Stäubli Makineleri ITMA Asya 2018’de

Stäubli Tekstil, makine serisini ve en yeni çözümlerini bu yılki ITMA Asya’da iki davetkar stantta ziyaretçilerine sergileyecektir. Dokumacılar, salon 3 E01 standında dokuma hazırlıklarındaki yenilikler hakkında bilgi edinebilecek ve şirketin her türlü dokuma uygulamaları için yüksek hızlı şekil verme çözümlerini görebilecekler. Halı dokumacıları, Stäubli’nin yenilikçi örgü teknolojilerini gösteren yepyeni desen örneklerini inceleyebilecek. ITMA Asya, Stäubli’nin Asya fabrikalarının ihtiyaçlarına mükemmel şekilde uyan kapsamlı ürün yelpazesi hakkında her şeyi öğrenmek için ideal bir fırsat oluşturacaktır.

Stäubli’nin kapsamlı ürün ve çözüm çeşitliliği şunları içermektedir:

  • Çerçeveli dokuma için ağızlık açma çözümleri (kam hareketleri, armürler)
  • Her dokuma uygulamalarına uygun formatlarda, dizimli elektronik Jakar makineleri
  • Çözgü hazırlama ustalığı için dokuma hazırlık çözümleri ve çözgü düğümleme
  • Halı ve teknik tekstiller için dokuma sistemleri
  • Çorap örme için Deimo otomasyon çözümleri

Dokuma hazırlığında otomasyon – Stäubli, çözgü levendi hazırlanışını ilk kez gösterecek

SAFIR otomatik tahar makinesi ile Stäubli, en geniş uygulama alanında dokuma süreçlerinin güvenilir otomasyonları için gelişmiş çözüm tedarikçisi olarak bilinen bir markaya dönüştü. Bu köklü şirketin  SAFIR S30 makinesi özellikle filament ipliklerin işlenmesi üzerine kuruldu. Bu makine, yeni 16 çerçeve/çubuk kapasitesi özelliğinde bu kuruluma sahiptir ve ince filament ipliklere sahip yüksek yoğunluklu çözgü için idealdir. SAFIR ürün yelpazesi, çift iplik algılama, renk tekrarı ve S / Z iplik yönetimi özelliklerindeki en son teknoloji ürünü AWC (aktif çözgü kontrolü) teknolojisine sahiptir. Bu teknolojilerin sürekli araştırılması ve geliştirilmesi, Stäubli’nin müşterilere daha fazla avantaj sağlayan yenilikler sunma vizyonuyla ilgilidir. Bu inovasyon ruhu Stäubli’yi çözgü hazırlama sürecinde tekrar bir adım daha atmaya götürmüştür.

Stäubli, bir dünya prömiyeri olan ITMA Asya’da, renkli ve haşıllı çözgü tabakalarını okumak için kullanılan, haşıl makinesinde bir otomasyon yardımcısı olan  yeni BEAMPRO iplik tekrar okuma makinesini ilk kez gösterecek. Ziyaretçiler fuarı ziyaret ederek dokuma hazırlama çözümü hakkında daha fazla bilgi edinebilecekler.

Su jetli uygulamalar için çerçeve dokuma çözümleri

Bir diğer yenilik olarak, Stäubli su jetli uygulamalar için en yüksek pozisyondaki rotatif armürler S2658 ve S2678 serilerini sunacaktır. S2678, bakım gerektirmeyen mil yatakları gibi değerli özellikleri içeren dahiyane bir tasarıma sahip, yüksek montaj için yeni 82 / 83 dayanıklılık hareketleri ile birlikte sergilenecektir. Bu makineler, dokuma makinesinde yüksek kalitede monte edilebilir ve kaliteli desenli kumaşların üretimini destekler.

Elektronik rotatif armürlere ek olarak Stäubli’nin S1300 ve S1600 / S1700 serisinin kam hareketleri de fuarda sergilenecektir. Bu makineler her tip atkı atma sistemi kullanılarak yüksek hızlı dokuma için kullanılabiliyor.

Jakarlı dokuma – Geniş formatlı uygulama gösterimde

Ziyaretçiler farklı türde atkı atma özelliklerine sahip iki komple Jakar tesisi ziyaret edebilecekler. Bu tesisler, havlu ve geniş formatlı giysi kumaşlarının üretimi için tasarlanmış LX ve LXL Jakar makineleri ile donatılmıştır. Geniş formatlara adanmış LXL kurulumu 19.584 dizim ipleri ile donatılmıştır. (Sergilenen makinenin formatı 10,240 kancadır). Fuardaki sunumda, yoğun giyim kumaşlarını dokunması, aynı zamanda da bu makinenin ağır yük kapasiteleri gösterilecektir. LX kurulumu (gösterilen makinenin formatı 4.096 kancadır), iki tekrarlı 6.652 dizim ipleri işleten havlu kumaşı üretecek şekilde gösterilecektir. Ziyaretçiler, en aşağı katından en yukarıdaki hassas çalışma işlemlerine kadar bu makineleri gözlemleyebileceklerdir. Stäubli, geniş yelpazesini gösteren bir alanda,  DX Jakar makinesini de gösterilecektir.

Yazı dokuma için Jakarlı dokuma çözümleri

Fuarda bunun iki farklı örneği gösterilecektir: CX 172 ve UNIVALETTE elektronik Jakar makinesi. İkincisi, çok çeşitli uygulamalar için geniş olasılıklar yaratan bireysel çözgü ipliği kontrolüne sahiptir. Her iki makine de dokumacıların dokuma kumaşlarına değer katmalarına olanak sağlıyor.

Yenilikçi örgü teknolojilerini gösteren halı örnekleri

Gösterimde ALPHA halı dokuma sisteminde dokunan özel numuneler gösterilecek ve geleneksel desenlerle ve ekstra yüksek yoğunluklu halılardan, ultra modern tasarımcı halılara kadar örgü teknolojileri ve desenler sergilenecektir.

Daha kısa süreli çorap üretim prosesi için otomatik burun kapama cihazı

Stäubli, son zamanlarda piyasaya sürülen D4S cihazını iki dairesel örgü makinesi üzerinde gösterecektir. Bu otomasyon çözümü, çorapların parmaklarını doğrudan örgü makinesinde kapatmaya izin vererek çorap üretim sürecini önemli ölçüde kısaltmaktadır.

Uzun ömür için orijinal Stäubli yedek parçaları

Stäubli, müşterilerine makineyi satın aldıktan sonra bile yıllarca orijinal yedek parçalar sunuyor.

Fuar ziyaretçileri, dokuma salonundaki birçok yerde Stäubli makinelerinin geniş uygulama alanları hakkında iyi bir genel bakış elde edecek ve Salon 3’teki iki Stäubli kabini E01 ve Salon 4’teki D14’ü ziyaret etmeye davet edilecek. Stäubli’nin bu öncü ürünleri; performans, teknik mükemmeliyet ve kanıtlanmış çözümlerin dengeli bir kombinasyon sonucu oluşmuştur.