TEXHUB İstanbul Yeni Etkinlik Tarihiyle 2019’da

TEXHUB İSTANBUL Kumaş, Aksesuar, İplik, Elyaf ve Desen Fuarı, tekstil sektörüne katkısını en üst seviyeye çıkarmak üzere,  16-18 Kasım 2019 tarihlerinde yapılmasına karar verildi.

7-9 Kasım 2018’de İstanbul’da düzenlenmesi planlanan TEXHUB İSTANBUL Kumaş, Aksesuar, İplik, Elyaf ve Desen Fuarı,  tekstil sektörüne katkısını en üst seviyeye çıkarmak üzere,  16-18 Kasım 2019 tarihine ertelendi. Türkiye’de düzenlediği fuarcılık etkinlikleriyle tanınan Duty Group ve Çin’in önde gelen fuar organizasyon firmalarından Tengda Exhibition Co. Ltd. tarafından düzenlenen TEXHUB İSTANBUL, tüm dünyada değerlenen dolar kuru sebebi ile Çinli ve Türk katılımcı firmalardan gelen talepler üzerine bir yıl ertelendi.

Tekstil endüstrisinin yüksek miktardaki kaynak taleplerini karşılamaya ve uluslararası nitelikli tekstil tedarikçileri arasında bir köprü görevi üstlenen TEXHUB İSTANBUL’u düzenleyen Duty Group ve Tengda Exhibition Co. Ltd., katılımcılarından gelen bu talepler üzerine İstanbul’da gerçekleşecek fuarı bir yıl ertelemeyi uygun gördü.

“Önümüzdeki yıl TEXHUB İSTANBUL Fuarı ile önemli farklar yaratacağımızdan eminiz.”

Tengda Exhibition Co. Ltd. Genel Müdürü Tian Engang, TEXHUB İSTANBUL’un ertelenmesi ile ilgili dünya ekonomisinde önemli bir daralmanın yaşandığını ve bu daralmanın öncelikle tekstil sektörünü etkilendiğini söyleyerek, katılımcıların fuarın bir yıl ertelenmesi talebini dikkate alarak, yeni fuar tarihini 16-18 Kasım 2019 olarak belirlediklerini söyledi.

Duty Fuarcılık Ltd. Şti., Genel Müdürü Yusuf Akbolat seneye gerçekleştirilecek fuar hakkında “TEXHUB İSTANBUL ilan edildiği tarihten itibaren Türk ve Çinli tekstil sektörünün yoğun ilgisi ile karşılaştı. Her iki ülkenin tekstil sektörleri arasında köprü oluşturan bu organizasyonu, katılımcılarımızdan gelen talep üzerine, Çinli ortağımızla beraber bir yıl erteleme kararı aldık.

Yoğun rezervasyon talebi gören TEXHUB İSTANBUL, sayesinde özellikle Uzakdoğulu firmalar yakın coğrafyamızdaki pazarlara ulaşma imkanı bulacak. TEXHUB İSTANBUL’un ilk kez organize ediliyor olmasına rağmen yoğun talep aldığını belirten Akbolat, fuarın yabancı firmaların ilgisini başarıyla çektiğini belirterek,  yerli firmalar için de büyük fırsatlar yaratacağını ve özellikle Kuzey Afrika, Rusya ve Türki Cumhuriyetleri sektörde büyük bir pazar oluşturacağını söyledi.