Texfusion ve Londra Baskı Tasarım Fuarı’na Büyük İlgi

Geçtiğimiz aylarda dokuzuncusu düzenlenen Londra Baskı Tasarım Fuarı, yaklaşık 50 uluslararası tasarımcının en yeni koleksiyonlarını sergilediği interaktif bir platforma dönüştü. Dünya moda merkezi Londra’da düzenlenen The London Print Desing Fair, tasarımcıların baskı stüdyolarında oluşturdukları yeni koleksiyonlarını sunmaları ve en iyi İngiliz moda üreticileri ile tanışmaları gibi çok önemli avantajlar sundu.

Texfusion etkinliğinde 100’ü aşkın uluslararası tekstil ve hazır giyim üreticisi koleksiyonlarını sundu. Denim’e ayrılmış alan Mart ayında piyasaya sunuldu ve bu, İngiliz pazarından hemen olumlu bir yanıt aldı. Artan çoklu sektöre yönelik teklifler İngiltere’de ilk kez tamamen Denim alanına ayrılmış alandaki şova katılma fırsatı bulan İngiliz alıcılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Texfusion ve Londra Baskı Tasarım Fuarı, iki gün içinde 2287 ziyaretçiyi çekerek bir önceki etkinliğinin sayısını doğruladı.

Moda kumaşları İngiltere’de yüksek talep görüyor ve alıcılar şu anda yeni kaynak fırsatları arıyor. Texfusion’ın 2018 Mart ayındaki etkinliğinde Güney Kore, ABD, Çin, Hindistan, Türkiye, Endonezya, Hong Kong, İngiltere, İtalya ve Tayvan’dan birbirinden çeşit moda kumaşları sunuldu.

Texfusion ve Londra Baskı Tasarım Fuarı bir önceki yıla göre gücünü arttırdı.

Fuar alanının % 30’unu oluşturan TLPDF,  yenilenmiş başarısı ile en iyi uluslararası stüdyolarında hazırladığı tasarımlarını gösterdi.

Texfusion ve TLPDF ziyaretçileri İngiltere’den (% 85) , Fransa, Almanya ve İtalya’nın % 9′ geri kalanını ise Belçika, Hollanda ve Kuzey Avrupa ülkeleri oluşturdu. Avrupa’dan katılımın artması, ekonomik iyileşmeyi ve İngiltere’nin sektördeki artan etkisini gösterdi. Bu önemle Avrupa ülkeleri İngiliz yaratıcı moda sahnesinde vazgeçilmez yerini aldı.

148 katılımcı ile Texfusion ve TLPD Fuarı, Ekim 2017 etkinliğine göre alanın sergilenmesinde % + 11,4’lük bir büyüme kaydetti ve 2 gösterinin çekiciliğini ve gücünü arttırdı.

Sabit sayıların yanında (2 günde 2287 ziyaretçi), bir önceki yılın etkinliğine kıyasla ziyaretçilerin kalitesi daha da yüksekti. Ziyaretçiler, büyük ölçekli perakendeciler, bağımsız tasarımcılar, orta ve üst düzey moda markalarından

farklıydı. Bu eğilimler, endüstrideki gösterilerin güçlü konumunu teyit edildiğini gösterdi ve bu iki fuarı İngiliz yaratıcı moda endüstrisinin önde gelen en önemli etkinlikleri olarak nitelendirdi.

Alıcılar endüstrisi, önceki etkinliğe kıyasla biraz daha fazla parçalanmış durumdaydı. Ayrıca, Konfeksiyon İmalatçıları (% 24) ve perakendeciler (% 22) artış gösterdi. Bunu yanında toptan ve ticari markaların varlığı, rakamlar bakımından bir önceki yıla oranla aynı kaldı.

Texfusion & TLPDF  31 Ekim – 1 Kasım 2018 tarihlerinde  İş Tasarım Merkezi’nde tekrar gösterilecek- Kayıtlar başladı