Alman Teknolojisi Hint Tekstil ve Nonwoven Üreticileri ile Buluştu

Hindistan, Alman tekstil makineleri endüstrisi için çok önemli bir pazar ve bu alanda 2017 yılında 255 milyon Euro (+% 8) fazla ihracatı elinde bulunduruyor. Bu sebeple birçok Alman makine üreticisi, Hintli müşterileriyle uzun süredir devam eden ilişkilere sahip ve bunların birçoğu aynı zamanda Hindistan’a üretim tesisi ve eğitim merkezi sağlıyor.

Geçtiğimiz günlerde VDMA önderliğinde oluşturulan “Alman Teknolojisi Hint Tekstil ve Nonwowen Üreticileriyle Buluşuyor” adlı konferansa ve B2B organizasyonuna beklenildiği gibi yaklaşık 370 karar alıcı ve tekstil ve dokuma sektöründen birçok uzman katıldı.

15-16 Mayıs 2018’de Mumbai’de gerçekleştirilen konferansta yapılan bir araştırmaya göre, hem etkinlik hem de Alman tekstil makineleri mühendisleri ziyaretçiler arasından en yüksek puanı aldı. Ziyaretçilerin yaklaşık % 57’si Alman tedarikçilerinden gelen makine ve parçalarla çok iyi ve % 38’si iyi bir deneyim yaşadıklarını belirtti.

Yüksek kalite standartlarının yanı sıra performans ve hizmet vaatleri, Alman makine tedarikçilerini Hindistan ve diğer ülkeler için en güvenilir ortak haline getiriyor. Bu olumlu sonuca, Avrupa veya Asya’daki üretim ülkelerinden herhangi biri henüz ulaşılmadı. Gelecek süreçler için, teknik tekstiller ve nonwoven üretimindeki yatırımlar Hindistan’daki en gözde sektörler gibi görünüyor.

Konferansa katılan ziyaretçilerin yaklaşık % 74’ü üretim kapasitelerini yeni makineler ve bileşenler ile genişletmeyi planlarken, % 26’sı eski makinelerin yerini yeni makineler ve bileşenler ile değiştirmeyi planlıyor. Yüksek verimlilik, satış sonrası servis, son ürün kalitesi, düşük işletme ve satın alma maliyetleri bu sıradaki belirleyici makine tedarik kriterleri arasında.

Ankete katılan ziyaretçilerin % 45’i önümüzdeki 12 ay içinde % 10’dan fazla ve % 30’dan % 10’a kadar yatırım yapmayı planlamaktadır. Ziyaretçilerin % 25’i bir sonraki 12 ay boyunca % 10’dan fazla bir satış artışı bekliyor ve % 60’ı % 10’a varan bir satış artışı bekliyor.

Bu olumlu iş ortamı ve Hint endüstrisinden gelen yoğun ilgi göz önüne alındığında, konferansa katılan 32 tanınmış VDMA üyesinin doğru teknolojileri sunma ve yeni siparişler verme şansı çok yüksek. Tüm tekstil değer zinciri boyunca sunulan teknoloji konuları, Hint endüstrisinin genişleme planlarını gerçekleştirmesine ve sanayi bölgelerinde artan maaş maliyetleri ve işgücü sıkıntısı gibi zorlukları karşılamasına yardımcı olacaktır.

Konferans programının en önemli konularını şunlar oluşturdu:

  • Tüm tekstil değer zinciri boyunca daha yüksek kar
  • Çevre dostu bir üretim için enerji, malzeme, su ve boya tasarrufu
  • Teknik tekstiller, nonwovenlar (ör. Hijyen ürünleri, altyapı için geotekstiller) veya ev tekstili (örneğin, ter havlular) gibi yeni uygulamalar
  • Otomasyon, endüstri 4.0, dijital iletişim ve akıllı fabrika çözümleri
  • Ölçüm ve kontrol sistemleri ile kalite iyileştirmeleri
  • Entegre edilmiş çizim makinaları ile eğirme hazırlıklarında daha düşük yatırım maliyetleri
  • Eğirme ve örme işlemlerini birleştiren yeni teknolojiler
  • Akıllı tekstil ürünleri ve katma değerli ürünler

15-16 Mayıs 2018’deki etkinlik müşterilere odaklanırken, 17 Mayıs 2018 tarihinde Mumbai’de gerçekleşen prestijli Veermata Jijabai Teknoloji Enstitüsü VJTI’de bir eğitim oturumu, geleceğin mühendislerine hitap etti. Teknik sunumları 220’den fazla tekstil üretimi ve makine mühendisliği öğrencisi izledi.

VDMA’nın gelecekteki müşterilerin ve iş ortaklarının eğitimini artırma katkısı çok takdir edildi

VDMA Tekstil Makineleri Birliği ve VDMA Hindistan Ofisi, tüm medya ortaklarına ve ilgili Derneklere teşekkür ediyor. Birliğin 2018’de, bir sonraki satış destek faaliyetleri Beyaz Rusya, Brezilya, Özbekistan, İran, Çin ve Mısır’da gerçekleşecektir.