Truetzschler’in Yeni TC 19i Teknolojisi Göze Çarpan Sonuçlar Ortaya Çıkarıyor

WASTE CONTROL özellikli TC 19i, tarak atıklarını izliyor, öneriler veriyor ve bıçağı otomatik olarak ayarlıyor.

Piyasaya sürülmesinden sadece birkaç ay sonra, yeni akıllı Truetzschler kartı TC 19i, kilit tekstil pazarlarındaki müşteri uygulamalarıyla performansını kanıtladı. TC 19i, müşteriler için % 40’a kadar daha az iplik kusurları ve verimlilik artışı için yeni potansiyeller elde ediyor. TC 19i, aynı zamanda, tutarlı bir iplik kalitesi seviyesinde % 2’ye varan oranda önemli hammadde tasarrufu sağlıyor. Truetzschler’in ocak ayından bu yana satılan yüzlerce akıllı kartı, tutarlı kalite üretmek ve bu kaliteye sahip olmak gibi avantajlarıyla iplik üreticileri için en zorlu süreçlerden bazılarına cevap verdiğini gösteriyor.

Akıllı fonksiyonlar kaliteyi, verimliliği ve hammadde kullanımını artırıyor

“Yeni akıllı kart ile çok az çabayla tutarlı bir şekilde yüksek kalite ve üretkenlik elde edebiliyoruz” diyen Bangladeş’teki Badsha Textiles Ltd.’nin Genel Müdürü MD Moshiur Rahman, TC 19i’nin avantajlarını onayladı. Badsha Textiles Ltd., en son teknoloji ürünü iplik işletmelerinde önde gelen tekstil konglomerası ve yüksek kaliteli karde, ring ve open-end iplik üreticisidir.

Bangladeşli şirket, TC 19i’nin performansı ile ilgili vaatlerin yerine getirmesi konusunda Truetzschler’e güvendiğini belirtiyor. Örneğin pamuk halkalı iplik üretiminde TC 19i teknolojisin, 90 kg / saatlik bir üretimde, iplik kusurlarını % 35’e kadar azalttığı tespil edildi. MD Moshiur Rahman bu durumu şöyle açıklıyor: “Silindir ve düzlükler arasındaki boşluk, kaliteyi sağlamak için çok önemlidir. Geleneksel makinelerde alabileceğimiz minimum boşluk 3 bin (bir inçin binde biri) idi. TC 19i 1 bin almayı mümkün kılıyor.”

Bir parça kağıttan daha ince olan bu tür dar taraklama boşluklarını korumak, özellikle pamuğun işlenmesinde maksimum kalite ve üretkenlik elde etmek için belirleyici olduğunu belirten Rahman, bu sürecin aynı zamanda otomatik hale geldiğini ifade etti: “TC 19i’yi kullanmadan önce, kalifiye teknisyenler makineyi söktükten sonra boşluğu optimize etmek zorunda kalıyorlardı. Ama şimdi yazılım verimli ve hassas bir şekilde kullanılıyor. Çalışan bir tarak makinesinde kalite ayarının avantajı daha önce düşünülemezdi. TC 19i ile bunu zahmetsizce yapılabiliyoruz.”

% 2’ye kadar hammadde tasarrufu

Aynı zamanda, yeni kart sadece bir tıklamayla % 2’ye kadar hammadde tasarrufuna izin veriyor. MD Moshiur Rahman, “TC 19i ile çalışmadan önce ekibim kart israfını düzenli olarak denetlemek ve bıçak ayarlarını yapmak için epey zaman harcıyordu” diyor. Bu artık geçmişte kaldı: WASTE CONTROL özellikli TC 19i, tarak atıklarını izliyor, öneriler veriyor ve bıçağı otomatik olarak ayarlıyor.

% 40’a kadar daha az iplik kusurları

Türkiye, Özbekistan ve Meksika gibi diğer önemli tekstil pazarlarında, TC 19i kalite, verimlilik, hammadde tasarrufu ve elleçleme ve enerji verimliliği açısından benzer önemli avantajlar gösteriyor. TC 19i, karde ring ipliğinde % 40’a kadar daha az iplik kusurları ve penye ring ipliği ve rotor ipliği üretiminde % 50’den daha az iplik kusurları elde edebildiğini gösterdi. Bu proses 75 kg / saat ile 100 kg / saat arasındaki yüksek üretim seviyelerine gerçekleşti.

“Müşterilerimizin TC 19i ile hammaddelerinden daha fazla değer yarattıklarını ve üretkenlik ve kalitede esnek bir şekilde geliştiklerini gözlemliyoruz” diyen Truetzschler Global Satış Direktörü, Markus Wurster, sonuçların teknisyen, sıcaklık, kablo durumu veya üretim oranından bağımsızdır olarak gerçekleştiğinin de altını çizdi. Ekranda sadece birkaç tıklama gereklidir ve akıllı kart ideal tarama boşluğunu otomatik ve kalıcı olarak ayarlar ve tutar.

Gelişmiş sensör teknolojisi: T-GO boşluk iyileştirici

Truetzschler’in küresel Ar-Ge departmanı Direktörü Armin Leder, akıllı kartın kalbinde T-GO boşluk iyileştiricisi olduğundan bahsediyor ve ekliyor: “T-CON sensör sistemimizle birlikte, kartımızın çalışma sırasında ve değişen üretim koşullarında gerçek tarama boşluğunu her zaman bilmesini ve uyarlamasını sağlar. Hiçbir rakip kart bunu başaramıyor. TC 19i, son teknoloji ürünü eğirme hazırlık talepleri için ilk akıllı kart ve ekonomik ve ekolojik bir çözümdür. ”