ITMA ASIA + CITME Haziran 2021’e Ertelendi

Koronavirüs (Covid-19) pandemisinin dünyayı etkisi altına alması sebebiyle, ITMA ASIA + CITME 2020 Fuarı’nın tarihleri yeniden düzenlendi.

Koronavirüs (Covid-19) pandemisinin dünyayı etkisi altına alması sebebiyle, ITMA ASIA + CITME 2020 Fuarı’nın tarihleri yoğun taleplere rağmen yeniden düzenlendi. Bu yıl Ekim ayında yapılması planlanan fuar, 12-16 Haziran 2021 tarihleri arasında Şanghay Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi’nde (NECC) gerçekleştirilecek.

Organizasyon sahiplerine göre CEMATEX ve Çinli ortaklar, Tekstil Endüstrisi Alt Konseyi, CCPIT (CCPIT-Tex), Çin Tekstil Makineleri Birliği (CTMA) ve Çin Fuar Merkezi Grup Şirketi (CIEC), koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelemenin gerekli olduğu kararına vardılar.

CEMATEX Başkanı Fritz P. Mayer konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Bu karar katılımcılarımızın ve ortaklarımızın güvenlik ve sağlık kaygıları göz önünde bulundurularak verildiğinden herkesten anlayışlı olmalarını bekliyoruz. Küresel ekonomi pandemiden ciddi şekilde etkilenmiştir. Olumlu bir kayda göre, Uluslararası Para Fonu önümüzdeki yıl yüzde 5,8 ile küresel ekonomik büyüme olacağını öngörüyor. Bu nedenle, gelecek yılın ortasında bir tarihe bakmak daha ihtiyatlı.”

Çin Tekstil Makineleri Birliği (CTMA) Onursal Başkanı Wang Shutian, ““Koronavirüsün patlak vermesi küresel ekonomi üzerinde ciddi bir etkiye neden oldu ve aynı zamanda bu durum üretim sektörünü de etkiledi. Katılımcılarımız, özellikle dünyanın diğer bölgelerinden gelenler, kilitlenmelerden derinden etkileniyor. Bu nedenle, yeni fuar tarihleriyle birleştirilmiş gösterinin, küresel ekonominin iyileşeceği tahmin edildiğinde zamanlarda olacağına inanıyoruz. Kombine gösteriye duydukları güvenden ötürü yer başvurusunda bulunan katılımcılara teşekkür ediyoruz.”

Başvuru döneminin kapanışında yoğun ilgi

Salgına rağmen, alan uygulamasının kapanışında, NECC’de ayrılan alanın neredeyse tamamı doldurulmuştur. Gösteri sahipleri geç başvuru sahipleri için bir bekleme listesi oluşturacak ve gerekirse daha fazla katılımcıyı barındırmak için mekandan ek sergi alanı temin edecektir.

ITMA ASIA + CITME 2020 alıcıları, tekstil üreticilerinin daha rekabetçi olmalarına yardımcı olacak çok çeşitli son teknoloji çözümlerini sergileyecek endüstri liderleriyle tanışmayı bekleyebilirler.

ITMA ASIA + CITME 2020, Beijing Textile Machinery International Exhibition Co Ltd tarafından organize edilmekte ve ITMA Services tarafından ortaklaşa düzenlenmektedir. Japonya Tekstil Makineleri Birliği, fuarın özel bir ortağıdır.

2018’deki son ITMA ASIA + CITME kombine fuarı 28 ülke ve ekonomiden 1.733 katılımcının katılımını ve 116 ülke ve bölgeden 100.000’in üzerinde kayıtlı ziyaretçiyi memnuniyetle karşıladı.