THEN Smarflow Jet Boyamada Yeni Bir Standart Belirliyor

FONG’s Europe, hidrolik yüksek sıcaklık boyama makinası THEN Smartflow TSF’yi 20-26 Haziran tarihleri arasında Barselona’da düzenlenecek olan ITMA 2019’da tanıtacak.

Kazan hacmi azaltılmış ve çözelti oranı pamuk için 1: 3.5 ve sentetikler için 1: 2.5 olan ve 300kg’a kadar tam yük için ulaşılabilir çözelti oranı taşıyabilen THEN Smartflow TSF, jet boyama için piyasada mevcut olan en düşük enerji ve su tüketim oranlarını elde etmek için tasarlanmıştır.

FONG’s Europe, Smartflow’un kumaş ulaşım projesi de dahil olmak üzere, makinenin inovatif yeni özelliklerine bağlı bir dizi patente sahiptir. Bu özellikler, indirme bölgesinin tam dolmasını sağlayan programlanabilir dönüş hızlarına sahip dairesel bir katlama mekanizması ve yükleme halatına olan ihtiyacı ortadan kaldıran akıllı, vinçsiz bir kumaş taşıma sistemine dayanır.

Bölmeler, son derece esnek işlemler için ağırlık ve malzeme cinsinden 40 kg’a kadar değişken yüklere yer verebilir ve her bir Smartflow TSF ünitesi, verimliliği tamamen en üst seviyeye çıkarmak amacıyla 8 bölmeye kadar donatılabilir ve ünite, rakip sistemlerden % 40’a kadar daha az alana indirgenebilir.

Fong’s Europe Satış ve Pazarlama Müdürü Richard Fander, bu yeni inovasyon hakkında şu sözleri söyledi: “Yeni geliştirilen nozullar ve akıllı kontrole sahip dairesel örgü ve değişken oda ayarlaması ile birlikte makarasız taşıma, dolaşma olmadan kumaş işlemeyi ve en düşük kazan hacmiyle en yüksek yükleme kapasitesini sağlıyor.”

Diğer bir inovasyon ise yeni banyo hazırlama ünitesi (BPU) ve patentli uydu haznesidir.

Richard Fander diğer inovasyonlar hakkında şunları ekledi: “Jet makinelerin proses süreleri son birkaç on yıl boyunca sürekli olarak optimize edildiğinden, boyalar, yardımcı maddeler ve sıcak su için artan sayıda servis tankına ihtiyaç duyuldu ve hem harcama hem de ilave alan gereksinimleri eklendi. Yeni BPU ve uydu haznemiz, THEN sıcaklık yönetim sistemi ile birlikte çalışan otomatik dozajlama ve karıştırma programları aracılığıyla tarifelerin tam miktarlarda, boyalar ve yardımcı maddeleri çok iyi seyreltilmiş biçimde ve istenen sıcaklığa hızlı bir şekilde ulaşılarak temin edilmesini sağlar.”

“Yeni THEN Smartflow, her seferinde mükemmel boyama için optimize edilmiş hammadde, su ve enerji kullanımıyla tekrarlanabilir komple işleme izin verir. Taşıyıcı vinç kullanmadan hidrolik olarak kumaşın sürülmesi, işlem sırasında gerilimi azaltmaya yol açar ve bu durum streç ve spandeks kumaşlarda en yüksek gevşemeyle sonuçlanır.”

FONG’s Europe, ITMA 2019’da 2. Salonda D101 standında olacak ve THAN, Goller ve Xorella ise Salon 6’da D203 numaralı stantta yer alacak.

Bu etkinlikten önce FONG’s Europe, 14-17 Mayıs tarihleri arasında Frankfurt, Almanya’da düzenlenecek olan Techtextil Fuarı’nda, Salon 3.0, Stand F01’de, olacak.