BCF S8 ile Renk Ayrımında Kolaylık

Oerlikon Neumag, DOMOTEX 2020’de en yeni halı iplik sistemi BCF S8’i tanıttı ve halıların renk desen tasarımında daha fazla esneklik vaat etti.

Çok renkli halılar giderek daha popüler hale geliyor. Bu sebeple ürün farklılaştırması için önemli ölçüde daha esnek renk karıştırma varyantlarına duyulan istek giderek artıyor. Oerlikon Neumag buna odaklandı ve üç renkli ipliklerin renk ayrımı söz konusu olduğunda ortada arzu edilebilecek hiçbir şey bırakmayan platformu BCF S8’i geliştirdi.

Üç renkten 200.000’den fazla farklı ton

Bu prosesin ana bileşeni, daha esnek ve eşit bir renk ayrımı için patent bekleyen yeni Color Pop Sıkıştırma Ünitesidir (CPC-T). CPC-T’deki renk başına ayrı ayrı kontrol edilebilen hava basınçları, renklerin vurgulanmasıyla sonuçlanan ve böylece 200.000’den fazla farklı tonu mümkün kılan bir ön dolaşma sağlıyor.

PA6 iplikleri için Color Pop Compacting

Bu zamana kadar, poliamid 6’dan yüksek oranda renk ayrımı yapılmış veya vurgulanmış BCF iplikleri üretmek zordu, ancak gelecekte CPC-T sayesinde bu mümkün olacak. Yeni tasarım sayesinde, CPC-T artık düşük iplik gerilimli prosesler için de uygun hale geliyor.

Kapsamlı modifikasyonlara sahip RoTac³ dolaşma ünitesi

RoTac³ dolaşma ünitesindeki önemli teknolojik değişiklikler daha da verimli BCF iplik dolaştırmasına yol açıyor. Bir yandan, hava basıncının düşürülebilmesi için nozul akış yönünden optimize edilmiştir. Ayrıca, nozul yatak düzenlemeleri geliştirilmiştir. Sonuç olarak, bu gelişmeler sayesinde daha yüksek hızlar veya daha fazla sayıda deliğe sahip nozul halkaları sürülebilir hale gelmiş bu da iplikte daha fazla düğümle sonuçlanmıştır.

RoTac³, yeni BCF S8 için standart teslimat kapsamının bir parçasıdır. Ayrıca dolaşma ünitesi isteğe bağlı olarak tek-iplikli Sytec One tesisi için ve üç-iplikli S + için de mevcuttur ve talep üzerine uyarlanabilir.

PET halı uygulamaları için Oerlikon Suni Elyaf çözümleri artık 0,5 ila 30 dpf aralığında

Yukarıda detaylı bir şekilde açıklanan BCF S8 teknolojisine ek olarak Oerlikon Manmade Fibers, POY ve tekstüre işlemine dayanan başka bir sistem konsepti sunuyor. Bu yapılandırma, küçük dpf nedeniyle BCF benzeri özelliklere sahip çok yumuşak ve kabarık bir polyester ipliği temel alan bir halı ve ev tekstili ürün yelpazesi için tasarlanmıştır. Hedef, en fazla 1300 dtex’e kadar bir titreye ve tipik olarak 1000’den fazla filamente sahip ipliklerdir. Tipik ürünlere verilebilecek örnekler ise, 1300dtex f1152 veya 660dtex f1152 ve 990dtex f768’dir. Makine konsepti, tanınmış WINGS HD POY sarıcı ve yeni eAFK Big-V tekstüre makinesinden oluşuyor.

Oerlikon Nonwoven, meltblown ve spunbond teknolojisini sergiliyor

Bu gelişmelere ek olarak Oerlikon Nonwoven uzmanları, 26 ve 28 Şubat tarihleri arasında Chicago, ABD’deki FiltXPO 2020’de uluslararası bir ticaret izleyicisine zorlu filtreleme görevlerine yönelik verimli çözümler ve kapsamlı teknoloji bilgisi sunacak.

Filtrasyon uygulamaları için meltblown teknolojisi

Meltblown teknolojisi, suni elyaftan yapılmış çok ince ve son derece ayırıcı filtre malzemeleri üretmek için en verimli yöntemlerden biridir. Oerlikon Nonwoven’ın optimize edilmiş eritilerek şişirilmiş teknolojisi sayesinde yeni, benzersiz ve çok gelişmiş filtre ortamlarının üretimi kolaydır. Bu proses, sabit eriyik basınç dağılımı ve eğirme kirişinin tüm genişliği boyunca sabit kalma süresi ile karakterize ediliyor. Ayrıca, proses havasının Oerlikon Nonwoven teknolojisi tarafından sunulan taşıyıcı dağıtıcı dışında yeni yönlendirilmesi ve dağıtımı, genel olarak hassas hammaddeler durumunda bile özellikle homojen nonwoven özellikler ve temel ağırlıklar sağlayan sıcak noktaları önler.

Üstün filtre ayırma performansı için elektro şarj

Filtre verimliliği, nonwovenların elektrostatik olarak yüklendiği, elektro-yükleme denilen bir araçla önemli ölçüde artırılabiliyor. Çok çeşitli nonwoven kumaşları şarj ederken aşırı esnekliği ile Oerlikon Nonwoven şarj ünitesi, şu anda piyasada bulunan diğer konseptlere karşı öne çıkıyor. Kullanıcılar, çok sayıda varyasyon olasılığı arasından özgürce seçim yapabiliyor. Filtre uygulamasına bağlı olarak optimum şarj yöntemini ayarlayarak Oerlikon Nonwoven şarj ünitesinin EPA ve HEPA sınıfı filtre ortamlarının üretimi için de kullanılmasına izin veriyor.

Filtrasyon uygulamaları için spunbond teknolojisi

Spunbondlar da sıklıkla sıvı ve hava filtrasyonunda kullanılmaktadır. Burada, nonwovenlar, hem filtre stabilitesini hem de gerekli pleatabiliteyi sağlamak için ağırlıklı olarak taşıyıcı malzemeler olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, otomobil ve HVAC uygulamalarında (ısıtma, havalandırma, klima) ön filtreler olarak da kullanılabiliyorlar.

Bu alanda Oerlikon Nonwoven, eriyik dağılımını ve polimer bekleme süresini garanti eden segmentli spin paketleriyle de öne çıkıyor. Yeni şekillendirme bölümü, yüksek eğirme hızları, özel polimerler ve polimer kombinasyonları durumunda bile, tüm genişlik boyunca geliştirilmiş nonwoven formasyon düzgünlüğü sağlar. Buna ek olarak, yeni tasarlanan sistem ayrıca nonwoven kumaşların üretim sürecinin sonunda yalnızca minimum kenar düzeltme gerektirmesini sağlıyor. Yeni geliştirilen karışık elyaf teknolojisi, ideal filtreleme ve kıvrılma performanslarını ayarlamak için çeşitli filament kesitlerinin ve polimerlerin birleştirilmesini sağlıyor.