Tropic Knits Hayallerine Brückner ile Ulaşıyor

CDL KNITS / TROPIC KNITS, BRÜCKNER ile tekstil terbiyesinde yeni bir yol çiziyor.

Ada ülkesi Mauritius’ta bulunan TROPIC KNITS Group, 3 bin çalışanı ile Hint Okyanusu’nun yüksek kaliteli ince örgü giysilerde en büyük üreticilerden birisi kabul ediliyor. Avrupa, Amerika ve Güney Afrika’da tanınmış uluslararası markalar uzun yıllardır şirketin en önemli müşterileri arasında bulunuyor.

Özellikle geçtiğimiz yıllarda tekstil endüstrisi çok değişti, bu özellikle değişen tüketici davranışlarından kaynaklandı; artan online alışveriş, kısalan üretim süreleri, fast fashion (hızlı moda) döngüleri ve yeni koleksiyonlar için hızlı dönüş ve doğru fiyatla yüksek kaliteli müşteri talepleri. Buna ek olarak, çevre standartları ve toplumsal uyum bağlamında sürdürülebilir odaklı üretim. Bunlar, Grubun hazır giyim bölümü olan TROPIC KNITS için büyük zorluklardı. Şirket bunu, diğer şeylerin yanı sıra mükemmel hedef odaklılığı, müşteri odaklılığı ve esnek takımı sayesinde başarıyor. TROPIC KNITS Group’un Kumaş Fabrikası bölümü olan CDL KNITS ise tam entegre bir örme, boyama ve terbiye tesisidir. Grup orada, müşterilerin talebine göre kumaş kalitesini iyileştirmek için proseslerin hızlı optimizasyonuna izin veren, komple üretim zincirini kontrol etme kapasitesine sahiptirler.

Mauritius’taki Forest Side’daki CDL KNITS her gün yaklaşık 17 ton örme kumaş üretiyor, bunun %80’i konfeksiyona dönüştürülmek üzere TRIPIC KNITS’e veriliyor. Geriye kalan ise Güney Afrika’ya açık en kumaş formunda ihraç ediliyor.

Uzun süreden bu yana, CDL KNITS’in operasyon ve terbiye ekibi, şirket için kaynak ve enerji açısından daha fazla tasarruf sağlayacak, daha düşük üretim süreçleri arıyor.  Milan’daki ITMA 2015 fuarı sırasında ilk fikirler farklı tekstil makineleri üreticileri ile ele alındı ve çok geçmeden düşünceleri olgun ve sağlam bir konsept haline geldi.  CDL KNITS çeşitli pamuklu kumaş, pamuk karışımları ve viskoz üretiyor. Bunun için kullandıkları terbiye hattı, bir serbest kurutma makinesi, bir ram ve bir kompaktörden oluşuyordu. Amaç bu üç terbiye makinesinin kalitesinden ödün vermeksizin sadece bir hat ile değiştirilmesi idi. Başlangıçta bu teknik açıdan oldukça gerçek dışı gibi görünüyordu.

BRÜCKNER’de Yeni Fikirler

Alman tekstil makineleri üreticisi BRÜCKNER TEXTILE TECHNOLOGIES bu konuya eğilerek, çok yoğun bir fikir alışverişi başladı. Almanya Leonberg’deki BRÜCKNER Teknoloji Merkezi’nde yeni fikirler tartışıldı ve birkaç kumaş denemesi yapıldı. Birlikte, CDL’nin Mauritius’daki üretim bölgesi için satın aldığı tamamen yeni bir makine konsepti geliştirildi. En önemlisi, BRÜCKNER ve CDL KNITS arasındaki konsept tasarım aşamasında ortaya çıkan karşılıklı güvendi. Tüm BRÜCKNER ekibinin mükemmel yardımı, teknolojik tavsiyeleri ve Leonberg’deki denemelerin olumlu sonuçlarının, satın alma kararında son derece inandırıcı ve hayati önemi oldu.

Gelecekte CDL’nin örme kumaşta kullanılan üç terbiye makinesinin yerini alacak olan yeni BRÜCKNER hattı özel bir tasarımdır; önceden düzenlenmiş ram bölgesi bulunan bir serbest kurutucuya sahip. Hattın girişindeki kaydırma silindirleri kumaşın yayılmasını sağlarken, eğim düzleştirme silindirleri de sarmallığın azaltılmasını sağlıyor. Bundan sonra, kumaş özel bir kenar açma ünitesinin tam arkasına sabitlenir, böylece kenar boşluğu daha sonra minimuma indirilir. Özellikle örme kumaş için geliştirilen yağsız dikey taşıma zinciri, kumaşı on metrelik uzunlamasına ram bölgesi boyunca taşır. Bu, yapıştırılan kenarların tamamen kurutulması için birkaç kenar kurutucu ve daha fazla sıcak hava kurutucusu içeren bir kenar tutkalllama ünitesini kapsıyor. Prosese ve kumaş kalitesine bağlı olarak %60’a kadar aşırı besleme v e %40’a ve daha fazla ıslak gerdirme ile çalışmak mümkündür.

BRÜCKNER maliyeti düşürüyor, verimliliği arttırıyor

Ram alanını sonunda bir kenar kesme cihazı bulunuyor. Kumaş daha sonra, minimum gerginlikle, 4 bölgeli serbest kurutma makinesine giden özel olarak kaplanmış bir taşıma kemerine verilir. Kumaş, optimize edilmiş bir hava kontrol konsepti ile kurutulur ve kıvrılma benzeri bir harekete bağlı olarak rahat kalır ve böylece artık çekme minimuma indirilir. Kurutucuda hava akışının ve ram bölgesinde ıslak serme ve çekmenin bireysel olarak ayarlanabilmesi; çekme, kumaş genişliği ve kumaş yüzeyi gibi kalite özelliklerini optimum seviyeye getirmeye izin verir. Kurutucuda kenarların kıvrılması, dolaşımdaki havanın sistematik ve seçici bir şekilde düzenlenmesi ile önlenir. Bu yeni teknoloji, daha önce gerekli olan pahalı işlem adımlarından tasarruf etme olanağı sağlıyor.

Örme kumaşın aynı anda terbiye edilmesinde uzman olan BRÜCKNER’in Mekanik Tasarım Teknik Müdürü, son zamanlarda geliştirilen konseptin mükemmel performans gösterdiğinden emin olmak istedi. Yeni hattın devreye girmesinden sonra doğrudan Mauritius’daki CDL KNITS’i ziyaret etti.  Müşterisiyle birlikte farklı kumaşlarda testler yaptı ve her bir kumaş kalitesi için optimum işlem parametrelerini belirledi. Operatörler direkt olarak buna katıldı ve buna göre eğitildi.

Kısa bir süre sonra CDL üretimi başlatabilir ve sonuçlar kendisini gösterecektir. Kumaş kalitesi beklenenden daha iyi ve kalan çekme ve sarmallık tüm kumaş türleri için %5’ten daha azdır.  CDL halihazırda önceki işlemlere kıyasla elektrik ve termal enerjinin yaklaşık %40’ından tasarruf sağladı. Ancak en büyük tasarruf, kesinlikle önemli ölçüde azaltılmış üretim sürecidir. Aynı verimlilik için daha önce 90 saat gerekli iken şimdi bu süre 20 saate indi. Bu, teslimat süreci ile ilgili çok büyük yarar sağlıyor.

TROPIC KNITS ‘de istekli çalışma başarıyı getiriyor

Fakat CDL KNITS’in bir BRÜCKNER hattına yatırım yapmasını sağlayan başka yönler de var. Bu Alman makine üreticisinin son teknoloji hatları çok sağlam ve dayanıklıdır. Makineler 20 veya 30 yaşında olsa bile yedek parça ve destek sağlanmaktadır. Buna ek olarak makineler %100 olarak, BRÜCKNER’in Almanya’daki Tittmoning/ Bavaria’daki kendi fabrikasında üretiliyor ve müşterilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanıyor. Ayrıca, BRÜCKNER hatları çalıştırırken müşterilerinin maliyetlerini düşürmek ve aynı anda kaynak tüketimini  azaltmak için enerji açısından verimli bir teknolojiye özel önem veriyor.

BRÜCKNER Pazarlama Müdürü Verena Ruckh gerçekten ilham aldı; “Birçok heyecan veri sosyal projeyle büyük bir bağlılık. Mauritius’daki CDL ve TROPIC KNITS’deki konaklamamda, beni her zaman gülümsemeyle karşılayan çeşitli kültürlerden çok motive olmuş çok sayıda kişiyle buluştum. Şirkette yürüdüğümde, takım halinde birlikte bir şeyler taşımak için istekli olma ruhunu hissediyordum. Bu çok özel bir şey ve beni derinden etkiledi. Aynen böyle devam etsin.”

Grup şimdi, termal ve elektrik enerjisini açıkça koruyan ve iç süreçlerini düzene sokan örgü kumaş için en gelişmiş ve en dayanıklı BRÜCKNER hattından yararlanıyor. Geliştirilmiş kumaş kalitesi ve daha kısa teslim süreleri, yeni terbiye hattından elde edilen diğer yararlar arasındadır. Bu ise, TROPIC KNITS’in gelecekte mümkün olan en yüksek kaliteyi sunmasına ve kendisini Çin ve Uzakdoğu’lu tedarikçiler içinç ok iyi bir alternatif olarak konumlandırmasına olanak tanıyor.