Starlinger Grubu’nun yeni şirketi: STC Spinnzwirn

Avusturyalı Starlinger Group, 2018’in Mayıs ayında Oerlikon’nun Chemnitz merkezli iş birimi Barmag Spinnzwirn’i başarılı bir şekilde satın aldığını duyurdu.

1 Ekim’de gerçekleşen satın alma (nihai mülkiyet devri) ile Oerlikon Barmag Spinnzwirn artık bağımsız bir şirket olan STC Spinnzwirn GmbH (Starlinger Tekstil makineleri Chemnitz) şirketinin çatısı altına girdi.

Starlinger Yönetim Ortağı Angelika Huemer gerçekleşen bu transfer hakkında şunları söyledi: “STC Spinnzwirn ile portföyümüzü ideal bir şekilde tamamlayan şirketler grubumuza yeni bir üye kazandırdık. Bu, dünya çapındaki müşterilerimize tek bir kaynaktan daha da bireysel çözümler sunabileceğimiz anlamına geliyor. Bu stratejik adımla plastik kumaşlarda dünya pazar lideri olarak konumumuzu güçlendirip ilgili ürün alanlarında genişliyoruz.“

STC Spinnzwirn’e Genel Müdürü olarak atanan Steffen Husfeldt şunları ekledi: “Gelecek yıllar, bu mülkiyet değişikliğine katılan herkes için muazzam fırsatlar taşıdığını gösterecek. Hepimiz ( yönetim ve 160 çalışanı olan STC ) işlere başlamayı ve tüm potansiyelimizi hayata geçirmeyi dört gözle bekliyoruz. Aile şirketi Starlinger, bu girişimin ideal ortağıdır.”

STC Spinnzwirn, 1866 yılında “Workshop Carl and Anton Hamel” adıyla kuruldu ve 150 yıldan fazla bir süredir tekstil makineleri mühendisliğine bakıyor. Bu uzun soluklu şirketin Chemnitz merkezli faaliyetlerinde suni çim, balya ipliği veya halı arkalık gibi bant ve monofilament iplik üretimi için anahtar teslimi ekstrüzyon tesisleri bulunmaktadır. Rağbet gören özel uygulamalar için piyasada, STC Spinnzwirn eskiden Starlinger’in bir rakibiydi; Şu andan itibaren, müşteriler araştırma, geliştirme ve dünya çapında satış ve servis konularında bir araya getirilmiş bu uzmanlıktan faydalanacaklar. Yeni sahibi için bir başka kazanç ise, şirketler grubu Eschwege / Almanya’da bulunan Georg Sahm GmbH & Co. KG ile daha önce bir sarıcı teknoloji uzmanı içerdiğinden STC Spinnzwirn’in sarıcı teknolojisidir. İki şirketin ortak know-how tecrübesi, temel yetkinlikler ve kilit pazarlara odaklanmayı teşvik ediyor ve Starlinger Group’un gelecekte daha geniş, müşteri odaklı bir ürün yelpazesi sunmayı hedefliyor.

Starlinger, SAHM ve STC Spinnzwirn’in ilk birleşik ticari fuarı, Barcelona’da 20-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan ITMA 2019 tekstil makineleri fuarı olacak.