UTT, MENZEL ve BRÜCKNER İle Birlikte Geleceğe Hazırlanıyor

Üç Alman şirketi “Almanya’da Üretilen Kalite” sloganından hareketle ortak bir başarı sergiliyor.

Tayland kimyasal grubu Indorama Ventures’ın (IVL) bir yan kuruluşu ve aynı zamanda teknik kumaş sektöründe tanınmış bir üretici olan UTT, geçtiğimiz günlerde hava yastığı kumaşları için en yeni teknoloji özelliğine sahip tekstil terbiye hattı satın aldı. İlk dokuma fabrikasını 1850 yılında Almanya’nın Krumbach kasabasında kuran UTT, yıllar içinde üretimdeki odak noktasını paraşüt kumaşlarının üretiminden teknik tekstillere, özellikle hava yastığı kumaşlarına doğru kaydırdı. Şirketin yöneldiği bu yol, çözgü üretiminden lazer kesimine kadar çok aşamalı, tam olarak koordine edilmiş karmaşık bir süreç olarak biliniyor. UTT’nin kendi yüksek standartları, en son teknoloji ile tamamlanmış en yüksek kaliteyi gerektiriyor.

Otomotiv endüstrisinin bu önemli ve yenilikçi pazarında kilit rolünü geliştirmek için UTT, Krumbach sahasındaki teknik armürlü ve jakarlı kumaş üretim kapasitesini önemli ölçüde artırdı. Sadece yeni dokuma makineleri ile ek bir üretim binasına yapılan bir yatırım yatırım yapmakla kalmadı, aynı zamanda hava yastıkları için dünyanın en modern ve yenilikçi tekstil terbiye hatlarından birini de kurdu. UTT bu proje için çok deneyimli ve güvenilir iki ortak seçti: iki Alman, sahibi tarafından işletilen makine ve tesis imalat şirketi, Bielefeld’de MENZEL ve Leonberg’de BRÜCKNER. UTT’nin proje yöneticileri ile birlikte, hattın gereksinimleri üç şirketin de deneyimli teknoloji uzmanları tarafından rafine edilip geliştirildi.

UTT’nin hava yastığı kumaşları için terbiye hattı

Bu başarılı işbirliği, bireysel müşteri odaklı çözümler üretmek ve uygulamak için MENZEL ve BRÜCKNER şirketlerinin uzmanlaşmasına dayanıyor. Projede dikkat çeken zorlayıcı bir unsur ise hat konseptinin çoklu teknik gereksinimlerini uygulamasıydı. Bu projenin amacı yüksek performanslı hava yastığı OPW kumaşının üretilmesiydi. Bu amaçla, OPW kumaşın çok aşamalı hat içi finisajı için yeni bir proses geliştirildi. Sürekli üretim için hat, kesintisiz kumaş değişimi için gerekli elemanlarla donatıldı. BRÜCKNER’in ram sistemi yeni geliştirilen dolaylı gaz ısıtma sistemi ile entegre edildi. Bu sistem, kurutucunun sirkülasyon havasını sıcak brülör egzoz gazlarından tamamen ayırıyor ve böylece hassas kumaşa temas olmuyor. Ayrıca sistem, mümkün olan en yüksek enerji verimliliğini elde etmek ve temiz havayı ısıtmak için entegre bir ısı geri kazanım sistemine sahip. Bu ısı geri kazanım sistemi yaklaşık tüm sistem için saatte 30 m³ doğal gaz ve diğer sistemlere kıyasla CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltır.

Germe makinesi, genişlik gerginlik sensörleri ile donatılmış, yatay geri dönüşlü, düşük yağlamalı kumaş taşıma zincirine sahiptir. Bu sensörler yardımıyla, üretim sürecinde meydana gelen kumaş gerilimleri, kumaşın kritik kalite parametrelerini aşmamasını sağlamak için kontrol edilebiliyor. Önceden ayarlanmış gerginlik değerleri arttırılırsa, makine buna göre tepki veriyor ve kumaş genişliğini değiştiriyor. Proses kontrol sistemi, müşterinin kendi PDA sistemi ile ilgili tüm parametrelerin sürekli olarak izlenmesine ve veri alışverişine izin veriyor.

Bu yenilikçi sistemin gerçekleştirilmesi üç Alman şirket için de zorlu bir görevdi. Tüm katılımcı şirketler başarılı bir iş birliği ortaya koydu. “Almanya’da Üretilen Kalite” sloganına göre ortak bir başarı sergilendi.