Monforts MONTEX Ram Makinası ile ITM 2022 de

Monforts ve Türkiye temsilcisi Neotek, üç yıllık bir aradan sonra 14-18 Haziran tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan ITM 22 uluslararası tekstil makineleri fuarında eski ve yeni müşterileri ile buluşmayı dört gözle bekliyor.

Monforts Bölge Satış Müdürü Thomas Päffgen, “İstanbul fuarında kurutma, gerdirme, ısıyla sertleştirme ve kaplama gibi temel işlemler için Montex ramözünün sağlamlığını ve çok yönlülüğünü vurgulayacağız” dedi. “Montex, kumaş terbiye endüstrisi için endüstri standardı haline geldi ve üretim hacmi ve özellikle enerji verimliliği ve tasarrufu açısından bir dizi avantaj sağladı.”

Neotek’ten Ahmet Kılıç, “Her yerde hızla yükselen enerji fiyatlarıyla birlikte, MonforClean sistemi veya kurutma işleminden kaynaklanan atık ısının kurutma havasını önceden ısıtmak için kullanıldığı EcoBooster gibi özellikler her zamankinden daha değerli hale geliyor” diye ekledi. . “Monforts, her bir hat kurulumuna göre uyarlanmış bir dizi daha fazla kaynak tasarrufu ve enerji geri kazanım seçeneği sunabilir. Bu önemli İstanbul etkinliği sırasında birçok iş ortağımızın ihtiyaçlarını nasıl karşılayabileceğimize dair verimli tartışmalar bekliyoruz.”

Bir Montex ramöz içindeki TwinAir ısıtma odası sistemi ile, üst ve alt hava akışları birbirinden tamamen bağımsız olarak düzenlenebilir ve ısının yalnızca gerektiği zaman ve yerde uygulanması sağlanır. Optiscan dengeleme sistemi, son derece ekonomik ve temassız kurutma için nozullar ve kumaş arasındaki mesafenin sürekli otomatik olarak değerlendirilmesini sağlar. Ram makinesi içinde elde edilen sabit buharlaşma oranı, optimum enerji kullanımını sağlar ve ayrıca kumaş üzerinde iz oluşmasını önler.

En yeni Montex ramözleriyle, ısı geri kazanımı veya yüksek kaliteli oda yalıtımı gibi enerji optimizasyon önlemleri olmayan geleneksel bir ram makinesine kıyasla artık %40’a varan toplam enerji tasarrufu elde edilebilir.

Montex ram aynı zamanda tam dijital kontrolden yararlanır; Qualitex 800 PLC kontrol sistemi, kullanım kolaylığı ve tam işletme maliyetine genel bakış ve bakım izleme dahil olmak üzere hat ve yönetim verilerine hızlı erişim sağlar.

Dijital teknolojideki ilerlemeler, artık mevcut Monforts makinelerinin en yeni otomatik tahrikler ve kontrol sistemleriyle donatılmasında, temel yedek parçaların değiştirilmesinin çok ötesine geçerek önemli kazanımlar elde edilmesi anlamına geliyor.

Ahmet Kılıç ve Thomas Päffgen, “ITM sırasında 1209B numaralı hol 1209B standımızda sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi.