BRÜCKNER ITMA 2019’da – İnovasyon Yoluyla Edinilen 70 Yıllık Başarı

BRÜCKNER, meşhur deneyimlerinin ve ürün portföyünün çeşitliliğini ITMA Barselona’da gösterecek.

70 yıldan beri BRÜCKNER, çeşitliliği hiçbir zaman sınırlandırılmamış giyim kumaşları, nonwovenlar, halı, cam veya kaplama gibi web ile şekillendirilmiş malzemeleri kurutma, kaplama ve terbiye eden tüm şirketler arasında dünya çapında önemli bir ortak olmuştur.

Bugün, artık problemler sadece bir makine etrafında değil, otomasyon ve kontrol sistemlerinde de yaşanmaktadır. Bu doğrultuda dijitalleştirme ve Endüstri 4.0 konusu, verimliliği artırmak, kaynak kullanımını azaltmak ve kaliteyi artırmak için tamamen yeni olanaklar sunuyor. Buna ek olarak vasıflı işçilerin artan sıkıntısı ise daha akıllı yazılımlar ile ele alınabiliyor.

BRÜCKNER, son yıllarda aşağıdaki alanlara birçok yatırım yaptı, geliştirdi ve uyguladı.

  • BRÜCKNER’in akıllı yardım sistemleri, arka plandaki makine ayarlarını izliyor ve makine operatörünün sistemi daha verimli bir şekilde çalıştırma ve daha az kaynak tüketme hakkında bilgi edinmesini sağlıyor Araştırmalar, üretim parametrelerinin optimize edilmesinin üretim hızını % 40’a kadar artırabileceğini ve/veya enerji tüketimini % 30’a kadar azaltabileceğini göstermiştir.
  • Yeni geliştirilen bir simülasyon aracı, mevcut tarifleri optimize etmeye yardımcı oluyor. Ayarlanacak olan pek çok makine parametresi esaslara indirgenmiştir ve bu parametreler gelecekte tekstil anahtar verisine dayanarak otomatik olarak hesaplanabiliyor.
  • Servis için, makine operatörüne veya bakım departmana servis talimatlarını proaktif olarak veren ve bir kayıt defterince izlenebilen yeni bir bakım aracı vardır. Yeni geliştirilen çevrimiçi bir servis platformu ile BRÜCKNER müşterileri için tüm servis taleplerinin yerine getirilmesi planlanıyor. Teknisyenlerin, kısmen artırılmış bu gerçeklikle, doğrudan video aracılığıyla müşteriyle iletişim kurabilmelerine imkan sağlanacak. Kutur şemaları veya bakım kılavuzları gibi belgeler ise bu yolla görüntülenebilecek ve video aracılığı ile açıklanabilecek. Düzenli bakım işlemleri için, fotoğraf veya video illüstrasyonları yerel dilde saklanabilecek ve teknik olarak ortaya çıkan aksama sürelerini, bu yeni sistemler tarafından önemli ölçüde azaltılabilecek. Bu değişikliler, sistem kullanılabilirliğini ve böylece verimliliği de arttırabilmektedir.
  • Makine verilerinin, daha yüksek seviyede kontrol istasyonu veya ERP sistemleri ile değişimi, OPC-UA ile kolayca mümkün hale getiriliyor. Bu, tekstil fabrikasındaki prosesleri rasyonalize etmeye ve kaliteyi izlemeye olanak sağlıyor.

Otomasyon alanındaki bu çabalara ek olarak BRÜCKNER, deneyimlerinin ve ürün portföyünün çeşitliliğini de ayrıca göstermektedir. Bu çeşitlilik ve danışmanlık yetkinliği, uzun yıllar süren inovasyonlar üzerine inşa edilmiştir.

Bunu örneklendirmek gerekirse BRÜCKNER, denim sektörüne çok yatırım yaptı ve personelini de artırdı. Alman pazar lideri, pigment boyama, sentetik reçine kaplama ve kaplama için entegre son işlem sistemleri sunuyor: Giriş alanından padder, IR ön kurutucu, minimum uygulama ünitesi, kaplama ünitesi, stent, kür / sıcak baca, soğutma, çıkış alanlarına kadar tüm bileşenler pazar lideri ve sistem tedarikçisi BRÜCKNER’dan temin edilebilmektedir.

Kumaşın her iki tarafının üst boyama veya terbiye işlemleri genellikle BRÜCKNER apre fuları ile yapılıyor. Minimum uygulama birimi ile tek taraflı işlevselleştirmeleri veya boyamaları gerçekleştirebiliyor. BRÜCKNER uzmanları her türlü soruyu cevapsız bırakmıyor ve ilgili işlemlerin avantajlarını açıklamaktan memnuniyet duyuyor.

BRÜCKNER Sanfor Serisi POWER-SHRINK

ITMA Fuarı’nda tanıtılacak olan kanıtlanmış BRÜCKNER Sanfor serisi POWER-SHRINK, özellikle dikkat çeken minimum uygulama teknolojisi ile ekonomik terbiye aletidir ve denim kumaşların terbiyesinde önemli bir parçadır. ITMA Fuarı’nda şirketin alan uzmanları seri hakkında daha fazla bilgi vermek için yer alacak.

BRÜCKNER, sürekli boyama alanında yeni konseptler de sunmaktadır. Devamlı olarak geliştirilen POWER-INFRATHERM IR ön kurutucusunun, 5 saniyeden daha az ısınma ve soğutma süreleri mevcuttur. Özel metal elyaftan yapılmış şeritsiz kurutma brülörü segmentleri ve yüksek sıcaklık kontrol aralığı, tutarlı ve tekrar üretilebilir yüksek kumaş kalitesini garanti ediyor.

BRÜCKNER POWER-COLORTHERM Hotflue, kumaşın tüm bölmeler boyunca eşit bir şekilde kurumasını sağlıyor ve daha geniş bir makinede dar kumaş ağlarla bile, boyama sonuçlarında uygunluk gösteriyor. Simetrik tasarım ve invertör kontrollü fanları sayesinde, üst ve alt nozullardaki düzgün hava dağılımı, mekanik kanatlar aracılığıyla gereksiz bir hacim ayarı yapabiliyor. İsteğe bağlı olarak, hassas kumaşlarla kırışıksız kullanım için tahrikli özel yayma silindirleri (şerit saten / perdelik / atkı-elastik kumaş) yanı sıra son derece etkili tam otomatik rulo temizleme sistemi BRÜCKNER tarafından temin edilebiliyor.

BRÜCKNER ayrıca çok katmanlı ramöz alanında yeni gelişmeler sunacak. Çok katmanlı ramözler çoğunlukla az yer kaplayan yerlerde kullanılıyor ve dokuma veya boyutsal olarak stabil örme kumaş, nonwoven, iğne keçesi, teknik tekstiller ve yün endüstrisi için terbiye etmek için uygunluk gösteriyor.

Yeni BRÜCKNER POWER-FRAME VNE çok katmanlı gericiyle, giriş ve çıkış makinenin aynı tarafında olduğu için yalnızca bir makine operatörü gerekmektedir. Bu hem iki hem de altı kumaş geçişi olan versiyon için geçerlidir.

Yeni VNE makine konsepti, küçük bir zeminde veya çok sınırlı bir alanda uzun bir hava akımı bölümünde mümkün olan en yüksek güç yoğunluğunu sunuyor. Kurutucunun kendisi BRÜCKNER’ın patentli ayrık akışlı hava sirkülasyon sistemi ile donatılmıştır ve her bir yarım bölmedeki değişen düzen ek olarak kumaşın optimum ve düzgün hava sirkülasyonu ve ısıl işlem görmesini sağlar.

Sistemin diğer bir avantajı, çok katmanlı gericinin tamamen yağsız kumaş taşıma zinciridir, çünkü bu versiyonda kurutucunun iç kısmında kesinlikle yağ yoktur.