AB’den ‘Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm’ Projesine Hibe Desteği

Avrupa Birliği (AB), ‘Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm’ projesine 5 milyon Euro hibe desteği verdi.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Hasan Hüseyin Bayram ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ve TETSİAD Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu ile beraberindeki heyet, Erdoğan ile tekstil sektörüyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, bu projenin kent tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, “İsteyen girişimciler bu merkezimizde çalışıp, numune üretebilecek.” dedi.

Ziyarette konuşan Uğur Erdoğan, Denizli denilince akla ilk olarak tekstil ve konfeksiyon sektörünün geldiğini söyledi. AB fonlarından 5 milyon Euro hibe alarak Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm projesini başlattıklarını ifade eden Erdoğan, “Hibe miktarı bakımından projemiz Denizli tarihinde bir ilk. Denizli Organize Sanayi Bölgemizde bin metrekare kapalı bir alan ayarladığımız merkezimiz de içerik ve işleyiş açısından bir ilk olacak. Yenilikçi ürünler geliştirmek isteyen üreticiler bu merkezimizde çalışıp, numune üretebilecek. Uçak, helikopter, drone, yat, araba, kayak takımı ve gitar gibi ürünlerin parçaları elde edilebilecek.” diye konuştu.

“Amacımız üyelerimizin işlerini arttırmaları”

DTO olarak en büyük faaliyetleri arasında fuarların ilk sırada geldiğini dile getiren Erdoğan şunları söyledi:

“Yurtdışı fuarlarda en büyük destekçimiz Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) başkanlığı. Devletimizin desteği ve odamızın da katkısıyla, Denizli tarihinde bir ilk olarak üyelerimizi Frankurt’taki Heimtextil Fuarı’nı görmeleri için Almanya’ya teknik inceleme ve iş gezisine götürdük. Amacımız, üyelerimizin işlerini arttırmaları ve ülke ekonomimize daha fazla katkı sağlamaları.”

“Projeler oluşturmanız çok önemli

Sektörlerine katkı sağladığı için Uğur Erdoğan’ı tebrik eden Hasan Hüseyin Bayram ise “TETSİAD olarak Heimtextil’e bizler de katıldık. Burada devletimizin çok büyük desteğini gördük. Sizlerin de tekstil sektörü için gerek fuar organizasyonları gerekse de projeler oluşturmanız çok önemli. Sektörümüze sağladığınız katkı ve emekleriniz için sizleri tebrik ediyorum.” dedi.

 “Denizli bundan sonra Türkiye’de daha sık gündeme gelecektir”

Projenin çok önemli olduğuna ve Denizli’de bir ilkj olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, “Hem tutar bazında hem de içerik olarak. Ayrıca, TOBB’a bağlı Türkiye genelinde destek almaya hak kazanan iki odadan biri DTO oldu. Sivil toplum kuruluşları olarak bizim asli görevimiz bu tür organizasyonları yapmak ve bu tür girişimlerde bulunmak. Devletle vatandaşı buluşturmak kamu kurum, kuruluşları ile sorumlu olduğumuz kitle arasındaki ilişkileri en iyi üst düzeye getirmek. Bu çalıştayda bunlardan biri. Denizli bundan sonra bu tür projeleri ile Türkiye’de daha sık gündeme gelecektir ve şehrimizde üretim, istihdam ve ihracatı artırabilecek unsurları, destekleyerek teşvik edip harekete geçirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Amacımız odamıza üye şirketlere öncü olabilmek”

Başkan Erdoğan ayrıca Türkiye’de kurulan 795 AR-GE merkezi’nden 7’sinin Denizli de olduğunu hatırlattı. Denizli’nin bu alanda kentler arasında 16. sırada bulunduğunu da ifade eden Erdoğan şunları söyledi:

“Bu AR-GE merkezlerinin, 5 adedi tekstil, 2 adedi ise kağıt ve kağıt ürünleri alanında faaliyet gösteriyor. Türkiye’deki 145 tasarım merkezinden 21’i de Denizlimizde. Denizli, İstanbul’dan sonra iller arasında 2. Sırada. Değerlendirmede, nüfusu baz aldığımızda ise ilk sıradayız. Geçen hafta Almanya’daydık. 50 firmamızdan oluşan bir heyetle, Bautec Berlin 2018Uluslararası Yapı ve İnşaat Teknolojileri Fuarı’nı ziyaret ettik. Orada da gördük ki; teknik tekstil kendi alanıyla sınırlı kalmayacak öyle ki inşaat sektöründe bile şimdiden yer edinmeye başladı. Amacımız odamıza üye şirketlere öncü olabilmek. Bu sayede, kendilerini ve sektörlerini geliştirmeleri için uygun ortamı sağlamak.”