SRI VENKATALAKSHMI SPINNERS (SVS/SAF) BRÜCKNER Kaplama Hattını Başarıyla Başlattı

BRÜCKNER, Teknik Tekstiller için teknoloji harikası çok amaçlı kaplama hattını başarıyla Sri Venkatalakshmi Spinners (P) Ltd. (SVS) ‘de görevlendirdi ve 2018 yılının başından bu yana hat üretime devam ediyor.

1980 yılında kurulmuş olan Hindistanlı şirket SVS, temel olarak farklı iplik kalitelerinin eğrilmesi, dokuyarak değişik tipte kumaşların imalatı, yuvarlak örgü, çözgü örgü ve modern bir kaplama hattına sahip çeşitli kaplamalı malzemelerin ve Teknik Tekstillerin imalatına odaklanıyor. SVS, şebekeye bağlı rüzgar değirmeni aracılığıyla kendi elektrik gücünü üreterek çevresel sürdürülebilirlik uğraşlarını devam ettirmek için çaba sarf ediyor. Bunula ilgili büyük çapta bir LT güneş pili enerji projesi üzerinde de çalışıyor. Günümüz iş koşullarını, teknolojik ortamdaki değişimleri ve şirket gücünü dikkatlice değerlendirdikten sonra SVS, Teknik Tekstil ürünlerinin dünya çapında entegre katma değerli üreticisi olmak için modern bir kaplama altyapısı kurdu. Şirket, çeşitli uygulamalarda katma değerli Teknik Tekstil ürünleri geliştirmek için bilgi tabanının yanı sıra iplik eğirme ve kumaş altyapısını aktifleştirmek istiyor.

SVS, Aralık 2017’de SVS Advanced Fabrics – (SAF) adıyla Teknik Tekstil üretimine resmen başlamıştı. Proje çıkış tarihinden itibaren Hindistan’ın en modern ve gelişmiş üretim birimlerinden biri olarak yerini aldı. Şirket şu anda ağırlıklı olarak dijital baskı, otomotiv kumaşları, spor ve eğlence amaçlı fonksiyonel tekstiller ve mimari amaçlı kumaşlar için yüksek teknoloji alanında özel olarak çalışıyor. Teknik, ürün geliştirme ve pazarlama aktivitelerine önem veren Gopinath Bala, güçlü ve deneyimli bir yönetim ekibiyle birlikte şirkete öncülük etmektedir. Tekstil Teknolojisi, Polimer bilimi ve İşletme alanında çeşitli üniversite derecelerine sahip olan Gopinath Bala, ABD’de Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ve Savunma Bakanlığı (DOD-DARPA) için birkaç yıl çalışmıştır. Bala, aynı zamanda öncü bir tekstil araştırma enstitüsü olan Coimba-tore’da Yönetim Kurulu Üyesi ve Güney Hindistan Tekstil Araştırmaları Birliği (SITRA) üyesidir. Üretime özen gösteren bir diğer SVS çalışanı, Operasyon Direktörü Raja, kariyerine Alman çokuluslu özel boya ve kimyasal üretim şirketi CHT – BEZEMA’da 1999 yılından itibaren teknik yönetici olarak başladı. 18 yıl ön işleme, boyama, apre, baskı ve kaplama gibi çeşitli uygulama alanlarında çalışan operasyon direktörü iş hayatına SVS’de devam ediyor.

SVS Advanced Fabrics – (SAF), makinenin tam olarak ihtiyaçlarına göre özelleştirilmesini sağlamak için BRÜCKNER Textile Technologies (Almanya) ile ortak oldu. BRÜCKNER’in yerel ortağı Voltas Ltd. (Tekstil Makineleri Bölümü), müşteriyle ilgili sorun giderme ve yedek parça tedariği konusunda olağanüstü bir yerel servis imkanı sağlıyor. Modern BRÜCKNER kaplama hattı, piyasada mevcut olan, sınıfının en iyi ısı uyumu ile donatılıp aynı zamanda LPG yakıtı ile çevre dostu bir şekilde ısıtma işlemini gerçekleştiriyor.

Bala, SAF’ın neden BRÜCKNER ile birlikte bu projede ilerlemeye karar verdiğini şu sözlerle açıkladı:

“SVS, BRÜCKNER’ı seçti çünkü onlar, alanında açık ara lider ve Teknik Tekstil Endüstrisinde çok uzun bir deneyime sahip güçlü bir tecrübe ortağı. BRÜCKNER, teknik tekstillere adapte olup Avrupa Teknik Tekstiller’deki girişimlerine başladığında sanayi sektörüne makine tedarik etmeye başlamıştı. SAF, Teknik Tekstillere yönelen yeni bir şirket, içinde bulunduğumuz süreçte bizi destekleyecek çeşitli ürün ve süreçlerde güçlü bir bilgi ortağına sahip olmalı. BRÜCKNER ile ortak olmayı seçmemizin ana nedeni bu oldu. Ek olarak, BRÜCKNER’ın ekipmanı, hassas bir şekilde tasarlanmış, az bakım gerektiren ve en düşük enerji seviyesini tüketen çok yüksek kalitede bir üründür. SVS – SAF Yönetim ekibi, Teknik Boyama uygulamaları ve Polimerler ile birlikte geleneksel boyama ve baskı konularında güçlü bir deneyime ve geçmişe sahiptir. İş ortaklarımızla birlikte eksiksiz çözümler, destek ve rehberlik sağlayacağımıza inanıyoruz.”