Saurer’in Son Randımanlı Karlı Bobin Makinesi Autoconer 6 Piyasada

E³ sertifikalı en yeni donanıma ve optimize edilmiş ayarlara sahip olan Autoconer  piyasadaki en randımanlı ve en karlı bobin makinesi özelliğine sahip.

Bobin makineleri enerji tüketiminin (basınçlı hava ve elektrik enerjisi) sadece %10 – 15’inden sorumlu olsa da, klasik ring iplik eğirme sürecine bakıldığında bu iki kriter makinenin performansının değerlendirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu sarım merkezinde yapılan karşılaştırmalı ölçümler Autoconer 6’nın rakiplerine göre daha verimli ve daha az enerji kullanımı sağlıyor. Basınçlı hava, tükettiği değerli ham maddeyi de daha tasarruflu  kullandığı kanıtlanmış.

Bir iplik fabrikasında gerçekçi karşılaştırma

Hindistan’daki bir iplik fabrikasında her ikisi de tam donanımlı ve optimum ayarlı, en yeni nesil bir Autoconer 6 ile rakip bir ürün birbiriyle karşılaştırılmıştır. Bir ay boyunca enerji ve basınçlı hava tüketimi, iplik telefi ve üretim sürekli olarak ölçüldü ve sonuçların aylık ortalaması çıkarıldı. Her iki makine aynı koşullar altında sarım yapıyordu (malzeme: %100 pamuk, Ne 40 ve sarım hızı 1.600 m/dk). Karşılaştırmanın objektif ve değerlendirmenin bağımsız olması için müşteri tüketim verilerini doğrudan üretilen iplik miktarıyla ilişkilendirmiş.

Autoconer 6 her alanda daha iyi

Autoconer 6, her ölçülen değerde önde yer almaktadır. Üretimi rakip ürüne göre %4 daha fazladır. Aynı zamanda %3 daha az enerji ve %13 daha az basınçlı hava tüketir. Tüm bunların yanı sıra, oluşan iplik telefi de belirgin biçimde daha azdır. Burada tasarruf avantajı yaklaşık %13 düzeyindedir. Yıl bazında hesaplandığında Autoconer 6 böylelikle, rakiplerine oranla çok daha fazla gelir sağlamaktadır.

E³ – Güvenebileceğiniz sertifika

Autoconer 6 minimum kaynak tüketimiyle maksimum verimlilik elde etmeye yönelik geliştirilmiştir. Enerji, ekonomi ve ergonomi alanlarındaki üç müşteri avantajının sertifikası olan E³, Schlafhorst müşterilerine teknik inovasyonun sağladığı en büyük faydayı garanti eder. Karşılaştırmalı testte alınan iyi sonuçta birçok faktörün bir araya gelmesi önemli bir rol oynar; bu faktörlerin mükemmel şekilde bir araya gelmesi ancak Autoconer 6’da mümkündür.

Autoconer 6, SmartCycle ve akış optimizasyonlu emiş düzesi sayesinde son derece randımanlı döngü süreçlerine sahiptir. Bu kapsamda akıllı “Power on Demand” sistemiyle vakum basıncı tasarrufludur ve ihtiyaca göre dozajlanabilir. Dünya çapında benzeri olmayan SmartJet ayrıca üst iplik kontrolünü destekleyerek, tıpkı LaunchControl, Eco-Drum-Drive sistemi ve Speedster FX gibi verimliliği üst düzeye çıkarır. MultiJet’in değişken ayarlanabilirliği sayesinde basınçlı hava tüketimi önemli ölçüde azaltılabilir. Ecopack Fx üst ve alt iplik sensörleri, Autotense Fx iplik gerginlik sisteminde de olduğu gibi daha az iplik telefi sağlar; en iyi durumda, gerginlik sistemi iplik telefi olmadan çalışmayı garanti eder.

Optimizasyona yardımcı Enerji Monitoring

Günlük uygulamalarda hiçbir tasarruf potansiyelinin atlanmaması için, Autoconer 6 opsiyonel bir enerji görüntüleme sistemiyle (Energy Monitoring) donatılabilir. Sistem, işletim sırasında sürekli olarak elektrik ve basınçlı hava tüketimini ölçer ve kullanıcı personelin kaynak tüketimini parti bazında denetlemesini ve optimize etmesini sağlar.