Saurer Automation Solutions Artan Talebi Karşılıyor

Otomasyon çözümleri ile Saurer, otomatikleştirilmiş işletmelere doğru bir sonraki adımı atıyor.

Yüksek işçilik maliyetleri ve çalışan devir hızları, malzeme akışında otomatikleştirme, ürün teslim sürelerini azaltma ve verimliliği artırma ihtiyacı gibi giderek daha da karmaşık sorunlarla karşı karşıya kalan tekstil şirketleri çeşitli çözümler arayışında. Buna ek olarak bu şirketler iplik kalitesinde daha büyük talepleri karşılayabilmek için giderek daha kapsamlı otomasyon çözümlerine ihtiyaç duyuyor ve kullanım kolaylığına sahip büyük ve ağır paketlere yöneliyorlar.

Özellikle büküm tezgahı ve ring iplik eğirme makineleri arasında, ulaşım sistemlerinin planlanması ve kurulumunda 30 yıllık deneyime sahip olan Saurer şirketi, dünya çapında 100’den fazla sistemi başarıyla uyguladı.

Dijital işletme yönetim sistemi Senses

Yeni ürün serisi Saurer Automation Solutions, tüm tekstil değer zincirindeki entegre otomasyon çözümleri için müşterilerin uzman mühendislik ortağı olarak hizmet veriyor. Bu hizmet, proje mühendisliği ekibinin müşterilerin süreçlerine sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş özel sistem çözümlerinde birleşmesi için özel olarak tasarlanmış otomasyon elemanlarından oluşuyor. Bu çözümler sayesinde Saurer, elyaf iplik eğirme ve büküm işletmelerinde ve filament iplik işlemelerinde maliyeti etkin iplik eğirme ve ileri proses otomasyonu için artan talebi karşılayabiliyor.

İnovatif kalite fonksiyonları ile kapsamlı veri yönetimi, tüm tekstil değer zinciri boyunca vazgeçilmez hale gelmiştir. Saurer’in dijital işletme yönetim sistemi Senses ile müşteriler, diğer üreticilerin makineleri için bile şirket çapındaki üretim, kalite ve performans verilerini birleştirip analiz edebiliyorlar.

Saurer Automation Solutions, aşağıdaki alanlarda kişiye özel otomasyon çözümleri sunuyor:

Kesik elyaf eğirme ve bükme: otomatik kılavuzlu araçlar, fitil bobinleri için taşıma sistemleri, paletleme sistemleri, kondisyonlama, paketleme, sarım / eğirme makinesinden iplik deposuna çapraz sargılı paketler için taşıma sistemlerini kullanarak taşıma yapabilir.

Filament büküm ve kablolama: BCF iplikleri için raylı sistemlerde yükleme ünitelerine ve blok çıkarma için lastik korduna sahip besleme paketlerinin aktarılması. Kaldırıcılar/ray sistemleri veya otomatik taşıma sistemi kullanılarak çapraz sarılmış paketlerin bir sonraki işlem adımına çıkarılması. Örneğin termoset sistemlerinin otomatik yüklenmesi ve robotik üniteler kullanılarak dokuma askıları.

Proje mühendisliği: danışmanlık, proje planlama ve özel çözümlerin uygulanması.