USTER Kumaş Kontrolünde Şeffaflık ve Kalite Sunuyor

USTER® Kumaş Kontrolü, hem müşteri memnuniyeti hem uzun vadeli işletme başarısı açısından dokumacılara gerçek faydalar sağlıyor.

2018’ten beri kumaş kontrolünü içeren dünyaca ünlü USTER kalite sistemleri, ITMA 2019’da otomatik görüntü kontrol şirketi Elbit Visions Systems (EVS), satın alındıktan sonra geliştirilen ilk büyük innovasyonun lansmanını yaptı.

Kumaş üreticileri, bugün dünya çapında günde 60 milyon metreden fazla kumaşın kontrol edilmesinde kullanılan USTER® EVS Q-BAR, FABRIQ VISION ve FABRIQ SHADE gibi başarılı ve endüstri tarafından kanıtlanmış çözümleri hali hazırda biliyor. Barselona’da ITMA’da ise USTER® Q-BAR 2 ve USTER® FABRIQ EXPERT lansmanı yapıldı ve ziyaretçilere açıklandı.

Kumaş üreticileri için tekstil pazarının rekabetçi özelliği, güvenilir kalitenin bir gereksinim olması ve müşteriler için kusurların kabul edilemez olması anlamına geliyor. USTER® FABRIQ EXPERT ve USTER® Q-BAR 2, istenen rolik kalitesinin sunulmasını garanti ederek ve mümkün olan en erken aşamada üretimi izleme ve iyileştirmek için mevcut en iyi teknolojiyi kullanarak tekstil fabrikalarını desteklemeyi amaçlıyor.

Bu, herhangi bir hatanın hemen belirlenmesi, altta yatan sebeplerin tespit edilmesinin desteklenmesi ve düzeltici eylem başlatılmasını içeriyor. Akıllı görsel tespit ve hata tanıma algoritmalarıyla EVS teknolojisinin uzmanlığı, artık USTER’in daha geniş tekstil endüstrisine yönelik kalite yönetim sistemlerindeki genel denetimi ile pekiştiriliyor.

İşletme başarısını doğrudan etkileyen hata tespiti

USTER® Q-BAR 2, orijinal tezgâh üzeri izleme ve kontrol etme sisteminin bir sonraki neslini temsil ediyor ve dokuma için kullanıcı dostu tasarım ve operasyonel iyileştirmeler sunuyor. Yıllara dayanan EVS deneyimiyle birleşen ilham verici bu USTER tasarımı, hata yerinin gösterilmesi ve bakım görevlerini kolaylaştırmak için daha iyi erişim gibi birçok avantajlar sunuyor.

USTER® Q-BAR 2, her makinede hemen dokuma tarağının arkasında yer alıyor. Bu, kumaş hatalarının en erken tespiti için ideal konumdur. Bu, operatörün alarm ve durdurma sinyallerine hızla yanıt verebileceği ve böylelikle sorunları hemen düzelterek ve kalite problemlerinin devam etmesini önleyerek malzeme israfını en aza indireceği anlamına gelir. Kırmızı bir LED, operatörü hataların tam konumuna yönlendirir ve ünite yanındaki ışıklar, sistem durumunu gösterir.

Kumaş hataları, kategorilere ayrılır ve kaydedilir ve her bir rolik için bir “hata haritası” oluşturulur. Bu bilgiler sonra kullanımı kolay dokunmatik ekran aracılığıyla geri çağrılabilir. Sistem, birçok uygulama için dokuma sonrası kontrol ihtiyacını azaltır.

USTER® Q-BAR, kullanıcıların işletme başarısı üzerinde önemli bir etkiye sahip. Bir örnekte ABD’li bir teknik tekstil üreticisi, müşterilerine dikişsiz kumaş garanti edebilmesi sayesinde satış hacminin arttığını bildirmiştir. Bu firma, kaplama için taban malzemesi üretiyor ve bu ürünlerde 9 inçten geniş hatalar, kesme ve dikiş gerektireceği için kabul edilmiyor.

Burada USTER® Q-BAR 2’nin avantajı, bir hata tespit ettiğinde ürün sonraki aşamalar için kritik büyüklüğe ulaşmadan dokumanın hızla durdurulmasıdır.

Tam tezgâh üzeri kalite şeffaflığı

USTER® FABRIQ EXPERT, kumaşların tezgâh üzerinde kontrol edilmesi esnasında toplanan kapsamlı kalite verileri esas alınarak kalite sorunlarının erken tespiti için kilit öneme sahiptir. Dokumacılara her bir makineye yerleştirilen USTER® Q-BAR 2 sistemleri aracılığıyla tüm kurulumlarının genel bir görünümünü sunuyor.

Örneğin kalite verileri, farklı makinelerde aynı stillerin performansını kıyaslamak için kullanılabiliyor. Diğer bir faydası ise yedek parçaların ne zaman değiştirilmesi gerektiğinin gösterilmesidir ve böylelikle aşınmış parçalardan kaynaklanabilen hatalar önlenebiliyor.

Önemli bir husus ise bu bilgilerin, ‘normal’ dokuma operatörünün birkaç tezgâh üzerine gözlemleri hakkında geri bildirimde bulunma becerisine kıyasla hatırı sayılır bir artış olmasıdır. USTER® FABRIQ EXPERT sayesinde elde edilen tam işletme resmi, fabrikadaki asıl durum hakkında daha gerçekçi sonuçlar verebiliyor.

Sistem, USTER’in “Kaliteyi Düşün” konseptini izliyor – müşterilerin verim artışı ve etkili kalite yönetimi aracılığıyla uzun vadeli işletme başarısına yönelik bilinçli kararlar alması için müşterileri destekliyor.

Kumaş üreticileri için kalite ortağı

Endüstrinin önde gelen otomatik görüntüleme-temelli kontrol teknolojisi ve USTER’in kalite yönetimi sistemleri ve hizmetlerindeki rakipsiz itibarının birleşimi, kumaş üreticileri için mükemmel “rüya ekibini” yaratıyor. Kumaş üreticileri artık oldukça etkili otomatik hata tespiti ile tezgâh üstü kontrol etme esnasında sağlanan dokuma kalite performansında toplam şeffaflığa erişebiliyor. USTER® Kumaş Kontrolü, hem müşteri memnuniyeti hem uzun vadeli işletme başarısı açısından dokumacılara gerçek faydalar sunuyor.