Wacker İstanbul’da Yeni Teknik Merkezini Açtı

WackerChemie AG, inşaat, tekstil ve tüketici bakımı uygulamalarına yönelik yeni teknik merkezini İstanbul’da açtı.

WackerChemie AG, yeni teknik merkezi ile Türkiye’dekihizmet yelpazesini genişletiyor. Yeni teknik tesis bölgedeki inşaat, tekstil, tüketici bakımı ve kozmetik endüstrisinde kullanılan polimer bağlayıcılar ve silikonlar için bir uygulama ve test laboratuvarı olarak hizmet verecek. Wacker, böylece uygulama teknolojisindeki ve servisteki yerel uzmanlığını genişleterek müşterilerini ve iş ortaklarını daha iyi şekilde desteklemeyi hedefliyor.

WackerYönetim Kurulu Üyesi AugusteWillems, “Müşterilerimizin satışlarındaki yükselişle birlikte kalite ve servis talepleri de artıyor. Yeni test tesisimizde artık bu talepleri yerinde daha iyi bir şekilde karşılayabileceğiz.”  sözleriyle, yeni teknik merkez ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

Wacker’in yeni teknik merkezi bu trendi karşılamak için en uygun donanıma sahip. Bu yeni tesiste Wacker’in polimer bağlayıcılarının önemli uygulamalarından ikisi olan karo yapıştırıcılarının ve harici kompozit ısı yalıtımı sistemlerinin (ETICS) spesifik özellikleri test edilebiliyor.

Yeni tesiste tekstil endüstrisinde kullanılan silikonlar için de bir laboratuvar bulunuyor. Bu laboratuvarda, sunulan ürünlerin ve müşteri formülasyonlarının termal ve kesme stabilitesi, köpüklenme eğilimi, parlaklık ve renk kararlılığının yanı sıra su iticilik veya hidrofiliklik özelliklerini belirlemek amaçlı detaylı incelemeler yapma imkanı bulunuyor. Bu yeni laboratuvarda, çeşitli formüller fular ve çektirme işlemleri gibi gerçeğe uygun koşullar altında da test edilebiliyor. Yeni teknik merkezde ayrıca teorik ve pratik eğitimler de gerçekleştirilecek.Yeni teknik merkez ayrıca komşu ülkelerdeki müşterilere de hizmet verecek.