Yarn Expo Autumn Eylül 2020’de Gerçekleştirilecek

Wendy Wen, “Sektördeki geniş deneyim ve anlayışıyla Yarn Expo, iplik ve elyaf sektörünün toparlanmasını destekleyecek güçlü bir konumdadır.”

2019 yılında 93 ülke ve bölgeden 19.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlamasının yanı sıra 14 ülke ve bölgeden 543 katılımcıyla rekor kıran Yarn Expo Autumn, 23-25 Eylül 2020 tarihleri arasında Şanghay’da gerçekleştirilecek. Sektörde umut vaat eden Çin ve Asya pazarlarına erişmede önde gelen fuarlar arasında yer alan fuarın 2020 sonbahar edisyonu, endüstrinin dünya çapında COVID-19 aksamasından aldığı darbeyi toparlanmasında yardımcı olacak. Fuarın, Şanghay’daki Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi’nde 26.000 m2’lik sergi alanı kaplaması bekleniyor.

Messe Frankfurt (HK) Kıdemli Genel Müdürü Wendy Wen, yaklaşan fuar ve bu fuarın sektöre sağladığı faydalar hakkında yorumları yaptı: “Koronavirüs pandemisi, endüstriyi benzeri görülmemiş zorluklarla yüzleşmeye zorladı. Tam bir iyileşme zaman alacak olsa da, dünyanın dört bir yanındaki işletmeler piyasada toparlanmanın yollarını aramaya çalışıyorlar.”diyen Wen sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu nedenle Yarn Expo’nun sonbahar edisyonu endüstri ve küresel tedarik zincirleri için her zamanki gibi hayati önem taşıyor. Fuar, şirketlerin ribaunt piyasasına erişim sağlarken yeniden bağlantı kurmasına yardımcı olacak bir platform sunuyor. Sektördeki geniş deneyim ve anlayışıyla Yarn Expo, iplik ve elyaf sektörünün genel olarak toparlanmasını destekleyecek güçlü bir konumdadır. ”

Keşfedilecek çok sayıda iş fırsatı ve ürün

Yarn Expo Autumn, katılımcılarına ve ziyaretçilerine pazar temalarında kapsamlı bir bakış açısı vermeye çalışıyor. Trend olan çevre dostu ve yenilikçi ürünler, hepsi tek bir çatı altında çeşitli yüksek kaliteli iplikler ve elyaflar arasında sergilenecek.

Fuarda sergilenen şirketler, kendilerini sürekli büyüyen Çin ve Asya pazarlarının kalbinde konumlandırıyor. Litvanya’daki Naturalus Pluostas Ticaret Müdürü Donatas Čerkevičius, bölgedeki potansiyeli şu sözlerle ifade ediyor: Yarn Expo, iplik fabrikaları, ticaret alıcıları ve hatta trend dokuları ve renkleri görmek için buraya gelen tasarımcılarla buluşmak için en iyi yerdir. Bu yüzden, burada, Çin’de katılmaya karar verdik, çünkü Çin tekstil endüstrisinin çok büyük olduğunu ve kenevir elyafları için çok büyük bir pazar olduğunu biliyoruz. Ve Asya’dan birçok şirket burayı ziyaret ediyor veya bu fuarın katılımcısı oluyor.”

Katılımcılar fuarın pazar kapsamını genişletmeyi amaçlayanlara sunduğu uluslararası fırsatları sıklıkla not ediyorlar. Tayvan Tung Ho Textiles’ın pazarlama departmanından Emily Chiang, Tayvan’dan yenilikçi ve fonksiyonel ürünlerinin Yarn Expo Autumn’da nasıl büyük, uluslararası bir kitle çektiğini şu sözlerle anlattı: “Farklı ülke ve bölgelerden alıcılarla tanışabildik. Örneğin, Tayland, Hindistan, Çin’den elbette Hong Kong ve Kore’den. Daha önce Taylandlı müşterilerle hiç iletişime geçmezdik, bu yüzden bu bizim için büyük bir şans sağladı ve pazar stratejimizi genişletti. ”

Bu arada, alıcılar için verimli ve kolay bir tedarik süreci anahtardır. Çeşitli ürün yelpazesiyle ziyaretçiler tüm ihtiyaçlarını alıcılar tarafından gözlemlenen ortak bir satış noktası ile tek bir yerden karşılayabilirler. Hong Kong, Hammadde Müdürü Pasifik Tekstili Müdürü Chan Chan, fuarın her yıl onlar için nasıl ‘must attend’ şovu olduğunu açıkladı: “Uniqlo, Anta ve Fila gibi birçok moda markasıyla işbirliği yapıyoruz. Fuarın şirketimizin iş stratejisi üzerinde önemli bir etkisi var. İstediğim ürünü burada bulabilirim”. Chan, ayrıca özel ürün bölgelerinin faydalarından da bahsetti: “Kaliteli fantezi iplik katılımcılarını verimli bir şekilde bulabilmemiz için çok kullanışlı olan yeni Fancy Yarn Vision görüntüleme alanını gördüğümüz için çok mutluyuz.”

Verimliliğin yanı sıra, alıcılar mevcut ürünlerin yüksek kalite düzeyini de takdir ediyor ve en yeni endüstri trendlerine ve teknolojilerine erişmek için bir kaynak olarak fuara güveniyorlar. Son altı yıldır fuara katıldıktan sonra Yarn Expo Autumn’un kalitesini deneyimleyen ABD’den Neman Brothers & Assoc Müdürü Rajiv Srivastava gözlemlerini şöyle ifade etti: “Bu fuar hakkında en sevdiğim şey, tedarikçilerin her türlü ürünü sergilemeleri ve her zaman endüstri trendlerine ayak uydurmaları. Bu fuar bir tedarik kanalının çok ötesinde – daha çok yüksek kaliteli ürünler ve yenilikçi konseptler için bir sahne gibi. Herkesi etkili olan tek bir yerde topluyor.”

Fringe programı fuara ekstra değer katıyor

Bir kez daha, kapsamlı fringe programı ve özel ürün bölgeleri sunulacak ve fuar katılımcıları için deneyim zenginleştirilecek. Pazar trendleri ve bilgileri Çin Elyaf Moda Trendleri ve Çin pazarına derinlemesine inecek seminer gibi forumlarda paylaşılacak. Bu arada, Fancy Yarn Vision bölgesi önceki baskıdaki popülaritesinin ardından diğerleri arasında geri dönecek. Alan, fantezi iplik katılımcılarından en son yenilikleri sergilemek için yaratıcı fantezi iplik ve alt uygulama ürünlerini bir araya getirecek.