İngiliz Tekstil Makineleri Derneği, Yarının tekstil teknisyenlerine olan ihtiyacı karşılamak

İngiliz Tekstil Makineleri Derneği Yarının tekstil teknisyenlerine olan ihtiyacı karşılıyor

West Yorkshire, tekstil mühendisliği teknisyenleri için türünün ilk örneği bir çıraklık eğitim kursuna sahip olacak ve bu, yerel olarak ve daha genel olarak Birleşik Krallık’ta sektördeki canlanmayı yansıtıyor.

Calderdale College, Eylül 2023’te başlayacak olan ısmarlama Seviye 3 çıraklık kursunu geliştirmek için Textile Center of Excellence (TCoE) ve British Textile Machinery Association (BTMA) ile ortaklık kurdu.

Calderdale College’daki Mühendislik Teknisyeni çırakları, West Yorkshire’ın tekstil endüstrisindeki beceri açığını kapatmak için gereken mühendislik bakım becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan TCoE’den eğitim alacak.

Bölge, 19. yüzyıldan beri tekstil mükemmelliği için gelişen bir merkez olsa da ve dijitalleşme ve tedarik zincirlerinin yerelleştirilmesi yoluyla yeniden canlandırılırken, başarısı şu anda yaşlanan bir iş gücü ve yüksek personel devri nedeniyle engelleniyor.

Calderdale College’daki mühendislik eğitimini tekstil endüstrisinin mevcut gereksinimlerine uyarlayarak, benzersiz yeni kurs, Endüstri 4.0 ve otomasyonun talep ettiği yeni becerilerle uyumlu, hayati bilgi birikimi ve iyi uygulamaların aktarılmasını sağlayacaktır.

İşbirlikçi Çıraklık

Calderdale College, programı iki yıllık bir süre boyunca TCoE ve BTMA ile yakın işbirliği ve ayrıca İngiliz miras dokumacısı AW Hainsworth ve bir dizi başka yerel tekstil şirketi ile istişare yoluyla geliştirdi.

Kurs lansmanı, 2022’de Calderdale College’da başlatılan Collaborative Apprenticeships projesinin başarısını yakından takip ediyor. Bu, bugüne kadar kolejin 100’den fazla yerel işverenle, sundukları çıraklık eğitimlerinin miktarını ve kalitesini artırmanın yanı sıra diğerlerini ilk kez çıraklık eğitimi vermeye teşvik etmenin faydaları konusunda ilişki kurduğunu gördü.

İşveren ilişkileri başkanı Claire Williams, “Yıllar boyunca, çıraklık eğitimlerinin birçok sektör için, özellikle işletmelerin personelini elde tutmasına yardımcı olmak ve vasıflı işçilerin düzenli bir akışını sağlamak açısından ne kadar yararlı olabileceğini gördük” dedi. Calderdale Koleji’nde. “Tekstil imalat endüstrisindeki işverenlerin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış çıraklık eğitimi bulmakta zorlandıklarını belirledikten sonra, işverenler ve ortaklarımızla birlikte pazardaki bu kritik boşluğu doldurmamız gerektiğini biliyorduk. Bu programın, sektörün geri kalanının takip etmesi için öncü bir örnek teşkil edeceğini umuyoruz.”

TcoE eğitim direktörü Martin Jenkins, “Bu program, sektördeki mevcut ve gelecekteki beceri boşluklarını, sektörün uzun yıllardır doldurmaya çalıştığı özel bir beceri tabanında dolduracaktır” diye ekledi. “İlk kez hem tekstil hem de mühendislik sektörlerinin ihtiyaçlarını ve karmaşıklıklarını ele alıyor. BTMA ve Calderdale College ile zaten yakın bir çalışma ilişkisine sahip olan biri olarak, bu hibrit çıraklık konusunda işbirliği yapmak doğal bir uyumdu. Hem çıraklardan hem de işverenlerden şimdiden yüksek düzeyde ilgi gördük ve başlamak için sabırsızlanıyoruz.”

İngiliz Tekstil Makineleri Derneği CEO’su Jason Kent için işbirliği, kursun başarısının anahtarıdır.

“Bu programı geliştirirken, yalnızca kendimiz, Calderdale College ve Textile Center of Excellence arasında değil, aynı zamanda programın uygulanmasından doğrudan yararlanan işverenlerle de mümkün olduğunca işbirliğine dayalı olmasını sağlamak istedik” dedi. “Gençler için heyecan verici ve tatmin edici kariyer yolları sağlamanın yanı sıra sektörü ek teknik uzmanlık ve becerilerle güçlendirecek, gerçekten sektör liderliğindeki bir kurs olan sonuçtan gerçekten gurur duyuyoruz.”