62. Elyaf Kongresi Avusturya’nın Dornbirn Şehrinde Düzenlenecek

Yeni inovasyonlar üretmek için tüm endüstrinin temsil edildiği, dünya çapında benzersiz inovasyon kongresinde 125 konferans düzenlenecek olup, 13 – 15 Eylül 2023 tarihleri arasında Kulturhaus, Dornbirn, Avusturya’da gerçekleştirilecek. Uluslararası konuşmacılar, araştırma ve geliştirmeden elde edilen yeniliklerin nasıl uygulamaya konulabileceğini açıklayacak. Elyaftan son kullanıcıya kadar tekstil değer zincirini birbirine bağlama, elyaftan, tekstil sektöründen markalara ve perakendeye kadar 34 ülkeden ziyaretçi katılımıyla gerçekleşecek.

 Açılış gününde genel dersler

Döngüsel ekonomi ile yeni bir iş modeli oluşturmayı nasıl başarabiliriz? Lenzing AG’nin CEO’su Stephan Sielaff’ın sunumu, elyaf endüstrisindeki bu son teknoloji sorunu hakkında fikir verecek ve bu konuyu selüloz elyaf endüstrisi perspektifinden vurgulayacaktır. “AB Sürdürülebilir Tekstil Stratejisi – küresel tekstil ekosistemi üzerindeki etkisi”. EURATEX, bu konu başlığı ile Dirk Vantyghem, AB tekstil stratejisine ve planlanan mevzuatın hazırlıklarına genel bir bakış sunacak. Avrupa tekstil şirketleri ve iç pazardaki ortak şirketler için yaklaşan değişiklikler çok büyük olacak. EURATEX, Avrupa kurumlarından tutarlı ve akıllı bir düzenleyici çerçeve oluşturmalarını, inovasyona yapılan yatırımlar için finansal kaynaklar sağlamalarını ve sürdürülebilir tekstillere yönelik talebi canlandırmalarını istiyor.

Dornbirn GFC, kongre için Verbund AG’yi kazanmayı başardı. Rudolf Zauner, enerji yeniliklerinin iklim nötrlüğünün anahtarı olarak nasıl kullanılabileceğine dair bir sunum yapacak. Dornbirn GFC’nin uzun süredir sponsoru olan Gherzi Textil Organization AG şirketi, açılış sabahında “2030 – yeni bir Tekstil Dünya Düzeni” başlığıyla Giuseppe Gherzi tarafından temsil edilecek.

Endüstri RWTH AACHEN Üniversitesi ile buluşuyor

Dornbirn GFC’nin amacı, elyaf endüstrisinde sürdürülebilir yenilikler sunmaktır. Merkezi konular arasında sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi yer alır. Bu bağlamda işbirlikleri bir zorunluluktur ve Dornbirn GFC bir ağ oluşturucu görevi görür. RWTH Aachen, endüstri ile böyle bir işbirliğine girdi ve Cuma sabahı bir dizi ders verecek.

Sunum Konuları:

– Yeniden kullanım ve geri dönüşüm için tekstil ayırmanın otomasyonu ve dijitalleştirilmesi

– Sürdürülebilir geri dönüşüm: Boyu koruyan yırtılma, yüksek kaliteli iplik üretimine nasıl katkıda bulunur?

– Karışık atıktan geri dönüşüm ham maddesine kadar – tüketici sonrası tekstillerin otomatik tasnif edilmesi ve ön işlenmesi

– Sürdürülebilir teknolojileri mümkün kılmak için akıllı sensör fiberleri ile durum izleme

– 4D tekstillerde şekil hafızalı liflerin kullanım potansiyelleri ve fırsatları.

3.İnovasyon Günleri

Yenilikçiler, FashionForGood ve PWC ile işbirliği içinde organize edildi. 25 katılımcının ders serisi, streç tekstiller için ışıkla sertleştirme süreçleri, doğal liflerden ileri dönüştürülmüş esnek köpük ve kumaş ve ipliklerde geri dönüştürülmüş lifler için niceleme yöntemleri konularına kadar uzanıyordu.

Derslerin ve içeriklerin bir özeti Dornbirn GFC’nin ana sayfasında 3. Yenilik Günleri program noktası altında bulunabilir:

https://www.dornbirn-gfc.com/de/programm/3-innovations-tage.

62.Dornbirn GFC 2023’teki ödül törenleri:

Lenzing AG’nin “Genç Bilim İnsanı Ödülü” bu yıl Dornbirn GFC’de tekrar verilecek. Sürdürülebilir şekilde üretilen elyaf ve kumaşlarda öncü yenilikçilerden biri olan Lenzing AG, on yıllardır mükemmel bir konumdadır. Genç bilim insanlarıyla iletişim kurarak, araştırma ve geliştirme ilerletilebilir ve yenilikçi ve teknolojik ilerleme garanti edilir.

Üniversiteler ve araştırma enstitülerindeki yapay elyaf araştırma yenilikleri, her yıl verilen Paul Schlack Ödülü ve endüstri ile Onur Ödülü ile işbirliği ile desteklenmektedir. 2023’te, Brüksel/Belçika’daki Avrupa Suni Elyaf Birliği (CIRFS), 13-15 Eylül 2023 tarihlerinde Dornbirn/Avusturya’da düzenlenecek 62. Dornbirn Küresel Elyaf Kongresi’nde (GFC) genel oturumda Ar-Ge mükemmelliğini vurgulayarak geleneği sürdürecek .

Main Paul Schlack Ödülü, bir üniversite veya araştırma enstitüsünden bir temanın yazarına 3.000 € ile verilecektir. Onur Ödülü, bir üniversite/araştırma enstitüsü ve sanayi ortak araştırma projesinde proje liderine verilecektir.

Dornbirn GFC 2023 Anahtar konular:

# Elyaf inovasyonu

# Sürdürülebilirlik ve Döngüsel Ekonomi

# Nonwoven & Teknik Tekstiller

# Giyim ve Spor

Zor ekonomik duruma rağmen bizi destekleyen, elyaf endüstrisindeki birlikteliğe ve Dornbirn GFC’nin önemli ağ oluşturma işlevine inanan ve bunu sürdüren ortaklarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür etmek isteriz.

Program, konuşmacı listesi ve bilet: www.dornbirn-gfc.com

Konferans Ofisi: Sn. Sonja Spöcker: [email protected]