En Trend Kompozitler İçin İnovatif Teknik Sistemler  

KARL MAYER Teknik Tekstiller, geriye dönüp baktığında JEC Kompozit Fuarı’nda başarı görüyor.

KARL MAYER Teknik Tekstiller GmbH, 12-14 Mart 2019 tarihlerinde Paris’te düzenlenen JEC Kompozit Fuarı’nda, kompozit sektörü için ileri teknoloji makinelerini başarıyla sergiledi. KARL MAYER Teknik Tekstiller GmbH Genel Müdürü Jochen Schmidt fuar ile ilgili şu ifadelerde bulundu: “Fuardaki ruh hali çok iyiydi, ziyaretçi sayısı yüksekti ve mevcut müşterilerle ve ayrıca yeni ilgi duyduğunu ifade eden insanlarla derinlemesine teknik görüşmeler yaptım” dedi. Görüşmelerde Avrupa ve ABD’nin yanı sıra Hindistan ve Çin’in ortaklarıyla yapılan birçok teknik tartışma, başarılı sonuçlara katkıda bulunmaya yardımcı oldu. Tartışmalar çoğunluklar özel projeler, planlar ve trendler üzerine gerçekleşti. Jochen Schmidt’e göre, hafif konstrüksiyon teknolojisinden, entegre fonksiyonlara sahip bileşenlere doğru pazar üzerinde genel bir eğilim tespit edilebildi. Elyaf takviyeli kompozit malzemeler kullanılarak performans artırmanın maliyetleri, özellikle karbon kullanırken, sadece en zorlu uygulamalar için uygunluk gösteriyor. Fuarda yer alan Genel Müdür Schmidt ve ekibi, COP MAX 5’in sunduğu imkanlar konusunda tedarikçilerle niş pazarlara yönelik birçok görüşme yaptı. Karbon skorlarını işlemek için kullanılan bu çok eksenli çözgü örme makinesi, esas olarak rakipsiz üretkenliği ve mükemmel ürün kalitesi nedeniyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Bir diğer yandan, cam kompozit sektörü, rekabetçi hammadde fiyatları ile ivme kazanmaya devam ediyor. Bu talebin önemli itici güçlerinden biri, rüzgar türbini sektörü ve diğeri gittikçe artan şekilde ortaya çıkan endüstriyel uygulamaları olduğu görülüyor. Cam prosesi için etkili birçok eksenli çözgü örme makinesi olan COP MAX 4’te bu konular içinde büyük ilgi görüldü.

KARL MAYER Teknik Tekstiller’de Yeni Teknolojiler Bölüm Başkanı Dr. Jürgen Trötzsch, sektörün giderek daha fazla termoplastik malzeme üzerine yoğunlaştığını bildirerek memnuniyetlerini dile getirdi. Kendisi ve ekibi, termoplastik UD bantları üretmek için bir hat geliştirdi. Bu yeni inovasyon, ITMA 2019’da piyasaya sürülecek, ancak şimdiden JEC’de insanların ilgisini üzerine çekmeyi başardı. Dr. Jürgen Trötzsch, geri dönüşler hakkında şunları söyledi: “Bu hat birçok konuşmanın konusu oldu. Bazı ziyaretçiler bilgi toplamaya gelirken, diğerleri makine hakkında özel sorular sorsa da, bandımızın kalitesinden çok etkilendiler.”  Bu yeni hat, şirketin yayılma teknolojisinde kazandığı uzun yılların içindeki uzmanlığının bir sonucu olarak görülüyor. Hat, tek tip, düz elyafların benzersiz, homojen dağılımını garanti ediyor ve böylece hafif mühendislik sektörü için maksimum potansiyel sunuyor.