Loepfe, İplik Kontrol Sistemi FALCON-i’yi ABD’de Gösterdi

Teknik tekstiller birkaç yıldan beri sürekli olarak gelişme göstermektedir. Hava yastıkları, lastik kordonu, filtrasyon malzemeleri, mimari kumaşlar, yelkenler gibi tipik uygulamalar kumaş üretimini içermektedir. Kalite gereksinimleri ise bu alanların çoğu için özellikle güvenlik uygulamalarında oldukça önemli bir kriter. Dokuma fabrikaları için sıfır kusurlu üretim zorlu bir görevdir.

Loepfe‘nin ABD’de mayıs ayının sonunda düzenlediği Weft FALCON-i Techtextil gösterisi sırasında, deneyimli iplik kontrol çözümüne çok güçlü taleplerde bulunuldu.

Loepfe şirketinin Yöneticisi Luc Vanoverschelde gösteri sırasında şu sözleri ifade etti;

“Günümüzde teknik tekstiller, çeşitli farklı ihtiyaçları kapsayan insan yaşamının neredeyse her alanında kendini gösteriyor. Özellikle ABD’li üreticiler, katkıda bulundukları yüksek kaliteli ürünlere basit çözümler bulmaya hevesliler. FALCON-i’nin hassas sensör teknolojisi sayesinde ileri teknoloji malzemelerine sunduğu güvenilir kalite kontrolü, müşterilerimizin ihtiyaçlarının çoğunu tatmin etti.”

Kaliteli hassas uygulamalarda, kumaşın içine girmeden önce en küçük düğümler, tüylenme, filament, kalın yerler ve kılcal kırılmalar bile ortadan kaldırılmalıdır. Çalışan ipliklerde bu tür istenmeyen iplik hatalarını engellemek için WeftMaster FALCON-i, örgü besleyiciden önce veya sonra takılabilir.

İplik kontrol sistemi WeftMaster FALCON-i, karbon fiberler, tekli filamentler, çoklu filamentler gibi son teknoloji ürünü malzemelerin ve herhangi bir malzeme bileşimindeki eğrilmiş ipliklerin güvenli kontrolünü sağlar. İletken iplikler bile herhangi bir kısıtlama olmaksızın işlenebilir.

Sensör renkli ipliklerle güvenilir bir şekilde çalışır ve titreşimden etkilenmez. Statik elektrik ya da elektromanyetik alanlar, sensör muhafazası koruyucu malzemeden yapıldığı için, sonuçlarda da hiçbir etkiye sahip değildir. Ayrıca, FALCON-i’nin hassasiyet seviyesi, manuel veya otomatik olarak ayarlanabilir.

İzlenecek iplik, sensöre hemen hemen hiç temas etmeden önce ve sonra yerleştirilen iplik kılavuzları ile optik ölçüm alanı boyunca ilerler. Çıkış sinyalinde bir arıza tespit edildiğinde gerekli eylemi tetikler.

Mikroişlemci kontrollü sensör, makine kontrollerine bağlantı için birçok seçenek sunar. Ayrıca, örgü sensör fonksiyonu FALCON-i’ye entegre edilebilir. Bu seçenek, kumaş üretiminden önce bir başka iplik kılavuz temasının ortadan kaldırılmasını sağlar.

Loepfe’nin optik iplik arızası sensörü FALCON-i, sadece mevcut çeşitli düğümlenmemiş dokuma konseptlerini tamamlamakla kalmaz, aynı zamanda tek tek bir iplik izlemenin kaliteyi sağlaması gereken her yerde, tekstil üretim zincirindeki birçok farklı işlemde de kullanılabilir.