Uzun ortaklık, güçlü performans

Zagis S.A. de C.V. Tepeji del Río, Meksika’da bulunan bir aile şirketidir.
Uzun bir geçmiş ve daha sürdürülebilir bir gelecek için büyük hedefler koyarak, Trützschler ile ortaklık kurup – TCO 21 penye makinasını tercih etmiş ve en son teknolojileri benimseyip verimliliği arttırarak kaliteyi optimize etmiş ve kaynaklardan tasarruf etmiştir.

Zagis artık dünya çapında daha fazla başarıyı hedefliyor, Zagis S.A. de C.V. Latin Amerika’da lider konuma sahip dördüncü nesil bir işletmedir, Tekstil endüstrisi için eğirme ve örme tesisleri ie, pamuk gibi çok çeşitli elyafları işleyebilmektedir. Ana hammaddesi polyester/pamuk karışımlarının yanı sıra. Portföyü ring, open end dahil olmak üzere hava jetli eğirme iplikleri kapsamaktadır.

Şirket, Meksika’da her gün kişi başına 200 tona kadar iplik ve 20 tona kadar kumaş üretebilen 13 fabrika işletmekte olup Uluslararası standartlara uygun olarak Trützschler ile yakın işbirliği  kuran Zagis, Bu etkileyici rakamlara TCO 21 penye makinalarını ekleyerek iddialı büyüme planlarına doğru ilerlemeyi hızlandırmak ve yüksek kalite düzeyinde penye iplik üretmeyi tercih etmiştir.

Trützschler’e güvenin
Zagis CEO’su ve Meksika Tekstil Birliği (CANAINTEX) Başkanı Rafael Zaga Saba. “Büyükbabam bu işletmeyi ürün ve hizmetlerinin kalitesine odaklanarak kurdu, Fabrikalarımız çok çeşitli tarak modelleri arasında artık TCO 21 penye makinalarını da çalıştırmaktadır. Trützschler’in makinelerine ve teknik desteğine derin bir güven duyuyoruz.” diyor.

Gezegeni korumak
Zagis ayrıca çevresel ayak izini azaltmaya da odaklanıyor. 2020 yılından bu yana tüm enerji tüketimini yenilenebilir enerjiden karşılayan şirket,  Zagis’in 11.000 ton CO2’emisyonundan kaçınmasını sağlıyor. Aynı zamanda Cotton LEADS programının da üyesi olan şirket, Sürdürülebilir pamuk tedariki ve üretimi konusunda ilerlemeye öncülük etmek için dünya çapındaki işletmelere destek veriyor.

En yüksek kaliteye yönelik tutku
Tepeji del Río’daki Zagis’teki TCO 21 penye makinaları, minimum telef seviyesiyle olağanüstü iplik kalitesiyle saatte 550 tarama yapma kapasitesine sahiptir. Modern ekipmanlar, Zagis’in en yüksek kaliteyi üretme tutkusunu desteklemektedir. Trützschler tarama makineleri, Örneğin mükemmel şerit kalitesiyle yüksek üretim çıktısı elde edilmesine, verimliliği arttırarak israfın azaltılmasına katkı sağlamaktadır.

Başarıyı paylaşmak
Rafael Zaga Saba, “Zagis ve Trützschler’in ikisi de aile şirketidir, Bu ortak geçmişe ek olarak, işimizin ne anlama geldiğine dair ortak değerlerimiz var. Kalite ve verimlilik son derece önemlidir. Teknolojik yeniliğe derin bir bağlılığımız var. Tekstil endüstrisi için de daha sürdürülebilir bir gelecek vizyonunu paylaşıyoruz. Bu nedenle Trützschler ile olan ortaklığımızdan çok mutluyum.” diyor.

Gelecek nesiller için
İleriye baktığımızda Zagis’in dünya çapındaki konumunu genişletmek için net bir stratejisi var. Trützschler ile işbirliği yaparak müşterilerin ihtiyaçlarını karşılama konusundaki uzun geçmişini sürdürmeyi hedefliyor. Ve başarısını en üst düzeye çıkarırken aynı zamanda gelecek nesiller için çevresel etkisini en aza indirmeye çalışıyor.