Kollmorgen, Goldline yüksek voltajlı servo motorlar için yeni ATEX ve IECEx/cETLus statüsü ile sertifikalı patlamaya dayanıklı ürünler serisini genişletiyor

Patlamaya dayanıklı motor kullanımı gerektiren tehlikeli yerler için Kollmorgen’in ATEX Sertifikalı ve IECEx/cETLus Listeli servo motorlarının Goldline EB serisi artık 480 Vac Goldline EBH’yi de içeriyor.

RADFORD, VA., 8/1/2023 – Hareket kontrol sistemlerinde küresel bir lider olan Kollmorgen, bugün patlamaya dayanıklı Goldline EBH 480 Vac servo motor için ATEX sertifikasını ve IECEx/cETLus listesini duyurdu.

Yüksek voltajlı Goldline EBH servo motor için bu yeni patlamaya dayanıklı onaylar, Kollmorgen’in hareket kontrolünde en son teknolojiyi geliştirme ve en zorlu uygulama gereksinimlerini karşılama konusundaki kararlılığını örneklemektedir.

Yüksek voltajlı Goldline EBH servo motor, UL, ATEX, IECEx ve/veya CSA standartlarına göre sertifikalandırılmış ve listelenmiş geniş bir Kollmorgen patlamaya dayanıklı motor yelpazesine katılır. Patlamaya dayanıklı motorlar, patlayıcı veya tutuşabilir konsantrasyonlarda yanıcı gazların, buğuların veya buharların bulunabileceği tehlikeli yerlerde gereklidir. Bu tür ortamlar genellikle madenlerde, petrol ve gaz rafinerilerinde, tekstil fabrikalarında ve endüstriyel boya kabinlerinde bulunur.

Tehlikeli yerlerdeki yüksek voltajlı uygulamalar için Goldline EBH servo motorlar, minimum kurulum ayak izinde maksimum performans için olağanüstü yüksek tork yoğunluğu ile 7.500 rpm’ye kadar hızlar sunar. Sağlam çözümleyici geri bildirimi ve dahili termostat, zorlu çevre koşulları altında güvenilir çalışmayı destekler.

Goldline EBH servo motorlar 1 – 6 kasa boyutlarında, Goldline EB ailesindeki ATEX/IECEx standartlarını ve özellikle CE 0081 Ex II 2 G Ex d IIB T3 Gb -40ºC ≤ Ta ≤ 40ºC’yi karşılayan diğer patlamaya dayanıklı motorlara katılır. Bu sınıflandırma, motorların normal çalışma sırasında (Bölge 1 ve 2) atmosferde 10 ila

1.000 saat/yıl boyunca etilen gibi kolayca tutuşabilen gazların bulunma olasılığı olan herhangi bir yer üstü endüstrisinde kullanım için uygun olduğunu gösterir. Kollmorgen, motora alev geçirmez bir koruma yöntemi uygular, böylece herhangi bir iç tutuşma, dış atmosfere kaçma olasılığı olmadan motor muhafazası içinde tutulur. Arıza koşulları altında motorun maksimum yüzey sıcaklığı 200°C’dir.

Patlamaya dayanıklı Goldline EBH yüksek voltajlı servo motor hakkında daha fazla bilgi için www.kollmorgen.com/ebh adresini ziyaret edin.

Kollmorgen Hakkında

Bir Regal Rexnord markası olan Kollmorgen, sektörün en yüksek performanslı, en güvenilir motorları, sürücüleri, lineer aktüatörleri, AGV (Otomatik Güdümlü Araç) kontrol çözümleri ve otomasyon kontrol platformlarında kanıtlanmış 100 yılı aşkın hareket deneyimine sahiptir. Sıra dışı performans, güvenilirlik ve kulanım kolaylığını bir araya getiren üstün çözümler sunuyor, makine üreticilerine kesin bir pazar avantajı sunuyorlar.