Dickson-Constant, Monforts’un yardımıyla Hauts-de-France’daki varlığını sağlamlaştırıyor!

Dickson-Constant, tanınmış teknik kumaş yelpazesine yönelik artan talebe yanıt olarak, kuzey Fransa’daki ikinci yepyeni tesisini kısa süre önce açtı.

Fabrikada kurulan yeni teknoloji, Alman makine üreticisi ile Fransız güneşten korunma ve dış mekan döşemelik kumaş uzmanı arasındaki uzun bir işbirliğinin sonucu olarak hattın özel yerleşimi ile son derece özelleştirilmiş bir Monforts Montex 8500 ramöz içerir.

Bilgi birikimi
Kökleri 1836’ya dayanan, Fransa’daki en eski dokuma işletmesi olan Dickson-Constant, dokuma akrilik kumaşlarda uzmanlaşmıştır ve 1998’den beri Glen Raven’ın bir parçasıdır. Dickson markalı güneş koruma ve döşeme malzemeleri ile Sunbrella ev döşemeleri ve pazar lideri deniz ürünleri endüstri kumaşları kalitesi ve dayanıklılığı ile ünlüdür.

40 milyon Euro’luk bir yatırımı temsil eden, Hordain, Hauts-de-France’da bulunan yeni Dickson-Constant tesisi, şirketin mevcut fabrikasında uzun yıllar boyunca kurulan birçok tescilli uygulama ve işleme teknik bilgisi üzerine inşa edilmiştir.

Paris ve Brüksel’i birbirine bağlayan A2 otoyolu üzerinde yer alan Hordain, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, Birleşik Krallık ve Almanya’ya anında bağlantılara sahiptir ve Avrupa çapında çok hızlı teslimatlar sağlar.

Hordain seçilmeden önce tesis için çeşitli yerler düşünüldü ve seçimi bölgenin tekstil endüstrisine önemli bir destek sağladı. Hauts-de-France’ın yakın çevresinde uygun teknik tekstil eğitimi bulunmadığından, Dickson-Constant, sektöre giren diğer yeni tekstil teknologlarına ek olarak, tesisteki 75 yeni çalışanını tamamen eğitmek için bir eğitim merkezi oluşturdu. .

Birçok yeni dokuma makinesiyle, yeni Hordain tesisi, şirketin genel üretim kapasitesini %50 artırırken, daha orta büyüklükteki siparişleri karşılama esnekliği ve belirli performans kumaş çeşitleriyle ilgili olarak belirli müşterilerden gelen tam münhasırlık taleplerini karşılama esnekliği sağlıyor.

Durmaksızın
Uygulanan reçineleri kurutmak, ısıyla fikse etmek ve polimerize etmek için yedi bölmeli Montex ram, maksimum 2,2 metre çalışma genişliğine sahiptir. Yıkama bölmelerine göre monte edilir ve entegre dikey kızılötesi kurutucu ve egzoz havası temizliğine ek olarak, parti değişimleri sırasında kesintisiz işleme sağlamak için özel giriş ve çıkış kumaş akümülatörleri ile donatılmıştır. İki Mahlo atkı düzeltici, hattaki stratejik noktalarda kumaş partilerinin maksimum düzenliliğini sağlar.

Dickson-Constant proses müdürü Louis Masquelier, “Hat, yüksek verimli çözgü ve dokuma operasyonlarımızı ve Montex ram makinemizi Wasquehal’de uzun yıllar çalıştırma deneyimimize dayanarak, gereksinimlerimize çok özeldir” dedi. “Hordain’deki yeni tesis benzer bir yerleşim düzenine sahip, ancak Wasquehal tesisi tek seferde 500 metreden daha az kumaşa izin verecek şekilde kurulmadığından yeni pazar gereksinimlerine uyarlandı.

“Monforts mühendislerinden ve yerel ortağı Monel Industrie Services’den – yıllar boyunca birçok teknik tartışma ile – paha biçilmez hizmet ve tasarımdan önce birçok keşif görüşmesi içeren bu son projede onlarla çalışmak bir zevkti. hattın kararlaştırılması ve ardından kurulum ve devreye alma boyunca.”

Her iki fabrikadaki ramların herhangi bir terslik olması durumunda operasyonlarda büyük bir darboğaza neden olma potansiyeline sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

“Ayrıca Wasquehal’deki mevcut Montex ramözde, elektrikli bileşenlerin ve invertörlerin yükseltilmesi ve tüm operasyonlarımızın sorunsuz bir şekilde devam etmesini sağlamak için tüm yedek parçaların şirket içinde bulundurulmasını sağlamak da dahil olmak üzere önemli iyileştirmeler yaptık. Monforts ve Monel, gerektiğinde bize her zaman hızlı hizmet sağladı.”

Kaplamalar
Dickson-Constant, tüm özel kaplamalarını ve kaplamalarını kendi bünyesinde geliştirmektedir ve bu alandaki hünerinin güzel bir örneği, üç yılı aşkın bir araştırmanın sonucu olan, kir tutmayan gelişmiş dokuma döşeme kumaşları için en son geliştirmedir.

CleanGuard teknolojisi, dokuma aşınma yüzeyine görünmez vernikli bir kaplama ekleyerek kirlenmeyi geciktirirken leke direncini ve bakım kolaylığını artırır. Vernik tabakası doğrudan bitmiş ürüne entegre edilerek ek koruma sağlar.

Dokuma zemin sistemi, her biri minimum 18 dB ses emilimi, %0,1’den daha az boyutsal stabilite ve monofilament yapısı sayesinde neredeyse sıfır yıpranma riski gibi benzersiz teknik özellikler sağlayan beş ayrı katmandan oluşur. bu aynı zamanda hızlı ve verimli montaj için temiz bir kesim ve düzgün bir yüzey sağlar.

Masquelier, “Sürdürülebilirlik artık şirketimiz için çok önemli ve her iki tesiste de ISO 50001 standartlarına göre çalışmaya ek olarak, Ar-Ge ekibimiz şu anda florokarbonlara dayanmayan, ancak aynı derecede etkili olan bir yağ itici kaplama formülasyonu geliştirmeye odaklanmış durumda.” Dedi. “2022’de rekor bir yıl geçirdik, ancak Avrupa’daki enerji durumu şimdi biraz türbülansa neden oluyor. Montex ramöz dahil en son ileri teknoloji, kaynak tasarruflarımızı en üst düzeye çıkarmak ve mevcut pazar zorluklarıyla güvenle yüzleşmek için bizi donattı. Ayrıca, tesisin egzoz suyunun %50’sini yeniden kullanmasını sağlayan bir su arıtma tesisi yatırımı da yaptık.