Sürdürülebilir ve Ekonomik Mendiller İçin Yeni Fikirler

Truetzschler Nonwovens ve Truetzschler Card Clothing, mendil veya hijyen tekstili için sürdürülebilir nonwoven alanında yeni hat konseptleri ve teller sunuyor.

Tüketiciler pamuk elyafından yapılmış tekstilleri seviyor ve sadece giysilerde değil, cilt ile temas eden diğer ürünlerde de yumuşak ve doğal dokunuşu çok tercih ediyorlar.

Elyaf inceliği (çoğu elyaf 3-5.5 Mic veya 1.0-2.8 dtex arasındadır) mukavemet ve emici kapasite pamuk elyaflarını tek kullanımlık kuru ve ıslak mendiller için ideal bir malzeme haline getiriyor. Tek kullanımlık nonwoven kumaşlarda pamuk elyaflarının sınırlı kullanımının sadece iki nedeni vardır. İlk olarak, pamuk çoğu zaman daha ucuz olan viskoz / polyester karışımlarına kıyasla yüksek maliyete sahiptir. İkincisi ise pamuk elyafları nitelikleri hem bölgesel olarak hem de yıldan yıla değişen doğal ürünler arasında yer almaktadır.

INDEX standında Truetzschler Nonwovens, ıslak mendiller veya hijyen tekstili için pamuklu nonwoven kumaşları verimli bir şekilde üretmek için yeni hat konseptleri sunacak ve bu zorlukları ele alacak. Şirket penye noilleri, kısa veya ağartılmamış pamuk elyaflarını bile yüksek değerli ürünlere güvenilir bir şekilde dönüştüren kanıtlanmış teknolojileri göstermeyi planlıyor.

Truetzschler ve Voith’in WLS (Islak serme / Spunlacing) teknolojisi

Şirketin bir diğer odak noktası Truetzschler ve Voith’in WLS (Islak serme / Spunlacing) teknolojisi olacak. Ekinlikte WLS hatları ve WLS’nin, tüketicilere çevre dostu, sürdürülebilir ve uygun fiyatlı tek kullanımlık nonwoven ürünler sunmak için diğer teknolojilerle birlikte öne çıkan fırsatlarını tartışacaklar.