Otomotiv Nonwoven Endüstrisi CINE’de Toplanıyor

Çin’in gelişen otomotiv pazarı, China International Nonwovens Expo’da nonwoven üreticilerine fırsatlar sunuyor.

Çin, küresel otomobil pazarında dünyanın ön koşucularından biridir ve hem üretim hem de satışta öncülük sağlamaktadır. 2018 yılında ülkede, 27.8 milyon araç üretildi ve 28.1 milyon yurt içi satış yapıldı. Bu rakamlar yıllık bazda hafif azalırken, pazarın genel büyüklüğü göz önüne alındığında, küresel tekstil üreticileri için tanınan fırsatlar hala rakip tanımıyor. Bu fırsatlar en iyi, bu yılki 3-5 Haziran tarihleri arasında Şangay’da iki yılda bir düzenlenen Çin Uluslararası Nonwoven Fuarı ve Forumu’nda (CINE, Techtextil tarafından desteklenmektedir) keşfedilebilir.

CINE, nonwoven ve nowoven ürünler, makineler için nonwoven, ham maddeler ve kimyasallar için nonwoven malzemeler gibi çok çeşitli uygulamalar sunarken, bu Haziran ayındaki etkinliğinden önce çok fazla gündemde olan otomotiv sektörü için de önemli bir potansiyele sahiptir. Otomotiv tekstillerine olan talebin sadece % 50’sinin yerli üretimden karşılandığı göz önüne alındığında, yurtdışı tedarikçilerinden yapılan ithalat için fırsatlar yüksektir.

Çin’de yeni otomobil satışları, 1992’den bu yana ilk kez düşerken, 23.5 milyon binek otomobil ve 4.3 milyon ticari araç da dahil olmak üzere, üretim halen 27.8 milyon araca ulaşmıştır. Ayrıca, yeni enerji araç (NEV) satışlarının yanı sıra tüm araç türlerinin ihracatında da güçlü büyüme görülüyor. NEV üretimi, geçen yıl % 60 artışla 1.27 milyon adede ulaşırken, satışların % 62 arttığı belirtiliyor. Çin’de, dünyanın geri kalanının toplamından daha fazla e-araç satılırken, hükümet yakın zamanda 2025 yılına kadar 7 milyon e-araç satma hedefi belirleyerek, bu sektördeki büyümenin bir süre daha güçlü kalmasını sağlayacaklarını açıkladı. 2018 yılında tüm araç tiplerinin ihracatı NEV’ler kadar hızlı artmadı, ancak geçen yıl denizaşırı pazarlar için üretilen 1.04 milyon araç hala % 16.8’lik bir büyümeyi temsil ediyor.

Premium otomotiv endüstrisi alıcıları CINE’ye katıldı

CINE’nin Çin nonwoven sektöründeki güçlü ünü göz önüne alındığında, bir dizi önde gelen otomobil markası ve bu firmalara yönelik tekstil tedarikçileri fuarda yer alıyor. Önceki alıcılar arasında Autoliv, Honeywell, Johnson Controls, Lear Corporation, Lydall, Toyota Boshoku, Volkswagen, Wangbo Co Ltd ve daha fazlası yer almıştı.

Bu edisyonda, bu gibi alıcılar bir dizi otomotiv nonwoven tedarikçisinden kaynaklanıyor. Buna, bir dizi otomotiv iç tedarikçisini bir araya getirecek olan ülkenin en büyük otomotiv tekstil üreticilerinden biri olan Shanghai Shenda da dahildir.

Bu yıl fuar, Hongqiao havaalanı ile Şangay şehir merkezi arasında elverişli bir konumda bulunan Uluslararası Şangay Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenecek.