Teknolojisi Güçlü Bir Sektör İçin Genç Yetenekler Ödüllendirildi

VDMA Tekstil Makineleri Birliği’nden Walter Reiners-Stiftung (Vakfı) Başkanı Peter D. Dornier, kasım ayının sonunda Dresden’de başarılı altı genç mühendisi ödüllendirdi.

Ödül töreni, Aachen-Dresden Denkendorf Uluslararası Tekstil Konferansı’nda gerçekleşti. Genç mühendislerin ödüllü çalışmalarının odak noktası, Alman tekstil makinelerinin yapım gücünü yansıtıyor. Almanya’daki tekstil makineleri sektörü, özellikle kaliteli uygulamaların ve ürünlerin söz konusu olduğu yerlerde gücünü gösteriyor.

Janina Elser, TU Chemnitz, Abdelrahman Elbayoumi, ITA Aachen ve ITM Dresden’den Hendrik Pötzsch, lisans veya proje çalışmaları ile yaratıcılık ödülleriyle onurlandırıldı. Her bir kazanana 3 bin avro ödendi.

Janina Elser’in lisans tezi, yuvarlak örme diz bandajlarının prototip gelişimi üzerineydi. Bir diğer kazanan Elbayoumi’nin lisans tezi konusu, aşırı örgülü bir proses için geri besleme kontrol sistemi oldu. Hendrik Pötzsch proje çalışması ise solventli ıslak eğirme teknolojisini kullanan karbon elyaf üretimi ile ilgiliydi.

Tim Kaluza, ITM Dresden ve ITA Aachen, Julia Eckert, yüksek lisans tezi alanında, her biri 3.500 Euro para ödülü ile iki promosyon ödülü kazandı. Tim Kaluza’nın diploma tezi, otomatik filesiz çok eksenli kumaş üretimi ile ilgiliydi.

Julia Eckert yüksek lisans tezinde, kot pantolon üretimi için çevresel bir değerlendirme sistemi geliştirdi. Bu yıl, Alman Tekstil Makine Endüstrisinin tez kategorisindeki tanıtım ödülü, Dr. Stefan Heinrich’e verildi. Ödül 5.000 avro değerindeydi.