Mahlo Çözümleri Teknik Tekstillerde Talep Ediliyor

Otomatik atkı doğrultucu ve online kalite kontrol sistemlerinin önde gelen Alman makine üreticisi Mahlo GmbH + Co. KG, Şangay’da 4 – 6 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek CINTE Techtextil Fuarı’nda ürünlerini sergileyecek. CINTE Techtextil Fuarı, Asya’daki teknik tekstiller ve nonwovenlar için en önemli ticaret fuarlarından biri olarak kabul ediliyor.

Mahlo, Çin temsilcisi Frank Fei ile web içerisindeki kritik kalite parametrelerin ölçümü ve kontrolündeki en son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Frank Fei, “En önemli parça, web ölçüm sistemi Qualiscan QMS-12’dir. Bu parça, tüm genişlik boyunca temel ağırlık, kalınlık veya nem gibi parametreleri ölçer. Bunu başarmak için, en fazla beş sensör, sağlam tarayıcılarda aynı anda hareket eder, sürekli veri toplar ve bunları arayüze iletir. Kullanımda kızılötesi, lazer, mikrodalgalar ve hava geçirgenliği sensörleri gibi radyoaktif kaynaklar da vardır.” diye açıkladı.

Infrascope NIR

Özellikle eğrilmiş dantel endüstrisindeki dokunmamış üreticiler için ideal bir araç olan kızılötesi sensörü Infrascope NIR, temel ağırlığı ve nemi aynı anda belirlerken kızılötesi enerjisinin emilimini ölçer. Bu önemli parametreler, bükülmüş dantel ünitesini kesin olarak ölçülebilir ve kontrol edilebilir.

“CINTE Techtextil Fuarı’nda, kızılötesi sensörümüz Infrascope NIR’a güçlü bir ilgi bekliyoruz.”

Yüksek spektral çözünürlüğü sayesinde bu sensör, çok benzer IR emilimi ile bileşenleri ayırt edebilir. Bu özellik, başka bileşenlerin müdahalesi olmaksızın, ağdaki belirli bir bileşenin veya katmanın son derece seçici bireysel ölçümüne izin verir. Sensör bu faaliyetlerini radyoaktif izotop kullanmadan yapar. Web ölçüm sistemi Qualiscan QMS ile sadece ürün kalitesi geliştirilmiyor, aynı zamanda hammaddeler de kurtarılabiliyor.

Mahlo standındaki ziyaretçiler, örgü ve dokuma kumaşlardaki eğrileri doğrultma teknolojilerinin yanı sıra, ağ ölçümleri için olasılıklar da keşfedebilecek.