Loepfe’nin Yeni Termal Kumaş Kesim Makinesi

Dünyanın en çok kullanılan kumaş kesici sistemlerinden biri olan Loepfe’nin WeftMaster TC-1S markalı makinesi, kesim kalitesini artırıyor ve lot değişim sürelerinin azalmasını sağlıyor.

Dokuma sentetik kumaşların kesilmesi söz konusu olduğunda, sıcak tel kesiciler dokuma işlemlerinde kullanılan standart bir araçtır. WeftMaster TC-1S, eşleşen kontrol ünitesi ile birlikte bir sıcak tel kesici kumaşı eritip hassas bir kesim veya mükemmel bir kenarlama üretilmesini sağlıyor.Bu yöntem, kesilen kenarların yıpranmasının önmesinde çok etkili. Kesme telinin sıcaklığını kontrol etmek ise çok önemli. Bu yüzden kumaşı tam olarak yakmadan ayırmak için kesme telinin sıcaklığı doğru erime noktasına sahip ısıda olmalıdır. Loepfe, yüksek kaliteli kenarları sağlamak için yeni dijital termal kesme kontrol ünitesi WeftMaster CUT-iT’yi sunuyor.

Loepfe’nin ürün müdürü Bay Luc Vanoverschelde yeni ürününü şu sözlerle tanıttı:

WeftMaster CUT-iT’in depolamanın özelliği, tekrarlanabilir kalitenin doğrudan yararına, yeni siparişlerin kolay hazırlanması ve zaman kazandıran işlemlere kadar birçok avantaja sahip .”

Dijital kontrol ünitesi, dokuma fabrikasında en yüksek kalitede çıktı sağlayan çeşitli yenilikçi özelliklere sahip. Akıllı kontrol sistemiyle, çalışma sırasında kesme sıcaklığı sabit kalıyor ve kontrol ünitesi en yüksek güçte dört adete kadar sıcak tel kesiciyi çalıştırabilir özellikte. Güçlendirme modu, hızlı makine başlangıçları sırasında gerekli olan sıcaklığa en az zamanda ulaşılmasını sağlıyor. Makine durduğunda, kontrol ünitesi sıcaklığı derhal stand-by’e indiriyor. WeftMaster CUT-iT, tam sıcaklık kontrolü sayesinde filtre malzemelerinde veya tıbbi ürünlerde kullanılan hassas ve en ince kumaşları kesmek için mükemmel bir uyuma sahip.

WeftMaster CUT-iT’in yeni tasarlanan kullanıcı arayüzü, sıcaklık ayarlarını değiştirmede birçok avantaj sağlayarak kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Ön tanımlı ayarlardan on taneye kadar kullanıcı tanımlı ayar eklenebiliyor. Sıcaklık ayarı bir tuşa basılarak geri çağrıldığı için, sık lot değişimleri tekrarlanabilir yüksek kalite sağlıyor. WeftMaster CUT-iT kontrol ünitesi, İstemci Sunucu modunda maksimum 32 istemci birimi ile çalışabilmekte. Sunucu ünitesindeki ayarı değiştirirken aynı anda tüm istemci birimlerindeki ayarları da değişiriyor.

Bu yeni işlev, 100’den fazla kesicinin paralel olarak çalışmasına imkanı veriyor. Yeni termal kesme kontrol ünitesi 24 V DC ile çalışıyor. Güç, dokuma makinesinden gelir veya endüstri standardı bir güç kaynağı kullanılır.

Loepfe’un WeftMaster CUT-iT’i  ince, hafifden yoğun ve ağır sentetik kumaşlara termal kesim için ideal bir kumaş kesici sistemi. Yüksek kaliteli talep gören tüm uygulamalar yenilikçi çözümden faydalanır. Halı arkalıkları, hava yastıkları, jeotekstiller ve giysi etiketleri gibi yüksek kaliteli talep gören tüm uygulamalar yeni çözümden faydalanabilir.