EN ETKİLİ TEMEL İPLİK TEMİZLEME

PRISMA EŞ ZAMANLI İKİLİ ÖLÇÜM

PRISMA’nın eş zamanlı ikili ölçümü, iplik kalite kontrolünde temel hataları tespit etmenin en etkili yoludur. İplik fabrikalarına en iyi iplik kalitesini sağlarken, telefi, ekleme döngülerini ve enerji tüketimini azaltır. PRISMA’nın optik kızılötesi ve kütle sensörleri, iki çıkışı tek bir sinyalde birleştirerek uyum içinde çalışır. Bu, en doğru hata tespitini ve en hassas kesim uygulamasını sağlar.

Sensör, hammadde, hata türü, hatanın uzunluğu ve hatta tüylülük gibi faktörleri hesaba katarak, hataların uzunluk ve yoğunluğa göre en iyi şekilde tanınmasını ve sınıflandırılmasını sağlar.

PRISMA’ya güvenen iplikhaneler, her zaman en yüksek karlılıktan emin olabilir.

Neden ikili ölçüm teknolojisine yatırım yapmalısınız?

Her sensör teknolojisinin güçlü yönleri ve sınırlamaları vardır. Entegre bir iplik temizleme sistemiyle bile, iplikte olası şikayetlere yol açabilecek kusurlar olabilir. Hem optik hem de kapasitif ölçümlerle donatılmış iplik temizleyicilerin kullanılmasıyla, iplikhaneler kapsamlı kalite kontrolüne yatırım yapıyor. Günümüzde mevcut olan ikili ölçüm teknolojileri arasında önemli farklılıkların bulunduğunu not etmek çok önemlidir.

2019’da PRIMSA’nın piyasaya sürülmesiyle Loepfe, pazara ikili ölçüm getiren ilk şirket oldu. Bu yenilikçi sistem, eşzamanlı sinyal işleme için iki güçlü sensör teknolojisi ve benzersiz yazılım kullanır. Sonuç olarak, PRISMA’nın ikili ölçüm yetenekleri günümüz pazarında benzersiz olmaya devam ediyor.

Akıllı bir yazılımın faydaları

Akıllı PRISMA yazılımı, her zaman mükemmel iplik ve kolay kullanım sağlar. Her iki sensör de algılanan hatayı uzunluğuna ve gücüne göre sınıflandırmadan önce çıktılarını tek bir sinyalde birleştirerek ipliği aynı anda izler. Temizleme sistemi, bireysel sinyaller yerine yalnızca bu birleştirilmiş çıktıyı değerlendirir – hacim, kütle veya boyuttan bağımsız olarak her türlü kusurun tanımlanmasını garanti eder.

Her iki sinyalin olağanüstü karışımını kullanarak iplikçiler, her tür hatanın tespit edileceğinden emin olabilirler. Sensörler ve yazılım, ham madde, hata tipi, hatanın uzunluğu ve tüylülük gibi hususları dikkate alır. PRISMA ayrıca düzensiz birikimleri ve periyodik arızaları tespit edebilen NSLT Cluster özelliğini de sunar.

Operatörler, PRISMA sistemini kullanarak, her iş mili için sağlanan kesim geçmişindeki her kusurun uzunluğunu ve birleşik yoğunluğunu kolayca takip edebilir. Tüm sorunlar kapsamlı bir sistem aracılığıyla ölçüldüğü için bu, ayrı raporlama ihtiyacını ortadan kaldırır. İplik özelliklerine ilişkin bu ayrıntılı içgörülerle, doğru verilere dayalı kararlar alınabilir.

Eşzamanlı ikili ölçüm teknolojisi son derece kullanıcı dostudur. Kullanıcının iki sensörü yapılandırma veya birleştirme ile ilgilenmesine veya bir arızanın kesilmesi gerekip gerekmediğini değerlendirme ve belirlemede hangi sensörün öncelikli olacağını seçmesine gerek yoktur. PRISMA temizleyici sisteminin akıllı işlevselliği, her zaman optimum bir kurulumun elde edilmesini garanti eder.