Sensient® Süblimasyon Transfer Baskıda Devrime Devam Ediyor

Sensient®, süblimasyon transfer baskıda devrim sürdüren en son ürünü ElvaJet® Opal Ink’i piyasaya sürdü.

Sensient Technologies Corporation’ın bir alt birimi olan Sensient Imaging Technologies, düşük viskoziteli Epson® baskı kafaları olan ElvaJet® Opal SB mürekkepleri için yeni bir dizi yüksek performanslı dijital boya arıtma mürekkepleri piyasaya sürdüğünü duyurdu. ElvaJet® Opal SC mürekkeplerinin orta viskoziteli baskı kafaları alanındaki geniş başarısını takiben, ElvaJet® Opal SB mürekkep, düşük viskoziteli baskı kafalarının gereksinimlerini karşılar ve geniş formatlı yazıcıların devrim niteliğindeki teknolojiden faydalanmasını sağlar. ElvaJet® Opal SB mürekkebi bu pazarda tak ve yazdır çözümüne duyulan ihtiyacı karşılar. ElvaJet Opal SB mürekkebi aynı zamanda Sensient’in tedarik zincirinde sürdürülebilirlik ve sorumlu kimyasal kullanımı konusundaki taahhüdünü özümseyen OEKO-TEX® için Eco Passport sertifikasına sahiptir.

Sensient, Ocak 2018’de ElvaJet Opal SC mürekkebi piyasaya sürdüğünde, bu öncü mürekkep, kullanıcılara ağırlık olarak 18 gsm kadar düşük kaplamalı ve kaplanmamış transfer kağıtlarından renk, netlik ve üstün salıverme konusunda benzersiz avantajlar sağladı. ElvaJet Opal SB mürekkebi ile Sensient, geniş formatlı sistemlerde süblimasyon baskı standardını sıfırlar. ElvaJet Opal SB mürekkebi, basit başlangıç, minimum bakım ve kullanıcılara daha fazla benzersiz fayda sağlayan maksimum baskı süresiyle kullanım kolaylığını tanımlar.

Sensient’in mürekkep bölümü Pazarlama Müdürü Dr. Simon Daplyn: “Aynı baskı dükkanındaki geniş formatlı ve endüstriyel yazıcıların kullanıcıları, artık ElvaJet Opal SB ve SC mürekkepleri aynı renk referansını kullandığından, tüm makinelerde aynı çıktıyı üretebilirler.”dedi ve ifadelerine devam etti: “Bu standardizasyon, üretim esnekliği ve tüketim malzemesi maliyetlerinin azaltılması için benzersiz seçenekler sunuyor. Erken pazar testleri, ElvaJet Opal SB mürekkebine geçen yeni müşteriler tarafından önemli mürekkep tasarrufu sağlanabileceğini göstermektedir.”

Sensient’in Renk Grubu Başkanı Mike Geraghty ise geliştirilmiş ürün hakkında: “ElvaJet Opal SB, pazarın ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanarak, matbaalar için sunduğumuz değerin önemini artırıyor. Kullanıcılarımız için gönül rahatlığıyla ürün sağlamak bizim için çok önemlidir. Partiden partiye renk tutarlılığı, baskı ayrıntılarının netliği, renk yoğunluğu ve kağıttan yüksek salınım bakımından üstün sonuçlar veren güvenilir baskılar sunmaktayız; bunların tümü Eco Passport statüsünde olup, tedarik zincirinde marka uyumluluğunun ve sürdürülebilirliğinin daha fazla güvence altına alınmasını sağlar.”

ElvaJet® Opal platformu altında geliştirilen dijital süblimasyon mürekkepleri, İsviçre’nin Morges şehrinde tasarlanmış ve üretilmişve moda, spor kıyafetleri, ev tekstili ve sembol ve tanıtım gibi uygulamalar için Piezo tabanlı yazıcılarda kullanılmak üzere formüle edilmiştir. Bir dizi geniş format dijital yazıcıda başarıyla basılmıştır, bu mürekkepler olağanüstü baskı ve renk performansı gösterir.