USTER® kumaş kontrol sistemi aynı zamanda israfı azaltır ve verimi artırır

Kalite memnuniyeti için otomatik çözümler

Kumaş kontrol çözümleri, dokumadan terbiyeye kadar değer zincirini kapsar. USTER®Q-BAR 2 ve USTER®EVS FABRIQ VISION’ın ustaca tasarımı, her üretim hattına uyar – doğru kaliteyi sunarken, israfı azaltır ve kumaş verimini optimize eder.

USTER’in Think Quality yaklaşımı artık otomatik kumaş denetimini ele alarak zorlu teknik tekstil uygulamalarına ve kalitenin önemli olduğu tüm dokuma fabrikalarına çok ihtiyaç duyulan hassasiyet ve güvenliği getiriyor. Her yerde kalite standartları her zaman artıyor: otomotiv endüstrisi gibi sektörlerde sıfır hata seviyeleri zaten zorunlu. Hava yastıkları, tavan döşemeleri, döşemeler ve lastik kordları gibi uygulamalar sürekli olarak kusursuz kalite gerektirir. Ancak talepkar müşterilerin beklentilerini karşılaması gereken başka birçok tekstil endüstrisi segmenti de var. Günümüzün üretim ortamlarında, otomatikleştirilmiş kaliteli çözümler çok önemlidir.

Otomasyon: güven ve karlılık için
USTER, kumaş imalatçılarını ve terbiyecileri maliyetli iddialardan ve hasarlı sonuçlardan korumak için gereken kalite standartlarını karşılayan iki sistem sunar.
Her iki sistem de değerli ekstra faydalar sağlar. USTER®Q-BAR 2 kumaş kalitesi izleme sistemi israfı önlerken, USTER®EVS FABRIQ VISION kumaş kalite güvence sistemi tüm uygulamalar için birinci kalite verimi önemli ölçüde iyileştirir.USTER®Q-BAR 2 ve USTER®EVS FABRIQ VISION, kullanıcıların iş başarısı – dünya çapında sayısız kurulumda doğrulanan bir gerçektir. Bir dizi farklı uygulama ve işletme arasında, bu kullanıcılar ortak bir kararı paylaşırlar: kumaş denetimi için otomatik çözümler güvenlerini kazanmıştır.

Kalite ve minimum atık
USTER®Q-BAR 2, mevcut dokuma makinelerine basit kurulum için geliştirilmiş zarif ve ince tasarımıyla dikkat çekiyor. Dokumacılar için operasyonel iyileştirmeler sunan en yeni nesil tezgah üstü izleme ve kontrol sistemlerini temsil eder. Her makinede doğrudan tarağın üzerine konumlandırılan USTER®Q-BAR 2, kumaş kusurlarının en erken tespiti için ideal bir konuma sahiptir. Bu, operatörün alarmlara ve durdurma sinyallerine hızlı bir şekilde yanıt vermesini sağlar. Sorunların düzeltilmesi, kalite sorunlarının devam etmesini derhal engeller ve malzeme israfını en aza indirir.
USTER®Q-BAR 2, kumaş hatalarını kategorize eder ve kaydeder, her rulo için bir “hata haritası” oluşturur, bu daha sonra sezgisel dokunmatik ekran aracılığıyla geri çağrılabilir ve incelenebilir. Sistem, farklı sınıflandırma olanakları sunar ve ruloların kusurların sayısına, boyutuna ve konumuna ve müşteri kriterlerine göre kategorize edilmesine izin verir. Ayrıca ruloları otomatik olarak derecelendirir. Özetle USTER®Q-BAR 2, çoğu uygulama için dokuma sonrası denetim ihtiyacını azaltır.

Kalite ve maksimum kumaş verimi
Kumaş üreticileri, tesviye işleminde tutarlı bir şekilde yüksek oranda kusur algılama ve optimize edilmiş verimlilik gerektirir. USTER®EVS FABRIQ VISION, ara ve son denetim sırasında otomatik kontrol kullanarak ve silindir inceleme çizelgeleri oluşturarak bunu başarır. Bu, yavaş, maliyetli ve güvenilmez manuel denetim ihtiyacını ortadan kaldırarak operatörlerin daha yüksek vasıflı işlere odaklanmasına olanak tanır. Sistemin görünür kusurları yakalama yeteneği, kullanıcıların kumaş verimini optimize etmesine olanak tanır.
En iyi sonuçlar, USTER®EVS FABRIQ VISION’ın kesim optimizasyon yazılım modülü ile elde edilir. Bu, ayarlara göre sınıf başına kumaş verimini optimize eder. İnceleme işlemi sırasında kumaşa kızılötesi mürekkep sürülür. Kusur konumları daha sonra kesim optimizasyonu yazılım modülü ile senkronize edilir. Kızılötesi mürekkep işaretlerini kullanarak, denetim masası her kusur için tam olarak doğru konumda durarak hata riskini en aza indirir.

Kalite ve veriler çok önemlidir
Garantili kalite için artan talep önemli bir eğilimdir ve bunu başarmak için açıkça otomasyon gerekir. Kumaş denetiminde otomasyonun en büyük yararı, objektif verilerin toplanmasında sürekliliktir. Bu, USTER®FABRIQ EXPERTquality sistemi tarafından ekrandaki kontrol panelinde görüntülenen tamamen özelleştirilebilir raporlarla otomatik veri analizi bonusuyla birlikte gelir. Tekstil fabrikaları için, denetlenen kumaşlara ilişkin kapsamlı istatistikler ve makine performansı ile sistemlerin çevrimiçi olarak izlenmesi, üretimi optimize etmeye ve otomasyonu kolaylaştırmaya hizmet eder.
USTER®FABRIQ EXPERT, değirmendeki tüm bağlı USTER®Q-BAR 2 sistemlerine genel bir bakış sağlar. Asıl odak noktası, kalite bilgisini – örneğin belirli bir zaman içindeki kusurların sayısını – ilgili bağlamda, çalışma durumu veya üretim hızı. Teknik alarmlar, erken reaksiyonları tetiklemek için vurgulanır, böylece sorunlar oluşur oluşmaz çözülebilir.
Ayrıca, sorunsuz arayüzler, kullanıcıların gerçek veri akışı ve gelişmiş üretim otomasyonu için kumaş inceleme verilerini mevcut ERP sistemlerine bağlamasına olanak tanır.

Kumaş hatalarını kontrol etmek, işi artırmak
USTER®Q-BAR 2 ve USTER®EVS FABRIQ VISION, birlikte kumaş kusurları ve teslimatları üzerinde etkili bir kontrol sağlıyor. Kumaş Ürün Müdürü Ingo Kiefer, “Çeşitli endüstrilerdeki tanınmış üreticiler, üretim hatlarına USTER® çözümleri yükleyerek işlerini çoktan güvence altına aldılar” diyor. Uster Technologies’de denetim.
Kusurlardan tamamen kaçınılamaz, bu nedenle onları tam olarak bulmak çok önemlidir. Dokumadan üretim sürecinin sonuna kadar otomatik denetim çözümleri, üreticilerin doğru kalite kararları vermesine ve kar elde etmesine olanak tanır.