USTER® SENTINEL: Optimize Edilmiş İplik Üretiminde Anahtar

Gerçek zamanlı performans bilgileri ile USTER® SENTINEL, üreticilere iplik üretim verimliliğini bir üst seviyeye çıkarmak için veri sunuyor.

Dikkatli bir insan gözüyle bile 5.000 metreye ulaşan, çerçevenin tamamı boyunca iplik kırılmalarının genel bir incelemesini yapmak hala mümkün değildir. Çıkrıkların doğru çalışıp çalışmadığını yalnızca otomatik bir sistem görüntüleyebilir.

Bir operatörün, normal çalışma hızı saatte yaklaşık 4.000 metre olduğundan, çerçevedeki son çıkrığın iplik kopmasına ulaşması için tipik olarak yaklaşık dakikaya ihtiyacı olacaktır. Böylece, çıkrık iki dakika içinde tekrar harekete geçebilir. Elbette, operatörün tam olarak nereye gideceğini bildiği varsayılarak…

Ring eğirme optimizasyonu

Çıkrıklar iplik kopukluklardan dolayı durursa, yüksek performans potansiyeli ve muazzam ring iplik eğirme makinesi kapasitesinin değersiz olduğu bir gerçektir. USTER® SENTINEL buna cevabı: bobin oluşturma raporu, optimize edilmiş iplik üretiminin anahtarıdır. Sistemin eşsiz iplik kırılma tespiti temel bir platform sağlar. USTER® SENTINEL, makine operatörlerini iplik kırılmalarını, kırmızı ışık noktalarının açık ve basit göstergelerine yönlendirir.

İplik kopması seviyeleri, ring iplik eğirme performansının önemli bir göstergesidir, USTER® SENTINEL’in sezgisel bobin oluşturma raporu, iplik kopmalarını etkileyen her parametreyi içerir. Net görseller, kırılmaların kesin sebeplerine işaret ederek optimizasyonu kolaylaştırır. Eğirmeciler ortam koşullarına, mekanik parçaların aşınmasına ve makine hızına odaklanarak iyileştirmeleri yapabilir.

Kullanımı kolay yazılımı, en alakalı üretim ve laboratuvar verilerini tam olarak vurgulayarak, makine performansına hızlı ve kişiye özel bir genel bakış sunar. Etkileyici bir diğer özelliği ise, enerji tüketimi hakkında gerçek zamanlı bilgidir. Sadece gerçek zamanlı veriler ile üreticiler acil optimizasyon fırsatını yakalayabilirler.

Fark yaratan gerçekler

Bu toplam iplik kopma kontrolünün USTER® ROVING STOP ile birleştirilmesi iplik üretiminin verimliliğini arttırır. İplik kırma ilerlemesinin anında durdurulması atıkları önemli ölçüde azaltır ve hammadde kullanımını daha uygun maliyetli hale getirir. Hesaplamalar,% 70 daha az pneumafil atığının, mevcut eğirme koşullarına bağlı olarak, hammaddede yaklaşık % 1 tasarruf sağladığını gösteriyor. Bu da daha kısa bir yatırıma geri ödeme sağlıyor.

Azaltılan atık seviyeleri ve kontrolsüz elyaf havları, komşu çıkrıklar ve tüm makine boyunca kalite sorunlarını önler. Daha iyi çalışma koşulları ve azaltılmış onarım süreleri, daha yüksek verim ve daha az kalite problemleri ile sonuçlanır. Kötü performans gösteren çıkrıklar, güvenilir bir şekilde tanımlanır ve eğirme işlemini (rölanti, sahte ve benzersiz kalitede olmayan çıkrıkların yanı sıra çıkrık kayması gibi) sık sık etkileyen diğer hususların tümü hızlı yanıt için izlenir.

Üretim verimliliğinin zirvesi

Görme ve hızdaki insan limitleri, USTER® SENTINEL teknolojisi ile tamamlanıyor ve bir ring çerçevesinde çok sayıda çıkrık olması bile bu durumu değiştirmiyor. Arıza süresi mümkün olan en düşük seviyede tutulur ve USTER’in ring iplik eğirme optimizasyon sisteminin benzersiz tasarımı sayesinde rakipsiz bir başarı sağlanır.

USTER® ROVING STOP’ın modernleştirilmiş ve düzenli profili, optimum makine performansına göre tasarlanmıştır. Belirgin kompakt şekil, kolay ve zahmetsiz ekleme erişimi sağlar, sensörlerinin halkaya çok yakın konumlandırılması gerekmediği için zamandan tasarruf sağlar ve yanıtları hızlandırır.

En iyi kalite optimizasyonu için, USTER® SENTINEL, USTER® TESTER 6’nın Toplam Test Merkezine bağlanmaya hazır. Burada, tüm eğirme işlemlerinden elde edilen veriler entegre edilir ve yorumlanır, bu da kullanıcılara hem verimliliği hem de kaliteyi en üst düzeye çıkarmak için kapsamlı rehberlik sağlar.