WEIDMANN ve BRÜCKNER ramöz teknolojisinde yeni standartlar belirliyor

Geleceğe olumlu bakan, Bayan Henrike Weidmann, kocası Michael Rapp ile birlikte aile şirketini yöneten üçüncü nesildir.  Bayan Weidmann, “Bizim gibi Brückner firmasının da çok yüksek kalite standartları var. Satış, Servis ve Tasarım ile doğrudan iletişim, birçok optimizasyon talebimizi gerçekleştirmemizi kolaylaştırdı. Brückner’de her zaman olduğu gibi güvenilirlik ve en iyi desteği bulduk. Bir aile şirketi olarak sahip olduğumuz nitelikler, şirket felsefemize de demir atmıştır. Satın alma kararımızdaki bir diğer kriter de firmanın Almanya’da üretim yapıyor olmasıydı “Made in Germany”. Bu, kaliteye olan güveni artırır ve  tekstil bilgi birikimimizi korumamıza yardımcı olur.

Yüz on yedi yıl önce, WEIDMANN dokuma fabrikası Stuttgart yakınlarındaki Göppingen bölgesindeki sakin Filstal vadisinde kuruldu. Bugün, Süßen’deki WEIDMANN GmbH, elyaf ve tüy geçirmez ürünlerin ve dokuma endüstriyel kumaşların terbiyesi konusunda dünya çapında bir uzman olarak tanınmaktadır. WEIDMANN’ın müşterileri, bireysel gereksinimlerine ilişkin olarak şirketin güvenilirliğini ve esnekliğini ve ürünlerinin sürekli yüksek kalitesini özellikle takdir etmektedir. Swabian tekstil üreticisi, en son teknolojiyi kullanarak ve çevreye duyarlı bir şekilde, özellikle yatak endüstrisi için birinci sınıf kumaşları hazır hale getiriyor.

Yüksek kaliteli kumaşlar için karmaşık üretim ve terbiye işlemleri, güvenilir ve verimli bir makine teknolojisi gerektirir. Bunu akılda tutarak, WEIDMANN her zaman BRÜCKNER’in kanıtlanmış ram teknolojisine güvenmiştir. Alman tekstil makine üreticisi, uzun yıllardır klasik tekstillerin, dokuma endüstriyel kumaşların, dokunmamış kumaşların, cam kumaşların ve zemin kaplamalarının terbiyesi için üretim hatlarının yapımında dünya lideri olmuştur. Şirketin üretim programında ram makinelerinin yanı sıra kaplama hatları, gevşetmeli kurutucular, sanfor hatları, kontinü boyama hatları ile nonwoven yapıştırma fırınları ve diğer özel hatlar da yer alıyor. Tüm makineler %100 kendi bünyesinde Almanya’da üretilmektedir.

Her iki şirket de bugün ve gelecekte başarılı ve rekabetçi olmak için sürekli olarak yeni ve yenilikçi teknolojilere yatırım yapmaktadır. Sadece Son zamanlarda, WEIDMANN’daki ultra modern tesiste tamamen yeni geliştirilmiş bir BRÜCKNER ramöz kuruldu. Yoğun proje mühendisliği aşamasında, günlük üretim gereksinimleri için hangi özelliklerin özel önem taşıdığı kısa sürede anlaşıldı:

– ısıl işlemden önce makine girişinde ve özel kimyasalların son işlem dolgusunda toplanması sırasında homojen nem dağılımı

– minimum artık bozulma ile atkı-düz kumaş akışı

– bakım ve günlük temizlik için çok iyi erişilebilirlik

– sensör teknolojisi ve enerji optimizasyonu için ayar parametrelerinin otomasyonu

– boyahane için sıcak su üretimi ile ısı geri kazanımı

– hat tamamen Endüstri 4.0 uyumlu olmalıdır

Yeni hat iki fular, bir atkı düzeltici ve 6 kurutma bölmesi ile donatılmıştır. Otomatik sıkma basıncı ayarı ve özel silindir kaplaması ile arka arkaya düzenlenen iki ped, kesinlikle homojen bir flotte uygulamasına izin verir ve hoş yumuşak bir kumaş tutuşu sağlar. Mikrodalga sensörleri tarafından yapılan bir diferansiyel nem ölçümü, kumaş nemini ve dolayısıyla üretimin devam etmesi sırasındaki toplamayı sürekli olarak kontrol eder, böylece sıkma basıncı ayarlanabilir. Gerekirse otomatik olarak ayarlanır. Ram girişinin önündeki özel tasarımlı doğrultma ünitesi kumaşın doğru ve düzgün akışını sağlar. Olası eğim veya eğik bozulmalar, akıllı bir tahrik sistemi ile minimuma indirilir.

Yeni geliştirilen ram kurutma makinesi, kurutma işlemi sırasında büyük miktarda tiftik üreten tekstiller için özel olarak tasarlanmıştır. Tiftik, devam eden üretim sırasında kolayca temizlenebilen yatay olarak düzenlenmiş çift tiftikli eleklerde toplanır. Kurutucunun içi de bir emme probu sayesinde çok kolay ve hızlı bir şekilde temizlenebilir ve nozullarda, genişlik ayarında ve zincir raylarında temizlik ve bakım çalışmaları için kolayca erişilebilir. Kurutucu için en yüksek verimliliğe sahip enerji tasarruflu motorlar kullanılmıştır. Hava sirkülasyon fanları ve motorları, bakım çalışmaları için kurutucunun dışından tek bir ünite olarak kolayca çıkarılabilir. Yeni geliştirilen yatay kumaş taşıma zinciri, yüksek sağlamlığı ve kolay bakımı veya yüksek sıcaklık gresi ile yağlanması ile karakterize edilir. Büyük zincir makaraları sayesinde yüksek üretim hızlarında bile çok uzun yağlama aralıkları mümkündür.

Elbette yeni BRÜCKNER hattı  da  Endüstri 4.0 özelliğine sahiptir. OPC-UA aracılığıyla ram, doğrudan WEIDMANN’S ERP sistemine bağlanır. Tüm üretim ve kalite verileri parti, saat, gün, hafta ve yıl bazında kaydedilir. Elektrik ve gaz tüketimi doğru bir şekilde ölçülür ve kaydedilir. Mevcut makine durumu, akıllı telefon veya tablet gibi harici bir cihazdan da izlenebilir. Bakım ve servis, dijital ve interaktif bakım programları ile desteklenir.

Makinenin servisini geliştirmek için müşteri, makine ile BRÜCKNER teknisyenleri arasında yeni geliştirilmiş görsel bir bağlantı özelliğini kullanabilir, bu, standart teleservis işlevine ek olarak kullanılabilir. Bu, BRÜCKNER’in destek sağlamasını ve arızaları uzaktan çok daha hızlı ve daha doğrudan hedefli olarak ortadan kaldırmasını sağlar. Ayrıca, BRÜCKNER tarafından yeni geliştirilen simülasyon yazılımı ExPertex, WEIDMANN’daki yeni hatta kuruldu. Bu araç, kumaş türü ve işlem parametreleri temelinde, hat operatörüne mevcut terbiye işlemini hangi ayarların daha da enerji verimli ve üretken hale getirebileceği konusunda değerli ipuçları verir. Yazılım, hattaki teknik süreçleri haritalandırır ve hat operatörünün ilgili süreç için optimum makine tarifini ve ayarlarını belirlemesine yardımcı olur.