KARL MAYER Gelecek Vaat Eden Projeler Üzerinde Çalışıyor

KARL MAYER’in Yeni MULTIGUARD iplik monitörü, iplik kopması durumunda önceden uyarı veriyor.

Modern sensör teknolojisi ve veri işleme sistemleri, tüm önemli işleme parametrelerini kontrol etmek ve çok çeşitli optimizasyon önlemlerini uygulamak için kullanılabiliyor. Üretim sekansları ve katma değer zincirlerinin tamamı optimize edilebiliyor. Çözgü hazırlığı sırasında iplik gerginliğinin ve beslemesinin etkili bir şekilde izleniliyor olması, dokuma verimliliğini % 5’e kadar artırıyor. KARL MAYER’in yeni MULTIGUARD durdurma hareketi burada önemli bir katkı sağlıyor. Bu yenilikçi sistem, iplik kopması veya gerginlik durumlarında bir uyarı veriyor ve bir kalite yönetim sistemi çerçevesinde iç üretim veri yönetimi ve dış kalite güvenceleri için kullanılabilecek parametreler üretiyor.

Bir bakışta tüm iplik gerginlik seviyeleri

MULTIGUARD, her bir ipliğin gerilimin çıkışındaki gerginlik değerlerini sürekli olarak belirliyor ve hedef değerlerle karşılaştırmak için verileri bir bilgisayara aktarıyor. Bu net bir durum raporu oluşturulmasını sağlıyor. Sistemin renkli göstergeleri, müşteriye derhal hangi askı pozisyonunun tolerans, uyarı veya durdurma aralıklarında olduğunu gösteriyor. Bu müşteriye, hedef değerlerinde herhangi bir sapma varsa, çözgü işlemine hızlı bir şekilde müdahale edebilmesini sağlıyor. Spesifik, ölçülen gerilim değerleri kompakt bir diyagramda gösterilmektedir. Bunlar dahili analizler ve çözgü işleminin kalite yönetimi için kullanılabilirler.

KARL MAYER ayrıca PROACTIVE-Warping üç seviyeli, modüler kayıt sistemini geliştirdi ve her seviye daha fazla bilgi içeriyor. Modül 1, çözgü makinesinde, çözgü veya ışınlama kalitesi ile ilgili sensörler tarafından sağlanan tüm temel verileri yönetiyor. Örneğin veriler bantların tambur eksenine göre tam konumlandırılması ile ilgilidir. Seviye 2, bu değerleri makinedeki entegre bir kameradan alınan optik analizlerle tamamlar, böylece odak bantların genişliği, konumu ve paralel düzenindedir. Modül 3’te, veriler ayrıca cağlık izleme sisteminden, yani MULTIGUARD sisteminden münferit iplik gerginlik değerlerinden kalite kaydına aktarılır.

Piyasaya iyi bir başlangıç

MULTIGUARD, ITMA 2019’da ilk kez prototip olarak piyasaya sürüldü. Bu yenilikçi sistem büyük bir ilgi yarattı. KARL MAYER Çözgü Hazırlama İş Birimi Geliştirme Müdürü Martin Fuhr, “İplik gerginlik seviyelerindeki kritik sapmaları erkenden tespit etme ve bunları ayarlamak için müdahale etme imkanı müşterilerimiz tarafından iyi karşılandı” dedi. Yeni iplik izleme sistemini sipariş eden Belçikalı yeni bir müşterimiz oldu. KARL MAYER, gelecek vaat eden projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. MULTIGUARD her türlü askı için uygunluk gösteriyor. Bu sistem makinenin yazılımına entegre edilebilir ve yeni makinelerde de izlenilebilir.

Lisa Bahr tarafından geliştirilen yeni sütyen konsepti, JACQUARDTRONIC® LACE makinesinin avantajlarından yararlanıyor.

Modern teknoloji ve taze fikirler, şık tasarımlar üretiyor ve üretime çeşitli avantajları sunuyor. Yüksek lisans Lisa Bahr, bunun nasıl yapılabileceğini gösterdi. Hochschule Niederrhein’de Tekstil Ürünleri / Tekstil (Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Niederrhein) alanında okuyan bu öğrenci, “akıllı ve hızlı” sloganına dayanarak ve JACQUARDTRONIC® LACE makinesinin sunduğu özellikleri kullanarak tamamen yeni bir sütyen tasarımı geliştirdi. Bu inovatif iç çamaşırı ürünü, son giysiyi üretmek için bir araya getiren sadece iki dikişli iki dantel parçasından yapılmıştır ve kalıplama, pedler veya kablolama artık bu proseste gerekli değildir. Kabın şekli tekstilin içine yerleştirilmiştir.

“Büste mümkün olan en iyi şekli vermek istedim, bu yüzden iki yönlü esneklik kavramına odaklandım. Geleneksel iç çamaşırı danteli sadece bir yönde esnetiyor. Çok az makyaj gerektiren bir tasarım kullanıldığında, dairesel şekiller düzleştiriliyor. Etkisi bir spor sütyeninin neredeyse aynı özellikler gösteriyor.” Şeklinde açıklama yapan yüksek lisans öğrencisi Lisa Bahr, fikrini hayata geçirmek için, KARL MAYER’in uzmanlığına, bilgi birikimine ve yüksek çubuklu JACQUARDTRONIC® LACE makinesinin performansına güvendi. Lisa Bahr, normal iç çamaşırı kumaşlarında olduğu gibi, yüksek performanslı dantel raşel makinesinde her yerde elastan işledi, ancak ortaya çıkan ipliği desen ipliği olarak kapalı bir iplikle birleştirdi. Lisa Bahr bu işlemi, “Özlü eğrilmiş iplik, desen kılavuzlarında daha iyi işlenebiliyor ve ayrıca kumaşın tekstil özelliklerini de koruyor. ” şeklinde ifade ediyor. Bu öğrenci, tasarımını oluştururken şeffaf ve opak efektlerle ince bir etkileşimde dairesel motifler içeren yüzen kabarcıkların organik şekillerinden ilham aldı. Bu tasarımın sonuçları, baştan çıkarıcı bir görünüme sahip bir sütyen, birkaç dikişle rahat bir uyum, pazara kısa bir sürede uyum ve düşük üretim maliyetleri olarak sıralanabilir.

KARL MAYER’in Çin’de büyük ilgi gören makinesi yeni RJ 5/1, gelişmiş fiyat-performans oranı sunuyor.

KARL MAYER, yeni makinesi ile Çin’deki desenli Raschel kumaş pazarına yeni bir ivme kazandırıyor. RJ 5/1 adı verilen bu yeni makine, ShanghaiTex 2019 sırasında KARL MAYER (ÇİN) ‘de düzenlenen şirket içi bir gösteride lanse edildi.

Cazip satın alma maliyetleri sunan RJ 5/1 makinesi, rakip ürünlere kıyasla daha verimli. Bu özelliği ile müşterilerin dikkatini çekiyor. Ayrıca, makine son derece kararlı ve çok hassas bir makine çalışmasına sahiptir. Bu yeni makinede üretilen tekstiller, üstün kaliteleriyle göz dolduruyor. Modaya uygun tasarımları ve makyajı en aza indiren stili ile RJ 5/1’nin olası ürünleri Çin pazarının ihtiyaçlarına göre uyarlandı.

Çin’de iç çamaşırı ve giyim pazarı için yeni bir makine

KARL MAYER Ürün Yöneticisi Kriss Wang, özellikle modernizasyon projeleri için büyük bir potansiyel görüyor. Yerel üretimden gelen bu makine ileemtia piyasasına ait yerli müşterilere hitap eden Kriss Wang, “Özellikle fabrikalarını modernize etmek isteyen RSJ kullanıcılarına düşük maliyetli bir teklif sunuyoruz” şeklinde açıklamada bulundu. RJ 5/1 makinesinin desen portföyü, RSJ sektöründen charmeuse gibi üç kılavuz çubukla yapılan geleneksel eşyaları ve elastik ve rijit Güç Ağı yapılarını içeriyor.

Ayakkabı kumaşı sektörü için RDJ 6/1 EN’nin başarılı lansmanı yapıldı.

KARL MAYER, şık ayakkabı kumaşları üretmek için piezo jakar teknolojisine sahip makine yelpazesini genişletti. Şirketin en yeni inovasyonu RDJ 6/1 EN makinesi, RDPJ 7/1 EL ve RDJ 5/1 makinelerini içeren serilere dahil edildi. Bu yeni makine daha iyi bir fiyata sunuyor ve yüksek çubuk versiyonundan daha hızlı çalışıyor. Tasarım potansiyeli açısından çok az fark vardır. Halen üretilen jakarlı ayakkabı kumaşlarının neredeyse % 90’ı RDJ 6/1 EN makinesinde üretilebiliyor. Bu yeni makinenin konfigürasyonu, mühendislik ürünü aralayıcı tekstil ürünleri üretmek için de ideal. RDJ 5/1 ile karşılaştırıldığında, RDJ 6/1 EN’de ekstra bir kılavuz çubuğu, EN tahriki ve jakarlı çubuklara iyi düşünülmüş bir iplik besleme sistemi vardır. Bu makine genişletilmiş tasarım olanakları, daha yüksek ürün kalitesi ve kolay desen değişimi sunuyor.

Ayakkabı kumaşları üretmek için yüksek performanslı bir makine

RDJ 6/1 EN, E 22 ve E 24 göstergelerinde mevcuttur ve 138 “çalışma genişliğine sahiptir. Devirme tarak çubukları arasındaki mesafe sürekli olarak 2 mm ila 8 mm arasında ayarlanabilir. Müşteriler artık beş kılavuz çubuğu, bir bölünmüş jakar çubuğu, bölünmüş çubukları karşı alıştırma modunda çalışabilen esnek bir üretim makinesi ve bir EN model sürücü satın alma imkanına sahipler. Yeni makine ayrıca geniş bir kumaş yelpazesi üretebiliyor. Yoğun yapıların yanı sıra herhangi bir boyutta ve herhangi bir yere yerleştirilebilen delikli geniş bir desen yelpazesi çalışılabiliyor. Böylece belirli bir nefes alabilirliğe sahip çekici ayakkabı kumaşları ortaya çıkıyor. Ayrı jakar çubukları, tezgah alıştırma modunda hareket ettirilirse, açıklıkların konturları son derece açıktır. Bu durumda, iplik iki kesit çözgü demetinden besleniyor.

Bu, ipliğin içeri çekilmesini kolaylaştırır ve iplik çalışma sürelerini iki katına çıkarıyor ve bu sayede üretkenliği olumlu yönde etkiliyor. Yedi elektronik kılavuz çubuk sürücüsü, modellerin çok kolay ve esnek bir şekilde değiştirilmesini sağlıyor ve desen disklerini satın alma, saklama ve değiştirme maliyetleri ortadan kaldırıyor. Tüm KARL MAYER makinelerinde olduğu gibi RDJ 6/1 EN de kolayca çalıştırılabiliyor. RDJ 5/1 makinesi ile karşılaştırıldığında ortaya yeni bir özellik çıkıyor. Bu fark makine ve örgü elemanlarının standart olarak LED aydınlatma ile donatılmış olmasıdır. Görünürlüğün arttırılması, özellikle iplik çekerken kullanımı daha da kolaylaştırıyor. Bu yeni çift çubuklu raşel makinesi, örme elemanları söz konusu olduğunda RDJ 5/1 ve RD 7 / 2-12 EN ile tamamen uyumludur. Bu durum, yedek parçaların depolama gereksinimlerini azaltıyor.

Başarılı pazar lansmanı

RDJ 6/1 EN, 25-28 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşen ShanghaiTex sırasında KARL MAYER’de (ÇİN) düzenlenen şirket içi gösteride ilk kez geniş bir kitleye sunulmuştu. Ziyaretçiler yeni makine hakkında birçok soru sordular. NIPPON MAYER Ürün Müdürü Yuji Yamamoto, önümüzdeki birkaç ay içinde çeşitli projeler hakkında birçok tartışmaya hazırlanıyor. İlk satışı gerçekleşen makinenin seri üretimin Eylül 2019’da başlaması planlandı ve ilk makineler zaten satıldı.