VDMA ITMA 2019’da Endüstri 4.0’a Odaklanacak

ITMA’da ziyaretçiler, tüm Endüstri 4.0 çeşitliliğini ve VDMA üyesi firmalar tarafından sunulan diğer inovatif çözümleri görme şansına sahip olacak.

‘ITMA Geri Sayımı’

Frankfurt’ta “ITMA geri sayımı” konulu bir VDMA basın toplantısı ile üye firmalardan gelen konuşmacılar (Lindauer DORNIER, Herzog ve Mahlo) Endüstri 4.0 çözümlerinin tekstil süreçlerini nasıl etkileyeceğini ve ziyaretçilerin ITMA’da hangi teknolojileri görmek isteyebileceğini anlattı. İlgili şirketlerin ürün örnekleri, Endüstri 4.0’ın bir amaç olmadığını, üretim süreçlerinin ve sonuçlarının iyileştirilmesine yardımcı olduğunu ve hizmet çeşitliliğini tamamladığını açıkça ortaya koydu.

Herzog : Uygulama ile canlı bir başlangıç

Örgü teknolojisinde lider firmalardan biri olan Herzog’un CEO’su Dr. Janpeter Horn, şirketin en yeni Endüstri 4.0 ürününü tanıttı: Müşterinin Herzog ve diğer makinelerin verilerine kolayca erişebileceği uygulama kutusu olan PLC (Programlanabilir Mantık Denetleyici).) Veriler, müşteri tarafından bağlantı uçlarında veya başkalarında oluşturulan gösterge panolarında görselleştirilebiliyor. Veriler, anahtar figürler, alarmlar veya analizler oluşturarak işlenebiliyor. Dr. Horn şöyle dedi: “Endüstri 4.0 ile başlamak, mutlaka büyük bir projeye son vermek veya yazılım ve danışman ekipleri çalıştırmak anlamına gelmiyor. Endüstri 4.0 senaryolarına canlı bir başlangıç sunuyoruz. ”

Bu yalın yaklaşımı gerçekleştirmek için ortaya çıkan çözüm, mağaza katındaki cloud teknolojilerini kullanıyor; ucuz uygulamalar için açık kaynaklı teknolojiler; internet bağlantısı gerektirmiyor. Bu temel avantaj ancak akıllı telefonlar ve tabletler için geçerli olan uygulamaların “tek tıklamayla” yüklenmesiyle gerçekleşiyor.

Mahlo : Dijital destek ile daha iyi üretim sonuçları

Mahlo, tekstil ve nonwoven endüstrisi için ölçüm ve kontrol ekipmanları geliştirmekte ve üretmektedir. Mahlo CEO’su Rainer Mestermann’a göre, daha iyi üretim sonuçları için veri toplama ve proses, Endüstri 4.0’ın temel bir tasarımıdır. Mahlo’nun yeni platformu, Endüstri 4.0 tasarımlarını dijital teknolojilerle birleştiriyor. Tüm Mahlo ürünleri için dijitalleştirme konseptinde “hizmetler”, işlevsellikler olarak gruplandırılmış, optimize edilmiş ve standartlaştırılmıştır. Bu modüler, donanım ve yazılım fonksiyon blokları ve ayrıca teknoloji bakımından yenilikler ile sonuçlanıyor. Ölçülen değerlerin elde edilmesi ve işlenmesi için, kontrol görevleri veya uzun süreli arşivleme, veri kaydı ve analizleri için modüler burada yer alıyor. Bunun bir örneği, Mahlo’nun atkı düzleştiricilerindeki kontrol modülüdür. Bu modülde bozulma kontrolü revize edilip ve dijitalleştirilmiştir. En iyi duruma getirilmiş donanım ve yazılım daha hızlı ve daha verimli bir denetleyici ile sonuçlanmıştır. Mestermann: “Müşteriler tarafından onaylanan değerlendirmeler, kontrol modülünün öncekinden  % 20 daha hızlı ve daha hassas bir şekilde çalıştığını kanıtlıyor. Modül, ikinci tercih edilen malların üretimini ve aynı kumaşı ramözden birkaç kez daha geçirme ihtiyacını azaltıyor.”

Lindauer DORNIER : Kişiselleştirilmiş servislere bir ilave

Lindauer DORNIER’in CEO’su Peter D. Dornier’i şunları belirtti: “4.0 geleceğinde bile, kişisel kurulum ve bakım desteği, hizmetlerin vazgeçilmez bir parçası olmaya devam edecek ve portföy dijital çözümlerle desteklenecektir.”

Bu şirket dokuma makinelerinde teknoloji lideri arasında yer alıyor. ITMA 2019’da Lindauer DORNIER yeni bir müşteri portalı sunacak. Portal, en gelişmiş veritabanı teknolojisine dayanmaktadır ve tüm ürün serileri için orijinal parçalar ve kalıcı kullanılabilirliğe sahip bir çevrimiçi mağaza sağlayacaktır. Dokuma makinelerinin uzaktan bakımı ve ağ bağlantısı – örneğin çalışma özelliklerini iyileştirmek için – gelecekte yeni müşteri portalı üzerinden de mümkün olacaktır. Bu çözümün odağı insanlardır ve amacı makine operatörleri ve üretim planlamacılarının işlerini kolaylaştırmaktır.

VDMA Tekstil Makineleri Birliği Genel Müdürü Thomas Waldmann toplantıyı şöyle özetledi: “Tekstil endüstrisinin gelecekteki başarısı, Endüstri 4.0 tarafından gittikçe daha fazla belirlenmektedir. Günümüzde görüldüğü üzere, Endüstri 4.0’ın birçok boyutu ve olası uygulama alanları vardır. Akıllı Servislerde, Proseslerde ve Fabrikada, anahtar çözümler makine endüstrisi tarafından sağlanmaktadır. Bugünkü sunumlar, inovatif Endüstri 4.0 çözümleri için sadece birkaç örnektir. Barselona’da gerçekleşecek olan ITMA’da ziyaretçiler, tüm E4.0’ı ve VDMA üyesi firmalar tarafından sunulan diğer inovatif çözümleri görme şansına sahip olacaklar.”

ITMA 2019 ile ilgili olarak VDMA, en yeni Endüstri 4.0 teknolojilerini sunan 16 üye firmanın uzmanlarıyla iki röportaj yaptı.

VDMA Tekstil Makineleri Birliği’nin ITMA basın toplantısı, 20 Haziran 2019 tarihlerinde öğleden sonra 13.00 – 14.00 saatlerinde 1.2 nolu konferans salonu CC1’de gerçekleşecek.