirilecek.

Saurer şu anda 10 civarında iş ilanı  veriyor ve ilk adaylar bulunmuş durumda. Grup, önümüzdeki yıllarda 40’a yakın istihdam yaratacağına inanıyor.

Grubun Teknoloji Direktörü Anton Kehl yeni açılacak teknoloji merkezi hakkında şunları söyledi: “Saurer tekstil grubunun köklerine geri dönüş bizim kurucularımızın öncü ruhundan ilham alıyor. Arbon’da, 1869 yılında ilk el örgü makinesini geliştiren Franz Saurer, 1912 yılında ilk otomatik nakış makinesini kurdu. Şirketimiz 1905’ten bu yana modern kamyonlarıyla dünyayı fethetti. Bu enerji ve inovasyon ruhunu bir kez daha kurgulamayı hedefliyoruz.”

“Arbon’da kurulacak teknoloji merkezi kalkınma felsefesi üzerine şekillenecek”

Arbon’daki teknoloji merkezi, Saurer Grubu’nun mevcut araştırma ve geliştirme departmanları ile yakın bir şekilde çalışacak. Bu ortak yaklaşım, “Enerji, Ekonomi ve Ergonomi artı Zeka” anlamına gelen “E3 + I” formülünde özetlenen Saurer’in merkezi kalkınma felsefesi üzerine şekillenecek.

E3+ I formülü, Saurer’in en az enerji tüketimini, maksimum üretim verimliliğini ve öncü ergonomi ile makineler üretme çabalarını simgeliyor. Aynı zamanda kendi kendini optimize eden sistemleri, koruyucu bakımı veya akıllı kalite kontrolünü uygulamak için üretim sırasında toplanan tüm verileri akıllıca entegre edilmesi sağlanacak.

Son olarak Anton Kehl şu ifadelerde bulundu: “Endüstri 4.0’daki yeni gelişmeler Saurer gibi bir grup için harika fırsatlar sunuyor. Bu yeni fırsatları değerlendirmeyi ve müşterilerimize sunduğumuz  avantajı geliştirmeyi amaçlıyoruz. Vizyonumuz, akıllı endüstriyel çözümler oluşturmak ve servis sağlayıcısı olmaktır. Saurer teknoloji merkezi, hedeflerimizi gerçekleştirmemizde bize kuşkusuz değerli bir katkı sağlayacaktır. ”

Saurer Grubu Hakkında

Saurer Grubu, iplik işleme için makine ve bileşenlere odaklanan, dünya çapında lider bir teknoloji grubudur. Uzun bir geleneğe sahip bir şirket olarak, Saurer her zaman yenilikte lider olmuştur. Bugün Saurer, iki segmenti Saurer Eğirme Çözümlerini ve Saurer Teknolojilerini içermektedir. Saurer İplik Çözümleri, balyadan ipliğe kesikli elyafın işlenmesi için yüksek kaliteli işlemleri, teknolojik olarak gelişmiş müşteriye özel otomasyon çözümleri sunar. Saurer Technologies, bükme ve nakış işlemlerinde ve ayrıca mühendislik ve polimer çözümlerinde de uzmandır. İsviçre, Almanya, Türkiye, Brezilya, Meksika, ABD, Çin, Hindistan ve Singapur’daki yıllık satış gelirleri 1,1 milyar Avro’dur. Güçlü lokasyonlarıyla hızla büyüyen Saurer, 4,300 çalışanıyla dünya tekstil endüstrisi merkezine hizmet vermek için en iyi şekilde konumlanmıştır.