Trützschler ve Balkan güçlerini birleştiriyor

Tekstil Geri Dönüşümü: Trützschler ve Balkan güçlerini birleştiriyor

Balkan Tekstil Makinaları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile iş birliği. Kesme ve çekme çözümleri ile geri dönüşüme yönelik ürün portföyümüzü tamamlayarak, bizi geri dönüşüm için eğirme hazırlığında ilk tam astarlı şirket yapıyor! Kombine makine uzmanlığımız ve teknolojik bilgi birikimimiz sayesinde müşterilerimiz mümkün olan en yüksek kalitede iplik üretebilir ve atıkları tam anlamıyla değere dönüştürebilir.

Balkan Tekstil Makinelerini tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz, sadece ürün yelpazemizi tamamlamakla kalmayıp aynı zamanda değerlerimizi de paylaşan bir ortaktır. Hem Balkan hem de Trützschler, tekstil zincirinde sürdürülebilirliğin büyük bir endişe kaynağı olduğu aile şirketleridir. Balkan, tekstil geri dönüşümü için en önemli pazarlardan biri olan Türkiye’de köklü bir konuma sahiptir. Sağlam ve güvenilir makineleri, tekstil atıklarının kesilmesine, karıştırılmasına ve tek tek elyaflara ayrılmasına ve bunların ikincil elyaf balyaları haline getirilmesine yardımcı olur. Bu balyalar, Trützschler makineleri ile hazırlık sürecine beslenebilir.

Trützschler Group Satış ve Pazarlama Direktörü Markus Wurster, “Artık, geri dönüştürülmüş malzemelerden rotor ve ring iplikler için özel olarak geliştirilmiş, teknolojik açıdan lider makinelerden oluşan eksiksiz bir ürün yelpazesi sunabiliyoruz” diyor. “Müşteriler, bir değirmen projesini planlarken ve yürütürken daha az karmaşıklıktan yararlanıyor. Trützschler ve Balkan’ın birleşik prosesleri mükemmel bir şekilde ince ayarlanmıştır, güvenilirdir ve tekrarlanabilirdir. Ve tabii ki müşteriler, Trützschler’in birinci sınıf hizmetine erişebilir.” Balkan Tekstil Makinaları Sahibi Osman Balkan. Şunları ekliyor: “Trützschler gibi uluslararası düzeyde güçlü bir oyuncuyla güçlerimizi birleştirebildiğimiz için çok mutluyum. Birlikte, küresel olarak tekstil atıklarıyla mücadeleye önemli bir katkı sağlayabiliriz.”

Trützschler Group Satış ve Pazarlama Direktörü Markus Wurster (solda),
ve Balkan Tekstil Makinaları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Sahibi Osman Balkan (sağda).

İkincil elyafların uygun tarak garnitürleri ile işlenmesi

Elbette uygun kart garnitürleri, eksiksiz geri dönüşüm çözümümüzün bir parçasıdır. Trützschler Card Clothing, ikincil elyafların işlenmesindeki teknolojik zorlukları karşılamak ve ortaya çıkan iplik kalitesini iyileştirmek için tarak garnitürlerini sürekli olarak geliştirdi. Taraklama işleminin kalbi olan düz tepeye özel önem verilmiştir. Trützschler Card Clothing, MT/PT 40’ın gücü ile MT/PT 45’in temizleme gücünü birleştirerek, geri dönüştürülmüş malzemeler için yeni düz tavan olan MT/PT 45R’yi geliştirdi. Düz top ve silindir telin doğru kombinasyonu, iplik kalitesinin anahtarıdır. Bu nedenle Trützschler Card Clothing, üretim oranlarına, tekstil atık türüne ve ham maddeye bağlı olarak farklı geri dönüşüm uygulamalarına uygun- saf veya karışım- çeşitli silindir teller sunmaktadır. Bunun sayesinde müşteriler mümkün olan en iyi tarama sonucundan, uzun tel kullanım ömründen ve geri dönüşüm uygulamalarında yüksek üretimden faydalanabilir.

Markus Wurster, “Yırtılma hattı, harman hallaç dairesi, tarak makinası, cer makinası, tarak garnitürleri ve tabii ki servis ve teknolojik bilgi birikimimiz dahil olmak üzere, müşterilerimize Haziran 2023’ten itibaren küresel olarak eksiksiz bir geri dönüşüm paketi sunmaktan heyecan duyuyoruz” diyor.”

TRUECYCLED, Trützschler’in son teknoloji ürünü geri dönüşüm tesisleri anlamına gelir. Bu Trützschler hazırlama süreçleri, üreticilerin katı atıklardan yüksek kaliteli bir nihai ürün elde etmelerini sağlar. TRUECYCLED ile üreticiler, sert tekstil atıklarından üretilen yüksek kaliteli iplik için ön koşul olan en iyi teknolojiyi ve güvenilir ve tekrarlanabilir bir üretim sürecini kullandıklarından emin olabilirler. TRUECYCLED süreci nasıl görünür? Geri dönüştürülmüş malzemelerden ideal sonuçlar elde etmek için Trützschler’in teknolojik tavsiyelerine ve bir Trützschler makine serisine dayanmaktadır. Örneğin Trützschler, kendi tüketim öncesi atıklarını değerlendirmek için yakın zamanda bir moda şirketiyle çalıştı. Trützschler harman hallaç makinelerinin özel bir kombinasyonu, Geri Dönüşüm için TC 19i ve Trützschler cer makinalarının kullanımı sayesinde, %60 oranında tüketici öncesi telef içeren bir ring ipliği yaratmak mümkün oldu – gerçek bir TRUECYCLED ürünü! Trützschler müşterileri ve ortakları, önemli miktarda tekstil atığı içerdiği sürece TRUECYCLED markasını hem sürecin kendisi hem de nihai ürün için kullanabilir.