EFI’ye Yeni Teknoloji Müdürü Atandı

Xaar’nın Eski CEO’su Doug Edwards, EFI’ye Teknoloji Müdürü olarak katıldı.

Electronics For Imaging, Inc.,(EFI) tecrübeli baskı teknolojisi yöneticisi Dr. Douglas Edwards’ı Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) olarak bünyesine kattı. Edwards, 25 yıldır EFI’de teknoloji uzmanı olarak çalışan ve yakın zamanda emekli olan Ghilad Dziesietnik’in yerini aldı. Yakın zamanda yeni görevlerini üstlenen Edwards, tecrübeli bir baskı yöneticisi ve Ar-Ge teknolojisi uzmanı olarak kapsamlı bir kariyere sahip. Bu atamadan hemen önce Edwards, endüstriyel baskı için mürekkep püskürtmeli baskı kafası teknolojilerinin önde gelen geliştiricisi İngiltere merkezli Xaar plc’nin Cambridge CEO’su ve şirketin Stratasys Ltd. ile 3D baskı ortak girişimi olan Xaar 3D Ltd Yönetim Kurulu Başkanı’ydı.

2015 yılında Xaar şirketine katılmadan önce Edwards, flekso paketleme, fonksiyonel baskı, elektrofotografik çözümler, ticari ve tüketici mürekkep püskürtmeli çözümlerden sorumluydu ve yaklaşık 800 milyon dolarlık gelirle Kodak’ın Dijital Baskı ve İşletme bölümünün başkanlığını üstlenmişti. Bu işinden önce Edwards, 1.5 milyar dolarlık gelirle Kodak’ın en büyük grafik şirketi Prepress Solutions’ı yönetti. Edwards, Kodak ™ ‘a Eastman Kodak ve Sun Chemical Corporation arasında 50/50 ortak girişim olan Kodak Polychrome Graphics’ten (KPG) katıldı ve burada Ar-Ge Başkan Yardımcısı oldu. Yeni teknoloji müdürü aynı zamanda İngiltere’de International Paper®, Zeneca Specialties (eski adıyla ICI Colours & Fine Chemicals) ve Ilford® Photographic Ltd gibi şirketlerde kıdemli Ar-Ge liderlik rolleri üstlendi.

EFI’nin Başkanı ve CEO’su Jeff Jacobson, Doug Edwards’un gelişi ile ilgili olarak, “Doug, sektörümüzün en iyi teknolojik geçmişlerinden birine sahip ve teknolojiyi kanıtlanmış iş başarılarıyla birleştiriyor.” dedi ve şu sözleri ekledi, “EFI, müşterilerinin teknolojiyi ön planda tutmalarını sağlayarak onlara rekabet avantajını kazandırıyor. Doug ile (KPG’nin CEO’suyken ve Kodak’ın Grafik İletişim işinin COO’suyken) yakından çalışma fırsatına sahiptim. EFI’nin stratejik ve teknoloji gelişmelerine öncülük etmek için sektörümüzde ondan daha iyi bir insan düşünemiyorum.” Dedi.

EFI’nin Manchester, N.H. tesisinde bulunan Edwards, Londra Üniversitesi’nden kimya dalında lisans ve organik materyalleri yürütmek üzere doktora derecesine sahiptir. Katı hal iletkenliği ve fotoğraf malzemeleri gibi konularda kredisine yönelik birçok patent, bilimsel makale ve kitabı vardır. Ayrıca Edwards, tekstil elyafları için anyonik azo boyalarının sulu çözelti davranışı üzerine çalışmalar da dahil olmak üzere tekstil boyacılığında araştırmalar yayınlamıştır.

Edwards, “EFI, Xaar’la birlikte bir müşterimdi ve EFI’nin şu anda dünyanın önde gelen dijital mürekkep püskürtmeli ve baskı iş akışı çözümlerini içeren bir portföy geliştirmek için sahip olduğu eşsiz fırsatın farkındayım.” dedi ve ekledi, “”Yazıcı kafası agnostik yaklaşımı ile EFI, birçok farklı tedarikçiden teknolojiden yararlanıyor ve bu stratejiden değer elde etmeye yardımcı olmak ve EFI’nin ‘en iyi cinsini’ daha da geliştirmek için mürekkep püskürtmeli deneyimimi getirmeyi dört gözle bekliyorum.”

Edwards, son olarak şu sözlerde bulundu, “Kodak ve KPG ile zamanımdan bu yana Jeff Jacobson’un yenilik ve teknoloji geliştirme yaklaşımını çok takdir ettim. Müşterilerimizin yüksek kaliteli baskı üretiminde başarısını artırmak için onunla ve global EFI ekibiyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.”