Oerlikon’un İnovatif BCF S8 Teknolojisi Yeni Pazarlara Açılıyor

Oerlikon Neumag, Hannover’deki DOMOTEX Dünya Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’nda inovatif yeni teknolojisi BCF S8’i, Salon 11 B36 standında bugün ilk kez geniş kitlelere tanıtıyor.

Yeni BCF S8 platform teknolojisi, BCF halı ipliği imalatçılarına sürekli artan maliyet baskılarına yanıt verme konusundaki belirleyici argümanları ve şiddetli rekabet koşullarında daha yüksek verimlilik ve kalite eğilimi ile birçok avantaj sağlıyor. Dünya rekoru: BCF S8 platform teknolojisi, daha önce görülmemiş eğirme hızlarına ulaşarak aynı anda 700 filamente kadar eğirme yapabilir ve 2.5 dpf’ye kadar ince titreler üretebiliyor. Bu üstün performans, geniş çapta akıllı halı ipliği üretiminin dijital çağına kapı açan yeni bir insan-makine arayüzü (HMI) tabanlı kontrol sistemi ve çok sayıda bireysel yenilikleri ile yeni platformda ve ilk kez garanti edilmektedir. ITMA ASIA 2018’de Oerlikon Manmade Fibers segmenti 2019’da da hem donanım hem de yazılım alanında devrimci çözümler sunacağını duyurmuştu. DOMOTEX bu anlamda yalnızca başlangıcı işaret ediyor.

Üretici açıklamalarına göre, yeni BCF S8, tüm zamanların en verimli Oerlikon Neumag BCF sistemidir. Oerlikon Neumag, Satış Başkan Yardımcısı Martin Rademacher şu açıklamalarla devam ediyor: “Yeni bir daha yüksek verimlilik ve hatta daha geniş ürün çeşitliliği elde etmeyi başardık. Bunlar, müşterimizin değişen pazar gereksinimlerini daha iyi karşılamasına ve zorlu pazar koşullarında rekabet avantajı elde etmesine olanak tanıyacak.” Bir ön lezzet olarak, Neumünster’deki makine uzmanları, kendi BCF teknoloji merkezlerinde yaptıkları kapsamlı denemelerden ve aylardır piyasada denenmiş ve test edilmiş iki pilot sistemden, performans rakamları ve sonuçları sunuyorlar.

Numaralar ile BCF S8 performansı

İplik ucu başına 700 adede kadar potansiyel filament ile BCF S8, bugüne kadar dünya pazarında egemen olan Oerlikon Neumag S + BCF sistemine (400 filament) kıyasla rekabeti önemli ölçüde artırıyor. Oerlikon Neumag, 2.5 dpf’ye kadar hassas titreler garanti ediyor. Ayrıca, işlem hızı hiç olmadığı kadar yüksek. (3.700 m / dak (sarıcı hızı)). Bu, önceki teknolojilere nazaran yüzde 15 daha fazla verime izin veriyor. Genel olarak, sistem verimliliği yüzde 99’dur – neredeyse rakipsiz. Oerlikon Manmade Fibers segmenti e-save felsefesini, kilogram iplik başına yüzde 5’e varan enerji tasarrufu sağlar.

BCF S8 yenilikleri – düz iplik yollarından büyük soğutma dramları

Bu kapsamlı ilerleme sayısız akıllı yenilikle sağlanmıştır. Bu düşünceyle, her şeyden önce bir anahtar unsur optimize edilmiştir. Eğirme sisteminden yeni, büyük soğutma dramlarına giden iplik yolu şimdi neredeyse tamamen düzleştirildi. Bugüne kadar BCF pazarına özgü olan bu iplik yolu, tek tek filamentlerin minimum sürtünmeye maruz kalmasını sağlar, böylece bir kez daha iplik kopuşlarını azaltır ve genel üretim sürecini optimize eder. Özellikle kayda değer olan ve ilk kez tasarlanan nu tekstüre kafasındaki düz iplik girişi üstün iplik kalitesini garanti eder.

Ve ısıtma gode ikilisi ve dokuma kafa arasındaki önemli ölçüde azaltılmış mesafe de dokuma işlemi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bu özellik, ipliğe daha düzgün bir bükülme sağlar ve basınçlı hava tüketimini azaltır. Ayrıca, tekstüre odaları, ek olarak servis sürelerini kısaltıp tek tek çıkarılabilir. Bu sayede kapalı olan üniteler, tekstüre jetleri ve lamel odaları için mümkün olan en iyi korumayı sağlar.

800 mm çapında soğutma dramları, filamanları en iyi şekilde ve nazikçe soğutur ve bu iplik kalitesinde pozitif bir etki sağlar. Yeni soğutma dramı, standart olarak tüm polimerler (PET, PA6 ve PP) için bir V oluğu ile donatılmıştır.

Piyasada halihazırda kurulmuş olan RoTac3 ürün karıştırma ünitesi bir kez daha basınçlı hava tüketimini yaklaşık % 50 azaltırken, yeni geliştirilen Witras III-37 sarıcı 3.700 m / dak üretim hızına ulaşır.

İlk sezgisel olarak çalıştırılabilir insan-makine arayüzü (HMI)

Yeni BCF S8, akıllı kontrol ve izleme için yenilikçi insan-makine arayüzü (HMI) ile donatılmış ilk Oerlikon Manmade Fibers segment sistemidir. Bu durumda, insan ve makine arasındaki arayüz BCF üretiminde kullanıcıların günlük gereksinimlerine yöneltilmiştir. Yeni “bak ve hisset” özelliği ile BFC S8, sezgisel işlemi destekliyor ve dokunmatik ekran aracılığıyla her alım pozisyonundaki gerçek ve hedef değerlerin yanı sıra önemli bilgilere doğrudan erişim sağlıyor. Tamamen yeni bir “alarm felsefesi”, sorun giderme ve arıza analizini basitleştirir. Oerlikon Neumag, Ar-Ge Başkan Yardımcısı, Dr. Friedrich Lennemann sistemi:“Bu akıllı HMI sistemi, ürünlerimizin dijitalleştirilmesinde mantıklı bir adımdır” şeklinde açıkladı.