Stalinger Grup Yeni Ortak Firması ile ITMA 2019’da

Dört yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük tekstil makineleri fuarı ITMA’nın bu yılki gösterisinde Starlinger Grup, yeni üyesi olan STC Spinnzwirn ile birlikte ilk kez, Barselona’da görücüye çıkacak.

ITMA’da toplam 460 m²’lik bir alanda yer alacak olan Starlinger, plastik kumaşlar için makine ve proses teknolojisi alanındaki lider konumunu vurgulayacak.

Tek bir kaynaktan her şeye: Merkezi Avusturya’da bulunan Starlinger Grubu, plastik ekstrüzyon hatları ve dairesel dokuma tezgahlarından plastik torba dönüştürmeye, tesis izleme ve üretim hurdalarının geri dönüşümüne kadar plastik kumaş üretimi için gerekli olan tüm ürün proseslerinin dünyadaki en önemli tedarikçilerinden biridir. STC Spinnzwirn (eski adıyla Oerlikon işletme birimi olarak bilinen Barmag Spinnzwirn) adı altında faaliyet gösteren şirketin satın alınmasıyla, Starlinger, özellikle özel ekstrüzyon (örneğin suni çim, ambalaj ipi) teknolojisi ve sarım konularında bu geniş yelpazesini daha da genişletti. STC Spinnzwirn’in sarıcılarına ve büküm makinelerine ek olarak, ITMA ziyaretçileri, 2002 yılında Starlinger Grubuna katılan Eschwege / Almanya merkezli sarım uzmanı Georg Sahm GmbH & Co. KG’nin Endüstri 4.0 çözümleri hakkında bilgi edinebilecekler. ITMA’da öne çıkacak diğer prosesler arasında, Starlinger Grubu’nun 2018’de kurulmuş bir şubesi olan GRAFiT’nin merkezi tesis izleme ve dijital proses optimizasyonu için hazırladığı yazılım çözümleri de yer alıyor.

 

(Geri dönüştürülmüş) PET’den üretilmiş yüksek performanslı kumaşlar

Sirküler ekonomiye odaklanan Starlinger, geri dönüştürülmüş PET’ten üretilen bantların dairesel dokumasını göstermek için ITMA’da FX 6.1 dokuma tezgahını sergileyecek. rPET kumaşının, U-panel FIBC’lerin (esnek orta hacimli kaplar veya plastik kaplar) üretimi için ideal olduğu biliniyor. FX 6.1, öncelikle yüksek performanslı kumaşların üretimi için kullanılan ve yağlama gerektiren herhangi bir kayma parçasına sahip olmayan 6 mekikli bir dairesel dokuma tezgahıdır. Tezgah, tamamen yağsız kumaş ve gıda ürünlerinin paketlenmesi için uygundur. Starlinger şu anda FIBC’ler için plastik kumaş yapmada sıklıkla kullanılan büyük çalışma genişliğine sahip dairesel dokuma tezgahlarına olan yüksek talebi karşılıyor. Form sabitliği, esneklik ve yüksek erime noktasına sahip olan rPET, büyük ürün miktarlarının taşındığı ve depolandığı FIBC’lere uygun bir şekilde katkıda bulunuyor. rPET, FIBC’lerin diğer avantajları arasında, çoklu geri dönüşüm için uygun olmaları ve çoklu kullanım için uygun olmaları yer alıyor.

20-26 Haziran 2019 tarihlerinde Salon 7, Stand B212’de ITMA’da Starlinger’ı ziyaret edebilirsiniz.