Halılar ve tekstil zemin kaplamaları için bitirme hatları – BRÜCKNER bu alanda en geniş ürün yelpazesini sunmaktadır

Halı endüstrisine yönelik geniş bir ürün yelpazesi sunmakta olan Tekstil terbiyesine yönelik yüksek kaliteli hatlarıyla onlarca yıldır dünya çapında tanınan BRÜCKNER Şirketi, 70 yılı aşkın bir süredir dünyanın dört bir yanındaki halı sektöründe ki müşterilerine çok çeşitli zemin kaplamalarının kaplanması, kurutulması ve son işlemleri için en son teknolojik terbiye hattını sunuyor. 

Halı ve tekstil zemin kaplamalarının üretimi ve terbiyesi için çok sayıda hat dünya çapında faaliyet göstermektedir. Son yıllarda püsküllü ve dokuma halıların terbiyesi için geniş bir hat yelpazesinin yanı sıra iğne keçesi için termofüzyon fırınları ve suni çim için arka kaplama hatları tedarik edildi.

BRÜCKNER hatları her proses için doğru üniteyi sunar. Sulu ortamlar için tam banyo emprenyesi, lateks ve akrilat macunların tek taraflı tam yüzey veya nokta uygulaması, destek konsolidasyonu için çeşitli rulo ve bıçak sistemleri aracılığıyla köpük veya macun uygulaması, ikincil destek için laminasyon yapıştırıcısının uygulanması ve laminasyon üniteleri İkincil arka kısmın ıslak laminasyonu – BRÜCKNER her teknoloji için doğru çözüme sahiptir.  

Portföy, uygulama ünitelerine ek olarak, doğal olarak ilgili kurutma sistemlerini de içermektedir. Bunlar arasında örneğin SPLIT-FLOW kurutucuları veya SUPRA-FLOW ürün grubundan termofüzyon fırınları yer alır ve bunlar aynı zamanda dijital baskı veya boyama sonrasında kurutma ve termofiksaj için de kullanılır. DUO-THERM kurutucu, kaplamalı zemin kaplamalarının kurutulması için özel olarak geliştirilmiştir. Özellikle üst ve alt hava arasında sıcaklık ayrımı gerektiren ısıl işlem prosesleri için uygundur.

Tüm BRÜCKNER serileri gibi, DUO-THERM kurutucu da farklı ortamlarla ısıtılabilir: doğrudan veya dolaylı gaz ısıtma, termal yağ ısıtma, düşük veya yüksek basınçlı versiyonlarda buhar ısıtma, elektrikli ısıtma veya hibrit versiyonlar. Geri dönüştürülebilir zemin kaplamalarının kurutulmasına yönelik yakın zamanda teslim edilen BRÜCKNER hattı, tamamen elektrikle ısıtılan bir DUO-THERM kurutucuyla donatıldı. Halı üreticisi, kurutucuyu yeşil elektrikle çalıştırarak artık tamamen geri dönüştürülebilir zemin kaplamalarının CO2 nötr üretimi seçeneğine sahip.

Sürdürülebilir ve verimli ürünlerin geliştirilmesi BRÜCKNER için temel odak noktasıdır. Bu öncelikle CO2 ayak izini en aza indirmek, kaynakları azaltmak ve çevreyi korumakla ilgilidir. Bu aynı zamanda ECO ürün ailesinden çeşitli boyutlarda ve farklı kombinasyonlarda mevcut olan ısı geri kazanımı ve egzoz havası temizleme sistemlerini de içerir. Yeni makineler için tedarik edilebildiği gibi, çok çeşitli üreticilerin mevcut hatlarına da sonradan takılabilirler. ECO ürünleri, prosese ve kumaş türüne bağlı olarak emisyonlarda önemli bir azalmaya ve enerji verimliliğinde artışa katkıda bulunur. Mevcut hatlardaki kurutucuların değiştirilmesi de verimlilik ve üretkenlikte önemli bir artışa katkıda bulunabilir.