Yarn Expo Autumn’a Rekor Katılım

Yarn Expo Autumn, 501 katılımcı ve 19.000’den fazla ziyaretçi ile sona erdi.

15 – 17 Ekim tarihleri arasında, ITMA ASIA + CITME ile eşzamanlı düzenlenen Yarn Expo Autumn, her zamankinden daha fazla katılımcıya ev sahipliği yaptı.

Başta Fransa dahil olmak üzere bu yılın yeni katılımcıları ile birlikte, 14 ülke ve bölgeden 501 katılımcı fuara katıldı. Bu uluslararası çeşitliliğin yanı sıra, yerli katılımcılardan da güçlü talepler gören Yarn Expo Autumn iplik sektöründe en fazla tanınan fuarı olduğunu kanıtladı.

“Bu yıl Intertextile Apparel ile eşzamanlı olarak gösterilmemesine karşın çok sayıda sektör oyuncusu Yarn Expo’yu en önemli iplik gösterisi olarak tanıdı. Katılım oranının çok güçlü kalmasının nedeni budur.” diye açıklayan Messe Frankfurt Kıdemli Genel Müdürü (HK) Wendy Wen, ifadelerine şu sözleri ekledi: “Son zamanların en fazla çeşitliliğe sahip ürün yelpazemiz, katılımcıların en son yeniliklerini tanıtmak için ideal bir pazar potansiyeline sahip. Örneğin, bu yıl premium Fransız keten ve gelişmiş İtalyan kimyasal elyaflarını ağırladık. Yarn Expo her daim tüm tedarikçilerine gerçek alıcılarla tek çatı altında toplamaya söz veren bir platform oldu.”

Çin pazarında fantezi ve özel iplik alanında artan talep ile birlike, göze çarpan uygun moda trendleri de yüksek ticaret potansiyeline sahipti. Çevre dostu ve doğal ipliklere yönelik işlerin de bu etkinlikte yer aldığı bildirildi.

Katılımcı Geri dönüşleri

“Yarn Expo’yu marka tanıtımı için bir platform olarak kullanıyoruz. Çin’de premium ürünlere yönelik talep konusunda çok iyi bir algı olduğunu düşünüyoruz. Yarn Expo, diğer fuarlara kıyasla çok daha kaliteli ziyaretçiye sahip. Çok olumlu bir deneyim yaşadık ve kesinlikle geri döneceğiz.”

Safilin, Hervé Denoyelle, İş Geliştirme Müdürü,  Fransa

“Hindistan Pavilyonu’ndaki katılım bu yıl oldukça iyiydi, önde gelen Hindistan şirketlerinin hepsi burada ve diğer katılımcılara göre çok daha fazla yer kaplıyoruz. Burada olmak önemli, fuar pazar talebini yansıtıyor ve herkes yılda iki kez buraya geliyor. Çin’de çok fazla potansiyel görüyoruz. ”

Texprocil, Dr Siddhartha Rajagopal, Yönetici Müdür, Hindistan

“Yarn Expo, mevcut müşterilerle ilişkileri sürdürmek için çok iyi bir platform ve bundan çok memnunuz. Yarn Expo, şu anda dünyanın en büyük iplik fuarı. Dünyanın her yerinden alıcılar bu fuara geliyor.

Hint-Rama Sentetik Tbk , Neeraj Gupta, Endonezya

“Diğer benzer fuarlarla karşılaştırıldığında, Yarn Expo daha profesyonel bir endüstri platformu ve buradaki alıcılar çok çeşitli ve yüksek kalitedeler, dolayısıyla burada birçok potansiyel müşteriyle tanışabiliriz. Pek çok sipariş aldık. Özellikle Çinli alıcılarından gelen siparişler çok memnun edici. Çin pazarının büyük potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz.”

Hanam Textile Company, Xuan Cuu Do, Ticaret Müdürü, Vietnam

“Bu yıl üç gün boyunca birçok yerinde sipariş aldık. Yarn Expo her yıl daha çeşitlendirilmiş alıcılarla daha fazla uluslararasılaşıyor.”

Ningbo Grand Fortune Shareholding Co., Ltd, Gaopeng Li, Yurtdışı Satış Temsilcisi, Çin

Yarn Expo şirketimizin markasını ve ürünlerini tanıtmada  bize oldukça yardımcı oldu. Standımıza gelen ziyaretçiler aynı zamanda sipariş vermeye hazırdılar. Aynı zamanda yerli ve denizaşırı müşterilerimiz olan Güneydoğu Asya, Amerika ve Japonya dahil birçok ülkeden siparişler aldık.”

Shangtex Yufeng Science & Technology Co., Ltd, Hongying Li, Teknik Merkez Müdürü , Çin

Alıcı görüşleri

Bu yıl Yarn Expo’ya yeni pazarları keşfetmek ve inovasyonları yerinde görmek için ilk defa katıldık. Burada birden çok yeni potansiyel müşterilerle tanıştım. Yarn Expo iplik ve elyaf fuarları arasında tartışmasız başı çekiyor. Bu yüzden iyi kalitede üreticilerin ilgisini çekiyor. VIP alıcı programı oldukça yararlıydı. Aradığım şeyleri sunan katılımcılar ve benim için kurulmuş olan toplantıların olması kolaylık sağladı. ”

MAS Intimates, Hammadde Geliştirme ve Tedarik Müdürü, Shashidhar Padmanabh Jha, Sri Lanka

“Yarn Expo organizasyon açısından iyi, her standını bulmak kolay ve fuar ürün grupları ve ülkeler arasında iyi organize edilmiş. Her sene ziyaret ediyorum ve Yarn Expo, mevcut tüm tedarikçilerimle tanışmamı sağlıyor. Ayrıca yeni iplik tedarikçileriyle de tanışabiliyorum. Bence bu, iplik için bir numaralı fuar ve akranlarımın çoğu aynı fikirde.”

Dünya Knits Ltd, Bay Andy Chu, Mauritius

“Yarn Expo iş ilişkilerimizi sürdürmek için iyi bir platform. Ürünlerin hepsini aynı yerde bulabiliyorum, bu da benim için avantajlı bir durum. Yarn Expo diğer fuarlara göre daha iyi, çünkü en büyük tedarikçilerin ilgisini çekiyor.”

AKA Şangay Ticaret, Felipe Bertani, Çin

“Yarn Expo, tekstil iplik endüstrisinde iyi bir üne sahip, alıcılar her yıl daha fazla uluslararası çeşitliliğe sahip, bu da satın alma ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Her yıl Yarn Expo’daki iş ortakları ve ziyaretçiler iş ilişkilerini güçlendirmek için burada buluşuyor. Bu açıdan Yarn Expo, hem bağlantı hem de bağ olarak önemli bir rol oynuyor.”

Zhejiang Xinhai Textiles Co., Ltd, Satınalma Müdürü, Zhanfeng Chen, Çin

Yarn Expo Autumn, pamuk, yün, keten, sentetik elyaflar ve iplikler gibi doğal ve karışımlı iplikler ile elastik, fantezi ve karışımlı iplikler dahil özel ürünlerin sergilendiği, dünyanın dört bir yanından kaliteli tedarikçilere sahip Asya’nın önde gelen ticaret platformudur. Geçtiğimiz yılki Autumn edisyonunda fuarda 13 ülke ve bölgeden 493 katılımcı ve 84 ülke ve bölgeden 17.185 ticari alıcı yer almıştır.